1 september 1996

Het kraakt en piept en ruist

Welkom bij het septembernummer van Ouders Online. Het eerste elektrische tijdschrift voor ouders en toekomstige ouders. Over kinderen tot 12 jaar.

Deze keer nog spetterender dan voorheen, want zoals u inmiddels begrepen heeft, zou het wel eens de allerlaatste aflevering kunnen zijn. Al gaan we er natuurlijk vanuit dat we het kort geding dat uitgeverij Spaarnestad (Ouders van Nu) tegen ons heeft aangespannen zullen winnen.

Hoezo, "nog spetterender dan voorheen"? Wat is er zo bijzonder aan deze aflevering? Om te beginnen zijn we erin geslaagd een oude wens te realiseren, namelijk het online brengen van kinderliedjes mét geluid. Het is nog van een onvoorstelbare krakkemikkigheid (het kraakt en het piept en het ruist), maar eigenlijk is dat wel zo charmant, vinden we. Het doet de ondertitel van Ouders Online -- Het eerste elektrische blad -- in ieder geval ruime eer aan.

Voor de nieuwkomers onder u: het woord "elektrisch" is bewust gekozen, onder meer vanwege de associatie met draden, stekkers, geknutsel en gepionier. Meer over de totstandkoming van de elektrische liedjes, evenals datgene wat u ermee kunt doen, vindt u bij "Kinderliedjes Online" in het Magazine [inmiddels verplaatst naar de Leeszaal - 9 okt.'96]. Dat is tevens de plek waar u ze kunt downloaden (ophalen).

Eindelijk...

Ook spetterend en eveneens de realisatie van een oude wens, is de produkttest van deze maand. Veel lezers vroegen zich af wanneer we nu eindelijk eens met een kinder-software-test zouden komen. Kinderkoekjes en luiers okee (of niet), maar een e-zine dat geen aandacht besteedt aan software, dat kan natuurlijk niet. We hebben het voorlopig wel bescheiden gehouden; meer dan twee pakketten konden onze kleine testers niet aan. Het resultaat was er echter niet minder om, zoals u kunt lezen in de Produkttest in het Magazine [inmiddels verplaatst naar de Leeszaal - 9 okt.'96].

Overigens, nu we het toch over kinder-software hebben: op dit moment speelt zich een interessante discussie af op het Forum (onderdeel "Algemeen"), over de vraag of we onze kinderen überhaupt wel achter de computer moeten zetten [inmiddels verplaatst naar de Leeszaal - 9 okt.'96]. Oordeel zelf, en discussieer gerust mee.

Nog één nachtje slapen

Vandaag is het 4 september; op 5 september gaat het gebeuren. Dan staan we om drie uur 's middags voor de Arrondissementsrechtbank in Amsterdam. Wilt u een gokje wagen op de afloop? Eén druk op de knop is voldoende om kans te maken op een exclusief T-shirt van Villa Achterwerk. U vindt de knop bij "Prijsvraag Kort Geding" in het Magazine. Zodra de rechter recht heeft gesproken, trekken we een winnaar.