Nieuw: Ontdek nu alle events en workshops bij jou in de buurt op het Ouders Eventplatform

1 februari 1999

Ontluikende liefdes

Over vreemdgaan, onze relatie met Trouw, en de nieuwe rubriek "Seksuele opvoeding".

Een adembenemend seksleven en kleine kinderen, dat gaat vaak moeilijk samen. De klassieke oplossing voor dit nijpende probleem, vooral populair in de Mediterrane landen, maar inmiddels ook al doorgedrongen tot ons eigen forum: neem een minnaar (of minnares). De ene deelnemer vindt het een interessante optie, de ander vindt het immoreel, en zo kabbelt de discussie lekker veilig door. Maar dan... op 28 januari neemt de discussie een verrassende wending...

Iemand constateert een praktisch probleem: "... zoek een minnaar voor goede seks. Waar vind je die? En dan: wanneer moet je in hemelsnaam seks gaan hebben met die persoon? Ik zou het niet weten. Sorry schat, vanavond ga ik naar de kroeg op zoek naar een vent. Ja, als je Miss Holland bent zal het niet moeilijk zijn."

Problemen zijn er om opgelost te worden, denkt een van de deelnemers, waarna hij de stoute schoenen aantrekt: "Ik ben een aardige dertiger en stel relatie en gezin boven genot. Maar ik mis wel wat. Mail me, en misschien... als die vlinders komen wordt het misschien wat."

Vreemdgaan toegestaan

Misschien wordt het wat, met deze tortelduifjes. Maar hoe staat het eigenlijk met ons eigen liefdesleven? Vanaf 5 januari hebben we een prille relatie met het dagblad Trouw, zoals u al gezien heeft. Een eerste stap op weg naar de oplossing van onze financiële problemen, waar u als lezer veel baat bij heeft. Onder andere in de vorm van dagelijks nieuws over ouderschap, opvoeding en onderwijs. Zie onze begin-pagina.

We hebben onze wederzijdse onafhankelijkheid contractueel vastgelegd, dus vreemdgaan is toegestaan. Dat lieten we ons geen twee keer zeggen. Vanaf 1 april komt er een tweede hoofdsponsor, en met de derde zijn we al een eind op weg. Kortom: het begint erop te lijken.

En wat de kindjes betreft: we zijn inmiddels al weer in verwachting van twee nieuwe vraagbaken:

- "Kinderen en seksualiteit" (de thematiek is toeval), uitgerekende datum 1 maart

- "Financiële planning", uitgerekend op 1 april.

Warmlopen

Heeft u nu al vragen, en heeft u nog even geduld voor het krijgen van een antwoord? Stuur uw prangende problemen -- financieel of seksueel -- naar [email protected] respectievelijk [email protected]. Dan kunnen onze deskundigen zich alvast gaan warmlopen.

Overigens is de vraagbaak "Kinderen en seksualiteit" bedoeld voor vragen rond de seksuele opvoeding van uw kinderen en niet voor vragen rond uw eigen seksleven, maar dat had u waarschijnlijk al begrepen. En mocht u zelf nog even willen kijken naar de aangehaalde dating-discussie; die is inmiddels gearchiveerd omdat hij toch wel behoorlijk begon af te drijven van de oorspronkelijke kwestie. Zie de forum-pagina, bij "Archief-de-Luxe" of "Archief zonder Frames", rubriek Algemeen, discussie Last van hechtingen - Geen zin in vrijen.