Vakantie winnen voor het hele gezin? Doe nu mee met onze leuke actie!

1 september 1998

Ruwe diamant begint te glimmen

De aanloop naar de internet-bubble: iedereen wil ons kopen.

"Ouders Online te koop", kopte het vakblad Internet in Business deze maand. De auteur van dat artikel baseerde zich daarbij op onze noodkreten van de afgelopen tijd, die we hier en elders uitgestoten hebben. (Voor de nieuwkomers: ons probleem is, kort samengevat: te veel bezoekers en te weinig inkomsten.) Dat hebben we geweten. Uit alle hoeken en gaten kwamen ze aangesneld: de weldoeners van deze wereld, of zij die zich zo voordeden.

Bonte stoet, begeerlijke bruid

Een bonte stoet van entrepeneurs, providers, consultants, geldschieters, idealisten, tussenpersonen, stromannen, haaien, ratten en Tedje Van Es-achtige types trok aan ons voorbij, en het einde is nog niet in zicht. Opmerkelijk is overigens dat er slechts één -- gerenommeerde -- uitgever tussen zat, die bovendien al aankondigde dat de Raad van Bestuur zijn eenmansactie waarschijnlijk niet eens zou goedkeuren. Uitgevers weten kennelijk nog steeds niet wat ze met dit nieuwe medium aanmoeten.

Maar de rest van ondernemend Nederland lust er wel pap van; nog steeds dienen zich dagelijks de nodige geldbuidels en geldkloppers aan. Opeens zijn we een begeerlijke bruid geworden, die haar man én haar minnaars voor het uitkiezen heeft.

Vunzige details

Het is natuurlijk heel aanlokkelijk om in geuren en kleuren de leukste, sappigste en vunzigste details te vertellen. Maar daar zit u waarschijnlijk niet op te wachten. U bent geïnteresseerd in kwesties rond ouders en kinderen en u wilt weten hoe het nu verder gaat.

Ingrijpende vernieuwing

We hebben de verleiding om te cashen weerstaan, en gaan ons nu met behulp van een aantal enthousiaste en betrouwbare financiers richten op een ingrijpende vernieuwing van de site én onze eigen organisatie.

Met als resultaat voor u: tal van nuttige en nieuwe diensten die uw ouderschap verlichten en verleuken. De komende maanden blijft de site er nog hetzelfde uitzien, maar in de tussentijd bereiden wij achter de schermen onze verbouwing voor. De plannen die we daarvoor in petto hebben, leggen we binnenkort aan u voor, zodat u zelf kunt meebeslissen over uw eigen site. Met z'n allen gaan we er iets heel bijzonders van maken!

Huishoudelijke mededelingen

Tot slot nog even een paar huishoudelijke mededelingen:

- Het forum is inmiddels volledig geautomatiseerd. Daarmee komen we tegemoet aan een veel gehoorde wens van onze lezers annex gebruikers. Maar een aantal aspecten, waaronder de performance (opbouw berichtenoverzicht en opvragen berichten), liet nogal te wensen over. Aan het genezen van dit soort kinderziektes wordt hard gewerkt; de hieronder genoemde verhuizing van de server is daar één van.

- Op woensdag 23 september is Ouders Online verhuisd naar een snellere server. We 'staan' nu vlakbij een groot Internet-knooppunt (NLnet in Diemen) en de Internet-kabel waarmee we aangesloten zijn op het net is nóg dikker geworden. We hopen dat de toenemende verkeersopstoppingen daarmee voorlopig zijn opgelost. Het adres "www.ouders.nl" is hetzelfde gebleven, en eventuele bookmarks en favorieten kunt u gewoon blijven gebruiken.