13 juni 2015 door Debbie Spelt

23. Met je iPad op het klimrek

Debbie Spelt is speelgoed-specialist. Voor haar webshop test ze dagelijks nieuw speelgoed. Wat deugt wel en wat deugt niet? Lees hier haar bevindingen.

In deze aflevering: hoe krijg je je kinderen aan het buitenspelen? Misschien met Lil’ Monkey.

We willen dat onze kinderen actief opgroeien. Fit, gezond, en zonder overgewicht. Maar ja... wat doe je als je kind het écht niet leuk vindt om buiten te spelen? Dan kun je proberen om het goede voorbeeld te geven. Door zelf als een aap in het klimrek te gaan hangen. Soms helpt dat. Maar het is ook leuk als de industrie met je meedenkt.

Lil' Monkey klinkt een beetje raar. Het ís ook een raar product: een app voor een klimrek. Een app die tot leven komt als je je iPad op het klimrek richt. Dan verschijnt er een aap in beeld, en hangen er ineens virtuele bananen aan het rek. De techniek is wonderbaarlijk, maar het werkt echt.

Technisch werkt het. Maar werkt het ook in de praktijk? Dochter Lynn (6 jaar) lijkt een perfecte proefpersoon. Maar Lynn heeft helemaal geen aansporing nodig om te klauteren en te klimmen; dat doet ze uit zichzelf al.

Daarom neem ik het rek (en de app) op zaterdag 20 juni mee naar de Trendy Sandy familiedag in Oss. (Als onderdeel van het zandsculpturen-festival.) Daar kan iedereen het rek en de app uitproberen, en kan ik kijken of het bevalt. Ik ben benieuwd!

Lil' Monkey Klimrek
Klimrek (met gratis app)
aanbevolen leeftijd: 3 t/m 6 jaar
prijs: € 129,95
Meer informatie en bestellen