Home » Forum » Idee verjaardag 16 jarige

Idee verjaardag 16-jarige

25 berichten / 0 nieuw
Nieuwste reactie
Merel
Idee verjaardag 16-jarige

Mijn dochter is eind augustus jarig, ze wordt dan 16 jaar. Haar idee was om met 10 personen (papa's auto en mama's auto vol) naar het strand te gaan. Op zich vind ik dat een leuk idee, nemen we drank en hapjes mee om de kosten te drukken, maar ja... in Nederland kan het zomaar zijn dat het die dag slecht weer is, ook eind augustus. Wie heeft er een idee voor plan B? Zomaar het feest uitstellen naar een andere zonnige dag, of pas op het laatste moment beslissen wanneer we gaan is lastig omdat de kinderen nu toch al vaak volle agenda's hebben (met bijbaantjes enzo) en een dag prikken dat ze allemaal kunnen al lastig is. Ik ben even blanco. Het moet ook niet bakken met geld gaan kosten.

ManonW
Heeft

ze zelf een idee?

jessica 5
Merel

Een party tent mee naar het strand bij slechter weer?.

Lhena
Hier ook!

Hoi Merel, onze oudste dochter wordt begin september 16 jaar. Ook zij vindt het leuk om een feestje te houden met vrienden en vriendinnen. We plannen dit gewoon in onze achtertuin, met bbq, drankjes en wat muziek. Ook dan kan het slecht weer zijn, maar dan gebruiken we een partytent! (ik moet er niet aan denken om die hele bende gewoon binnen te hebben...) Misschien is de tip van Jessica5 wel ideaal: een tent meenemen.

Merel
Nog meer ideeen?

Alvast bedankt voor het meedenken.
Zelf weet ze het ook niet, anders had ik de vraag hier niet gesteld natuurlijk :-)) Ja ze wil ook wel uit eten, maar ze weet zelf ook wel dat dat te kostbaar wordt.
Verder vind ik een partytent meenemen niet zo'n goed idee, het kan gewoon heel raar zijn met het het weer in Nederland, zitten we daar met 10 pubers onder een partyttent in de regen op het strand...is niet mijn idee van leuk en van de pubers denk ik ook niet.
Thuis wil ze niet, hebben we ieder jaar al.
Lastig hoor, wie weet er nog iets?

Chin
Opties

Het ligt natuurlijk aan je budget

zwembad
paintball
lasergame
demo muziek opnemen in studio
bioscoop
karten

Paal
Camping

En de kantine huren op een camping? Of het scouting huisje? Of andere clubhuis?
Dan kan je altijd nog naar binnen.

Merel
Wat deden jullie?

Gewoon even om het over een heel andere boeg te gooien. Wat deden jullie met een feestje voor een 16 jarige? Wie weet kom ik dan wel op iets heel anders. Budget...pff ja ik denk iets van hooguit 15 tot 20 euro per persoon?

ManonW
Niets...

ik blijf bij m'n 1e reactie: wat wil ze zelf? En als ze niets weet, dan maar niets.

Toen ikzelf 16 werd heb ik een paar (5 of 6) vrienden uitgenodigd, waarmee ik taart gegeten heb en wat gedronken. Binnen, want ik ben in december jarig. Maar het kan ook in de tuin oid.

Toen dochterlief vorig jaar 16 werd was het zo'n beetje hetzelfde verhaal. In juli, dus buiten want het was mooi weer. Maar als het slecht weer was geweest, had ze naar binnen gekund.

Ik zou er niet zo'n punt (meer) van maken, de tijd van 'kinderfeestjes' die je ouders organiseren is gewoon voorbij als je 16 bent. Hier trouwens al als ze 11 of 12 worden. Als ze zelf met een idee komen, prima, dan kijken we wat er mogelijk is. Komen ze niet met een idee, jammer dan.

Of vieren jullie je eigen verjaardagen ook altijd met een speciaal feest? Hier niet hoor, op volwassen verjaardagen kunnen familie en vrienden ook langskomen voor een stukje taart en een drankje. En bij echt speciale gebeurtenissen (als iemand 50 wordt, of er is een 25-jarig huwelijksfeest oid) dan doen we het misschien anders.

Merel
Sweet 16

Ach ja, in het kader van 'sweet 16' wat je ook op mtv ziet, lijkt het haar leuk om een keer wat speciaals te doen.
Wat ze wil is dus naar het strand met veel vrienden, maar ja... wat ik al schreef, in Nederland kan je nu eenmaal niet van het weer op aan, dus we zijn een beetje aan het brainstormen of we een plan B kunnen bedenken. Als het die dag koud is en het regent wil ik niet in een partytent met 10 pubers op het stand zitten. Verder komen we beiden op geen goed idee, uit eten vind ze een leuk idee, en ik ook wel, maar mijn portomonnee niet. We vieren al jaren geen kinderfeestjes meer voor haar, dus ik wil er nu best wel wat van maken, maar we zijn een beetje blanco.

Chin
Mtv

met 16 hebben wij de garage leeggeruimd, spullen buiten onder een zeil en de jongeren hebben binnen gefeest.

