Vakantie winnen voor het hele gezin? Doe nu mee met onze leuke actie!

1 mei 1996

Beginselverklaring

Welkom bij nummer 1 van Ouders Online. Het eerste elektrische tijdschrift voor ouders en toekomstige ouders.

De redactie is zich bewust van het feit dat het Internet op dit moment nog vooral een mannen-aangelegenheid is. Dat is jammer, maar voorlopig is het niet anders. Om zo goed mogelijk aan te sluiten bij de informatiebehoefte van onze lezers, zal de nadruk dus sterk liggen op onderwerpen die interessant zijn voor vaders. Ook wordt in veel gevallen extra toelichting gegeven over dingen die vrouwen in het algemeen wel weten, bijvoorbeeld door gesprekken met vriendinnen, maar die voor mannen nog volkomen nieuw zijn.

Anderzijds wil Ouders Online graag een voortrekkersrol vervullen. Het klinkt misschien wat pretentieus, maar het zou mooi zijn als wij met ons blad meer vrouwen het net opkrijgen. Want Ouders Online staat ook boordevol nuttige informatie waar vrouwen behoefte aan hebben. Bijvoorbeeld over borstvoeding, wat altijd veel vragen oproept.

Wat kunt u in Ouders Online verwachten? Naast veel nieuws en nuttige informatie natuurlijk veel interactie. Want u, als lezer, zorgt mede voor de inhoud van dit elektrische tijdschrift.

Wat de vormgeving betreft, hebben we bewust gekozen voor: zo simpel mogelijk. U vindt hier daarom weinig (grafische) toeters en bellen, om de binnenhaal-tijd zo kort mogelijk te houden. Het paginabeeld blijft op deze manier rustig, zeker wanneer het aantal adverteerders gaat toenemen.

Ouders Online wordt financieel gesteund door sponsors en adverteerders, maar de redactie is volstrekt onafhankelijk.

Wij wensen u veel interactief plezier (en staan open voor al uw reacties).