Ben jij eigenlijk voorbereid op het ouderschap en je baby? Dit kun je doen

9 juli 2016

Zomerstop 2016

Ouderschap stopt nooit, maar Ouders Online wel. Eventjes, in juli en augustus. Zodat we in september weer uitgerust door kunnen. Wees flexibel!

Vandaag is onze zomerstop ingegaan. Dat wil zeggen: tijdelijk geen nieuwe artikelen. Begin september zijn we weer terug. Ondertussen gaan we achter de schermen wel gewoon door natuurlijk: het forum blijft open, en zoals gebruikelijk gaan we weer allerlei nieuwe dingen bedenken.

Dit jaar, in mei, bestond Ouders Online 20 jaar. Tijd voor een feestje! zou je denken. Jammer genoeg kwam dat er niet van, vanwege akelige familieomstandigheden. We hadden al een geweldige jubileum-prijsvraag bedacht, met fantastische prijzen, en ons vormgevingsbureau was al aan het schetsen geslagen voor een spetterende banner. Maar dat kwam er dus even niet van.

Niet getreurd; dan doen we het toch gewoon volgend jaar? Maakt het uit! Ouders Online is altijd al een beetje raar en tegendraads geweest, dus waarom niet een feestje ter gelegenheid van ons 21-jarig bestaan?

We hebben dus besloten om flexibel te zijn, en mee te bewegen met de omstandigheden. Net zoals ouders dat doen. (Of het beste zouden kúnnen doen.)

Wil je dreumes uit alle macht lopen? Láát hem dan lopen! Ook al is hij daar volgens de boekjes nog te jong voor. Wil je kind opeens game-designer worden, terwijl hij altijd piloot wilde worden? Láát hem die game-opleiding doen. Daar zijn net zo weinig banen voor als voor piloten, dus wat maakt het uit. Is deze camping vol? Dan proberen we gewoon de volgende.

Kortom: wees flexibel. Kan het niet zus, dan moet het maar zo. (Waarbij we ons terdege bewust zijn van de gevallen waarin dat echt niet gaat. Zoals bij auti's die structuur en voorspelbaarheid willen.)

We wensen iedereen een fijne zomer, met voldoende rust en ontspanning, want daar is de vakantie voor. Maar ook met veel mooie en spannende ervaringen met de kinderen. Want ook dáár is de vakantie voor. Tot ziens in september!