22 september 2006 door Esther de Charon

31. Party Stories onthult: beroemde oudere ouders

Ben je na je 40e nog geschikt als moeder? Gaan de mensen dan vragen: "Bent u met uw kleinkind aan het wandelen?" Welke vooroordelen kom je tegen en hoe werkt het in de praktijk? In deze column vertelt Esther de Charon hoe het voelt om een oudere moeder te zijn, wat er gebeurt, en hoe je ermee omgaat.

Zou het een trend zijn? Onze verslaggevers horen steeds vaker dat oudere celebrity's toch nog kinderen krijgen. Party Stories zocht ze op in hun prachtige woningen en luxe appartementen en vroeg ze: waarom nu pas?

Al snel blijkt dat ver zoeken niet nodig is. Bianca Hoogendijk, de lieftallige echtgenote van minister-president Balkenende, was al 39 jaar toen ze haar dochtertje Amelie kreeg. Behoorlijk op leeftijd dus.

Bianca Hoogendijk

Bianco Hoogendijk - lieftallige echtgenote...

Bianca geeft les aan de Universiteit van Rotterdam. Ze heeft haar eigen naam gehouden omdat ze op eigen kracht carrière wilde maken. Naar verluidt wilde Bianca pas met Jan-Peter gaan samenwonen toen bleek dat ze zwanger was. En dat terwijl het illustere stel al getrouwd was!

Immer jeugdig

In Engeland kijkt niemand gek op als een moeder boven de 40 is. In hoge regeringskringen is het namelijk heel gewoon om op latere leeftijd weer moeder te worden. Cherie Blair, de vrouw van de altijd jeugdig ogende premier Tony Blair, was zelfs al 45 toen ze erachter kwam dat ze weer zwanger was. Cherie, altijd herkenbaar aan haar opvallend brede mond, gaf toe zelf ook verbaasd te zijn over haar zwangerschap.

Cherie Blair Cherie Blair - zelf ook verbaasd...

Er wordt trouwens gefluisterd dat de nakomeling een ongelukje was. Verwekt tijdens een heerlijke vakantie in Italië! Inmiddels is baby Leo een gezonde Engelse jongen van 4 jaar oud. En zijn moeder werkt weer volop als advocaat en mensenrechten-activiste. Ze wordt regelmatig gezien in gezelschap van beroemde mannen als Bono, Sting en Mick Jagger. De steenrijke Mick, ook niet meer een van de jongsten, heeft inmiddels al een flinke kinderschare bij verschillende vrouwen.

Sexy zangeres

Ook Kate Bush werd pas heel laat moeder. De sexy zangeres die we kennen van prachtige liedjes als 'The man with the child in his eyes', koesterde al jaren een stille maar heel diepe kinderwens. De titel van haar ontroerende liedje was dan ook geen toeval!

Kate Bush

Kate Bush - speciale bevruchting?

Op 41-jarige leeftijd kreeg Kate eindelijk de zoon die ze al zo lang wenste. Ze noemde hem Bertie. Nadat het lang stil is geweest rondom de teruggetrokken levende zangeres, maakte ze onlangs weer een nieuwe CD, waarop tal van beroemdheden hun opwachting maken. Wie de vader van de kleine Bertie is, wil Kate niet zeggen. Geruchten dat ze zich op een speciale manier heeft laten bevruchten, wil de frêle chansonnière bevestigen noch ontkennen.

Slopende ziekte

Om nog even in Engeland te blijven: daar woont ook de bekendste oude moeder. Natuurlijk hebben we het over de excentrieke Madonna. De in Amerika geboren en getogen zangeres, die onlangs nog een daverende show in de Amsterdam ArenA gaf, heeft twee kinderen bij verschillende vaders. Ondanks haar gevorderde leeftijd zweert ze bij borstvoeding!

Madonna met kind

Madonna zweert bij borstvoeding!

De vader van haar opvallend mooie oudste dochter Lourdes, is een personal trainer. De onvermoeibare zangeres ontmoette hem in het park toen zij daar aan het hardlopen was. De relatie hield helaas niet lang stand.

Madonna, die haar eigen moeder al vroeg verloor aan een slopende ziekte, was 38 jaar toen zij haar dochter kreeg. In Engeland kwam ze de veel jongere Engelse regisseur Guy Ritchie tegen. Samen kregen zij een gezonde zoon, die ze Rocco noemden. Madonna was toen al 43 jaar!

Doortastende advocaat

De trend is ook in Hilversum doorgedrongen. Ook wij hebben beroemde vaders en moeders op leeftijd. De donkerharige Henriette Tol, die we kennen als musical-ster, en als doortastende advocaat in Keyzer & De Boer, was al 42 toen ze haar eerste kind kreeg.

Henriette Tol

Henriette Tol - "Helemaal fantastisch"

Henriette vertelde Party Stories dat ze het helemaal fantastisch vindt dat ze een dochter heeft. Wel piekert ze meer over het leven nu er een kleine meid in haar leven is. Maar, zo verzekerde ze ons, ze let nu extra goed op haar gezondheid en eet vooral veel biologische groenten.

Ook Henk van der Meijden, de beroemde Nederlandse journalist, werd pas op latere leeftijd vader. De nestor van het vaderlandse showbizz-nieuws, was al ver in de 40 toen hij zijn vrouw ontmoette en achter in de 50 toen hij vader werd van een mooie dochter!

Henk van der Meijden

Henk van der Meijden - Toi, toi, toi!

Henk was naar eigen zeggen vroeger een onmogelijk kind. Heel anders dan zijn eigen dochter. Maar hij geeft toe dat zo'n jonge meid een prachtige invulling is van zijn leven. Henk, die zich tegenwoordig vooral bezighoudt met het Chinese Staatscircus, is maar wat blij met zijn dochter, zo liet hij Party Stories weten. Toi, toi, toi, Henk!

Stoere Peter

Acteur Peter Faber, die momenteel weer schittert als de markante Evert Beukering in de realistische politieserie Van Speijk, kreeg drie jaar geleden nog een kind. De serie wordt opgenomen in een echte Amsterdamse achterstandswijk. Maar daar maakt stoere Peter zich niet druk om.

Peter Faber

Peter Faber - dolgelukkig

Peter is inmiddels alweer 62 en heeft maar liefst vijf kinderen uit vier huwelijken. De sympathieke acteur is dolgelukkig met zijn jongste kind, dat hem na drie jaar huwelijk geschonken werd door zijn veel jongere vrouw.