Nieuw: Ontdek nu alle events en workshops bij jou in de buurt op het Ouders Eventplatform

1 maart 1997

Overzicht van het nummer en uitnodiging

Hartelijk welkom bij het maart-nummer van Ouders Online.

Het is u waarschijnlijk wel opgevallen: we zijn weer volop in het nieuws. Diverse kranten en tijdschriften, waaronder Trouw ("Gewoon volle melk geven en lekker boter op het brood"), Parool ("Strijd op leven en dood voor Ouders Online") en NRC-Handelsblad ("De grootheidswaan van Ouders van Nu"), schonken ons de afgelopen maand uitgebreid aandacht. De directe aanleiding was natuurlijk de oplopende spanning op het juridisch front – op vrijdag 14 maart staan we weer voor de rechter, alwaar wij ons andermaal moeten verdedigen tegen de aanvallen van uitgeversgigant VNU. Maar daarnaast wordt onze no-nonsense benadering van het ouderschap steeds duidelijker erkend, herkend en gewaardeerd.

Voor hen die nog geen vaste bezoeker zijn: onze no-nonsense benadering betekent onder andere dat we niet bang zijn om ook de donkere kanten van het ouderschap te behandelen. De Opinie van deze maand gaat bijvoorbeeld over bekkeninstabiliteit tijdens de zwangerschap, en als u het Forum bekijkt (of het Forum-archief in de Leeszaal), treft u ook daar de nodige kommer en kwel aan. 't Is is net als met Kunst: het getob van anderen kan dienen als troost voor je eigen ellende.

Vrolijke boel

Kommer, kwel, getob en ellende... een vrolijke boel, dat Ouders Online! Inderdaad. De Prijsvraag van deze maand gaat bijvoorbeeld over het organiseren van feesten en partijen, onder het motto "Gètver, alweer een piratenpartij". Geef een creatief alternatief en win! Of lees ons hilarische relaas over babyfoons (te vinden onder Produkttest in het Leeszaal). Of laaf u aan de vrolijke column van Pieter van Scherpenberg, deze keer over "sportprollen" (wat dat zijn leert u bij Vaderman, eveneens in het Leeszaal). Of de talloze Tips van deze maand, waarin we een boek voor homo-ouders signaleren.

En wat de serieuze noot betreft: deze maand starten we een experiment met Vragen aan de psycholoog, naast onze populaire (en wekelijks ververste!) rubriek Vragen aan de kinderarts. En niet te vergeten: Uit de bladen waarin u terug kunt vinden wat u in papieren bladen gemist heeft. Dat alles, en nog wat in het Leeszaal.

Kortom: alweer een nieuwe aflevering, die we met ontzettend veel inzet en plezier voor u hebben gemaakt.

P.S. Heeft u ontwenningsverschijnselen sinds het recente verbod op kooigevechten, dan mag u ons aanmoedigen op 14 maart, in het oude Gerechtshof te Amsterdam (Prinsengracht 434/436). Het spektakel begint om 9.30 uur.