19 december 2006

Winterstop 2006-2007

Vandaag start onze winterstop; eind januari gaan we weer verder. Een maand van zakelijke en persoonlijke bezinning. Mét een stichtelijke kerstgedachte.

Even leek het erop dat onze gebruikelijke winterstop al eerder zou moeten ingaan dan gepland. Griep teisterde vorige week de redactie, en gans het raderwerk lag stil.

Maar zie: talloze beterschapswensen dwarrelden als virtuele sneeuwvlokjes onze mailbox binnen, en dat gaf zó'n goed gevoel dat we ons al snel niet zo beroerd meer voelden. We hebben niemand persoonlijk bedankt, omdat we daar echt te lamlendig voor waren, maar weet dat we het zeer op prijs stelden, en dat het een geweldige ervaring is als er zó aan je gedacht wordt.

Door al die beterschapswensen, waar we zo opvallend van opkikkerden, realiseerden we ons opeens weer hoe belangrijk het is om je kinderen empathie bij te brengen. Om ze te leren zich in te leven in anderen, en daar iets voor te betekenen.

Tegelijkertijd realiseerden we ons óók, kijkend naar onze eigen kinderen, dat je je doelen wat dat betreft ook weer niet al te hoog moet stellen. De natuur biedt weinig speelruimte.

Onze zoon (11) is gebóren met een stel antennes die onophoudelijk de noden van anderen oppikken, terwijl onze dochter (9) nauwelijks inziet dat er ook andere wensen, verlangens en belangen kunnen bestaan dan die van haarzelf.

Tja, de aard van het beestje hè, daar kun je wel een beetje aan schaven, maar je kunt het niet veranderen. We zullen ons moeten beperken tot onvoorwaardelijke liefde voor beide beestjes. Wat toch ook wel weer een mooie kerstgedachte is.

De hoofdredacteur, de eindredacteur en de medewerkers van Ouders Online wensen iedereen een fijne winter, prettige feestdagen en een heel goed 2007. Tot eind januari!