Home » Forum » Waterpokken 8

Waterpokken

Kind mee naar een uitvaart, wel of niet?

En wat doe je als je kind gaat lachen of keten? Lees deze tips van een rouwcoach.

 

7 berichten / 0 nieuw
Nieuwste reactie
Tarole
Waterpokken

Wat is volgens jullie de allerbeste behandeling voor waterpokken? Het heerst hier dus ik kan ervan uitgaan dat mijn kind het ook zal krijgen. Nu is het bij de oudste alweer zolang geleden dat ik het weer vergeten ben. De ouders hier klagen dat calendulan kinderemulsie helemaal niet helpt tegen het jeuken. Wat is jullie ervaring?

Guinevere
Zinkzalf

Gewoon zinkzalf erop. Sudocrem of nestosyl. Dan drogen die pokken ook sneller in. En je hoeft niet te emmeren met die havermout.

Picasso
Vsm

Ik vond de emulsie van VSM wel erg prettig werken.

Triple
Havermout

Ik heb wel eens een zoon midden in de nacht in een bad havermout gezet omdat hij helemaal over de rooie was van de jeuk (havermout in dichtgebonden washandje als 'theezakje' in badwater en kind niet naspoelen). Ik had toen toch wel het idee dat het een beetje hielp. Menthol talkpoeder wil ook nog wel helpen tegen jeuk.

Hanne.
Menthol zalf

Menthol zalf werkte hier perfect (tegen de jeuk). Zelfs "ik ben panisch voor alles wat op zalf lijkt" kind kwam VRAGEN of ik hem in wilde smeren.

Dan heeft het dus echt effect. Helaas pas geschikt vanaf 2 jaar.

egberdien
Ook havermout

Hier ook havermout, in een oude sok met een knoop er in die ik na gebruik weggooide, had ik ook dat gedoe niet van de haverrmout er uit pulken. Jongste, toen net 2, wilde niet in bad, die hebben we gewassen/gedept met havermoutwater. Bij beide kinderen waren de blaasjes snel ingedroogd (vond ik).

Tarole
Bedankt

Bedankt voor de reacties.

Onderwerp gesloten

Wat leert je kind in groep 1?

En dit is wat je kind al moet kunnen voor hij naar groep 1 gaat: lees het hier.