Nieuw: Ontdek nu alle events en workshops bij jou in de buurt op het Ouders Eventplatform

Met deze slimme tips bespaar je met gemak 700 euro per jaar op je energierekening

Misschien heb je het al gehoord: de energieprijzen zijn weer aan het dalen. Dat is natuurlijk goed nieuws, want elke euro telt! Is het verstandig om over te stappen? We geven je handige tips om je energierekening te verlagen én hoe je kunt kiezen voor de meest voordelige energieleverancier.

Jaarlijks overstappen is een slim idee

Je zou denken dat overstappen alleen zin heeft als je huidige contract bijna afloopt. Maar zelfs met een lopend variabel contract kan overstappen voordelig zijn.

In Nederland heeft een groot deel van de huishoudens – meer dan 60% – nog steeds een variabel energiecontract. Maar dit is helemaal niet gunstig. Variabele contracten hebben namelijk vaak veel hogere tarieven dan de vaste contracten van 1 of 3 jaar. Wat betekent dit voor jou? Simpel: door elk jaar over te stappen naar een vast contract van 1 jaar kun je honderden euro's besparen. 

Overstappen als je contract afloopt

Is het contract met je huidige energieleverancier (bijna) afgelopen? Dan is het tijd om te kijken of je kunt overstappen. Vaak kun je door over te stappen naar een andere energieleverancier flink besparen op je energiekosten. Bovendien bieden veel leveranciers kortingen en bonussen aan voor nieuwe klanten. Overstappen loont eigenlijk bijna altijd. 

Besparingstip: gebruik een vergelijker

Waarschijnlijk betaal jij honderden euro's per jaar te veel voor je energie. Dit komt doordat je waarschijnlijk nog steeds een variabel energiecontract hebt. Momenteel zijn er vaste energiecontracten waarmee je wel tot ruim 600 euro korting per jaar krijgt. Wil je weten hoeveel jij ieder jaar kunt besparen? Dat kan binnen 1 minuut met deze handige tool.

In Nederland heb je volop keuze qua energieleveranciers en contracten. Het loont absoluut om deze met elkaar te vergelijken, bijvoorbeeld door middel van een vergelijkingswebsite. Vind met deze tool meteen de goedkoopste energieleverancier voor jou. Door deze tool weet je zeker dat je kiest voor de goedkoopste energieleverancier.

Je kunt er natuurlijk voor kiezen om zelf alle websites van de verschillende aanbieders te bezoeken om de tarieven te vergelijken. Maar het is een stuk eenvoudiger om te kiezen voor een energievergelijker waar je super snel een overzicht krijgt van de goedkoopste energieleveranciers. Zo heb je binnen enkele minuten alle informatie die je nodig hebt in één handig overzicht. Heb je jouw keuze gemaakt? Dan is overstappen met de handige overstapservice van Keuze.nl zó geregeld.

Wat maakt een energieleverancier voordelig?

Het vinden van de voordeligste energieleverancier kan soms voelen als het zoeken naar een speld in een hooiberg. Want hoe vergelijk je al die aanbieders met elkaar en waar moet je op letten bij het vergelijken? Hier zijn een paar punten om rekening mee te houden in de keuze die je maakt.

  • Let op jullie verbruik. Jullie stroom- en gasverbruik zorgt natuurlijk voor de uiteindelijke kosten. Kijk naar wat je gezin gemiddeld verbruikt en ga dan pas vergelijken. 
  • Houd rekening met prijswisselingen. Energietarieven en kortingen veranderen soms dagelijks. Houd dit in de gaten voor de beste deal in jouw situatie.
  • Ga uit van jouw specifieke locatie en situatie. Afhankelijk van waar én hoe je woont, kan het aanbod flink verschillen.

Meer geld voor dingen die er toe doen

Stel je voor wat je allemaal kunt doen met het geld dat je bespaart door over te stappen naar een vast energiecontract. Geld besparen op je energierekening betekent meer budget voor de dingen die er echt toe doen: herinneringen maken met je gezin. Een extra dagje naar de dierentuin, een weekendje weg in een huisje midden in de natuur of een bezoek aan een pretpark met de kinderen. En dat allemaal door een goedkopere energierekening.

Lees ook: