Vakantie winnen voor het hele gezin? Doe nu mee met onze leuke actie!

18 september 2015 door Debbie Spelt

24. Spelen en bewegen met de Letterspelmat

Debbie Spelt is speelgoed-specialist. Voor haar webshop test ze dagelijks nieuw speelgoed. Wat deugt wel en wat deugt niet? Lees hier haar bevindingen.

In deze aflevering: Spelen en bewegen met letters en woorden. Doe mee met de test!

Ik heb inmiddels al heel wat speelgoed zien komen en gaan. Het slechte spul verdwijnt en het goede blijft over. Maar soms verdwijnt er ook speelgoed dat je helemaal niet graag ziet verdwijnen. Zoals: de 'Alfabetmat', die een paar jaar geleden door Buitenspeel op de markt werd gebracht.

Helaas werd die Alfabetmat op een gegeven moment niet meer geproduceerd (vanwege problemen met de certificering), maar de vraag bleef. Dus… heb ik de stoute schoenen aangetrokken, Buitenspeel benaderd, en gevraagd of ik hun concept opnieuw op de markt mocht brengen. Dat mocht.

Gelukt

Poeh, dat is weer even iets anders, zelf speelgoed ontwerpen en produceren. Daar komt heel wat bij kijken. Hoe vind je een goede ontwerper? Hoe moet het gemaakt worden? Waar moet je op letten bij de verpakking? Hoe werken de barcodes? Welke keurmerken en regels gelden er?

Maar het is gelukt! Na 9 maanden werd mijn eigen 'Letterspelmat' geboren. Net als bij een echte bevalling zal ik de details achterwege laten. Maar oh wat zijn we trots; dit is het mooiste speelgoed van de wereld.

Leren en bewegen

Onze Letterspelmat combineert leren en bewegen. Dat is: spelenderwijs letters, klanken en woordjes leren, door met handen en voeten woordjes te maken. In principe voor groep 3-niveau, maar door het aanpassen van de spelregels kunnen ook jongere en oudere kinderen ermee aan de slag.

Oproep

Ik ben benieuwd naar jullie reacties. Ik zoek gezinnen en schoolklassen die deze Letterspelmat willen testen. Misschien kun je zelf nog nieuwe spelmogelijkheden bedenken!

Stuur een e-mail naar [email protected] en beschrijf kort waarom je de mat zou willen testen. Eind september selecteer ik 4 deelnemers.

Letterspelmat
aanbevolen leeftijd: groep 3 (maar jonger of ouder kan ook)
verkoopprijs: € 24,95
meer informatie en bestellen