Waarom huur je dan idd niet ergens een klein zaaltje, goedkoop bij een vereniging of camping(vaak wat leuker) zoals al eerder geopperd werd.
Als je MTV na wilt doen moet je niet teveel sputteren, dan komt je budget écht boven de 15 euro pp ;-)
Of met een vriendin samen feesten, gedeelde kosten

chin
Gourmetten

of gourmetten in je huis(of tent buiten opzetten, huren kost een habbekrats) maar daarvan weet ik niet of je dat wel een goed idee vindt, al die vettigheid tegen je plafond

jessica 5
Merel

Ik weet niet waar jullie naar het strand zouden willen,maar je kunt natuurlijk ook eens informeren bij een strandtent wat daar mogelijk is. En wat daar de kosten van zijn. Je zou met consumptie bonnen (voor drankjes) kunnen gaan werken,dan houd je het zelf in de hand.
Is hier heel normaal als ze hier een feest in een strandtent houden dat de gasten consumptie bonnen krijgen voor hun drankjes.
Onze oudsten gaan regelmatig naar dit soort verjaardagen. Nemen wat extra geld mee als ze wat meer willen drinken.

Merel
Chin

Even voor de duidelijkheid, we willen MTV verder beslist niet nadoen hoor, dan zou ik met een auto of een scooter op de proppen moeten komen. Nee het bracht ons juist op het idee dat 16 een speciale leeftijd is, en leuk is om te vieren. En op zich vind ik het strand een heel leuk idee, ware het niet dat je niet weet of dat gaat lukken met het weer.
Nou ja, we zien wel, bedankt voor het meedenken.

IngridT
Merel....-

ik denk dat je voor het budget dat jij noemde (20 euro per persoon) best een dealtje kunt sluiten bij een strandtent voor een daghap met 2 consumpties of zo. Gewoon lekker sate met frieten en salade of zoiets. Dan kan dat toch je plan B zijn? Ben je toch op het strand, en neem je gewoon regenjassen en een paar (stunt) vliegers mee om voor of na het eten lekker uit te waaien. Misschien nog wel leuker dan bakken in de zon....

Ingrid

Merel
Ingridt

Oh dat is inderdaad een optie, ik zal eens rondbellen. We wilden sowieso niet echt bakken hoor, daar zijn het geen types voor, maar gewoon lekker zwemmen, spelen, kletsen, eten en drinken, frisbee en een bal mee, en inderdaad een vlieger is ook leuk.
Ik ga eens rondbellen of ik bij een strandtent iets kan regelen.

Tirza G.
16 speciaal?

In NL is 16 geen speciale leeftijd volgens mij. O ja, je mag dan een brommerdinges. In de USA heeft het met je rijbewijs te maken :-)

Tirza

Merel
16 en 18

Dochter vindt 16 en 18 speciaal. Ik denk dus door dat sweet 16 wat ze op mtv ziet. En ach, ze heeft echt al járen geen partijtje gevierd, alleen met wat familie thuis, maar niet met schoolvrienden (omdat ze in de schoolvakantie jarig is, kwam het er nooit van) dus ik gun het haar wel als ze dat zo graag wil.

eva
Ja hallo....

Merel vraagt volgens mij alleen maar om ideeen en niet om meningen of ze het wel of niet moet doen!! Het lijkt wel of ze zich steeds moet verantwoorden!! Als zij graag iets speciaals wil doen voor en met haar dochter's 16de verjaardag, so be it!!

Helaas heb ik geen beter idee. Ik heb de 16de verjaardag van mijn dochter thuis gevierd. We hadden wel een speciale sweet 16 taart laten maken met een mooie foto van haar erop en die zag er erg mooi en speciaal uit. Ook sweet 16 slingers en ballonnen. Maakt het erg gezellig. Zou zo geen alternatief voor je weten indien het slecht weer is, sorry.
Succes en verwen je dochter maar lekker :-)

Eva

rugby
Ojawel, 16 hier wél speciaal!

hier in de buurt van alkmaar wordt 16 wel gezien als speciaal, wellicht ook door ''sweet sixteen'' maar idd. wat te denken aan de drank, brommers (scooters), je mag eindelijk bepaalde kroegen/disco's in etc.
Dus ook wij willen dat voor dochter op n speciale manier gaan vieren!!
Weet niet hoe,dus ik lees hier mee...

sus-anne
Oh ja ruby?

Nooit wat van gemerkt,mijn vier pubers hebben het nooit over een sweet sixteen feest gehad,of er 1 meegemaakt,terwijl we toch echt in Alkmaar wonen.

Maylise
Hier

Toen de tweeling 16 werd hadden ze een groot feest gegeven op een camping in de buurt met barbecue en kampvuur en marshmallows roosteren en daar ook blijven slapen. Was heel leuk en geslaagd.

rugby
O heerlijk hilarisch sus-anne :-)

zal je net zien ....t lijkt wel die reclame;-)
Nouja, ik woon in Langedijk en daar in de vriendengroep van mn dochter doen ze er wel aan..ze zit in alkmaar op school, vandaar dar ik zei ''in de buurt van..''
Kan je dus nagaan hoe het verschilt per buurt/klas/plaats whatever.

jessica 5
Merel

En,al een strandtent geboekt?.

Merel
Nog niet

Nee nog niet, we hebben nu net vrij, gaan eerst met vakantie en daarna ga ik me op het feest van dochter storten (ze mag me trouwens wel gewoon meehelpen, het is geen verassingsfeest) dus wie weet wat voor een goede ideeen er nog uitkomen. Als iemand een tip heeft voor een leuke strandtent dan hoor ik het graag.

p.s het weer van afgelopen dagen bracht me ook niet helemaal in de stemming :-)

Onderwerp gesloten