1 april 1999

De financiële kant

Hartelijk welkom bij het april-nummer van Ouders Online.

April is een belangrijke maand voor ons dit jaar, net als januari dat was. Want wij verwelkomen trots en opgetogen onze tweede grote sponsor, met wie wij al maanden uiterst geheime besprekingen voerden: Droomleven. Dat is het nieuwe Nederlandse merk van Zurich, de grote internationale verzekeraar – echt zonder die Umlaut, zo schrijven ze het zelf ook.

De overeenkomst met Droomleven betekent natuurlijk dat we financieel gesteund worden voor langere tijd. Dat gold ook voor het dagblad Trouw dat in januari als sponsor begroet werd. In ruil mag Droomleven zich via ons aan u presenteren. Maar het bijzondere van het Internet, en meer nog van Ouders Online denken wij, is dat die presentatie zich niet uit in pure produkt-pushing. Vandaar dat u in een speciale Droomleven-rubriek vanaf nu interactief kunt uitrekenen hoe hoog uw drempel is bij de fiscale aftrek van kinderopvangkosten. Of kunt meedingen naar een Droomleven-prijs voor het beste idee voor een Droom-design bij Ouders Online. En tenslotte kunt u vragen rond financiën kwijt aan onze nieuwe wekelijkse Vraagbaak Financiële planning! Met Droomleven als sponsor zijn ónze financiële perikelen weer wat minder groot geworden, gelukkig.

Duizend ouders of meer gaan deze maand met elkaar in conclaaf bij Ouders Online. U debatteert over de vraag wat uw grootste ergernissen aan de bestaande kinderspullen zijn. Of welke problemen zouden verdwijnen als er maar iets voor ontworpen was... En dat is nog maar het begin van een twaalf maanden lopend traject. Heel bijzonder, vinden wij, zeker omdat de Stichting Goed Industrieel Ontwerp het project financieel en inhoudelijk ondersteunt. In de prijsvraag-rubriek zelf leest u hier meer over.

Nog meer nieuws...

Wat vindt een jonge tiener eigenlijk zelf van de boeken die voor hem geschreven zijn? Vanaf deze maand leest u dat regelmatig in een nieuwe Magazine-rubriek "Mauro", met het leesverslag van de dertienjarige Mauro Muraro.

April markeert verder de start van nóg een nieuwe vraagbaak, over opvoeding en gedrag. Pedagoge Joanna Sandberg en kinderpsychiater-in-spé Ward van Alphen beantwoorden wekelijks ieder een lezersvraag. Eindelijk een plaats bij ons voor uw vragen over bijvoorbeeld ADHD, maar ook over uw eigen functioneren als vader of moeder. Hiermee nemen we afscheid van 'onze' psycholoog Alfred Lange, die u de afgelopen twee jaar bijstond. We danken hem voor zijn inzet en zijn heldere antwoorden (die overigens bewaard blijven het Leeszaal-archief).

Rare jongens, die jongens

En tot slot: als u specifieke vragen heeft over de opvoeding en ontwikkeling van jongens, moet u die opsparen tot in de week van 15 tot 22 april. In een tijdelijke vraagbaak hebt u dan de kans de Australische gezinstherapeut Steve Biddulph al uw brandende vragen over die 'rare' zoons van u te stellen. Biddulph is schrijver van het boek Jongens, hoe voed je ze op? en heeft daar uitgesproken ideeën over. Lees er verder over bij onze Signalementen van deze maand. De gearchiveerde vragen en antwoorden vindt u hier.