5 juli 2018 door Debbie Spelt

36. Summer time

Debbie Spelt is speelgoed-specialist. Voor haar webshop test ze dagelijks nieuw speelgoed. Wat deugt wel en wat deugt niet? Lees hier haar bevindingen.

In deze aflevering geeft Debbie drie suggesties voor leuk buitenspeelgoed.

Zomer! Voor mij: mooi weer, lekker lange dagen, heerlijk buiten eten, tot 's avonds laat in de hangmat liggen met een boek, en leuke dingen met de kinderen doen.

Klinkt leuk, maar de praktijk is vaak anders. In ieder geval míjn praktijk. Als eigenaar van een webwinkel kan ik werkelijk 24/7 werken. Ik betrap me erop dat ik e-mails van klanten zit te beantwoorden op de WC, en na het toetje gewoon reageer op een sponsorverzoek via Facebook.

Dat neemt echter niet weg dat ik wel een paar superspeeltips heb, die ik echt kan aanbevelen. Of je nu jonge kinderen hebt, of tieners, of allebei. (Ik heb ze allebei, en deel graag mijn ervaringen.) Alle producten zijn van het merk Bex Sport (BS). Ik heb er geen aandelen in, en ze betalen me geen cent voor deze promotie, maar ze leveren gewoon goede spullen.

Kubb

Heb je tijd? Speel dan eens een spelletje Kubb. Van oorsprong Zweeds, maar ondertussen wel bekend in Nederland. Doel van het spel is om als eerste de Koning te veroveren, maar eerst moet je de ridders van de tegenstander uitschakelen, door ze omver te gooien met werpstokken.

Klinkt simpel, en dat is het ook, maar wist je dat er ieder jaar in Zweden een WK wordt georganiseerd? En een NK in Nederland. Daarnaast zijn er zeker nog 20 leuke toernooien. Dus heb je de smaak te pakken, schrijf je dan eens in voor een toernooitje, echt superleuk.

Tip: let altijd goed op de kwaliteit. De Lidl heeft al een setje Kubb voor € 9,95 maar dat is meer brandhout voor de vuurkorf. Hun speelstukken zijn zo klein dat ze al omvallen als je ernaar kijkt. En met een zuchtje wind al helemaal. Dat bederft het speelplezier, en het hout (zonder FSC-keurmerk) is ook nog slecht voor het milieu. Niet doen dus.

Spin Ladder

Ook een aanrader is Spin Ladder. Dat spel is mateloos populair bij onze Duitse buren, en met recht.

Het ziet eruit als een droogrekje (de fabrikant noemt het een ladder), waarbij elke legger punten geeft. Doel is om je setje balletjes, die met elkaar verbonden zijn door een touwtje, om een van de leggers te slingeren. Ook kun je de ballen van je tegenstander van de legger tikken.

De speler die als eerste 21 punten heeft, is de winnaar. (Je kunt het overigens ook met teams spelen, in plaats van afzonderlijke spelers.) Erg leuk!

Rollors

Nieuw in het assortiment van Bex Sport is het spel Rollors. Het heeft wat weg van Jeu de Boules, en is vooral in de VS al heel populair.

Je speelt dit spel met houten piramides, en houten schijven die je daar naartoe moet rollen. Leuk is dat er enorm veel variaties mogelijk zijn op de spelregels; je raakt nooit uitgespeeld. Ook is het spel heel compact, waardoor je het makkelijk mee kunt nemen op vakantie.

Alle houten spellen van Bex Sport hebben het FSC-keurmerk, en zijn dus milieuvriendelijk. Het hout is afkomstig van hun eigen plantages en van zeer goede kwaliteit. Hierboven, bij Kubb, vertelde ik al hoe belangrijk dat is. 
Ik wens iedereen een fijne, relaxte, en speelse vakantie!

Kubb
Buitenspel: kegelen met stokken
aanbevolen leeftijd: 6 jaar en ouder
Prijs: € 50,50 (tijdelijk met canvas opbergtas)
Online bestellen

Spin Ladder
Buitenspel: balletjes rond horizontale leggers slingeren
aanbevolen leeftijd: 6 jaar en ouder
Prijs: € 44,95
Online bestellen

Rollors
Buitenspel: jeu-de-boulen met houten schijven
aanbevolen leeftijd: 6 jaar en ouder
Prijs: € 49,-
Online bestellen