Home » Forum » Laarzen voor dochter 150 euro

Laarzen voor dochter 150 euro!

52 berichten / 0 nieuw
Nieuwste reactie
Ciska22
Laarzen voor dochter 150 euro!

Vanmiddag ging ik met dochter van 8 op stap voor nieuwe laarzen.
ze heeft smalle voeten en de verkoopster ging wel even eea ophalen in haar maat.
Ze stalde ze uit en dochter wees een paar aan. Door ervaring wist ik direct te vragen wat ze kosten.
Ik schrok ervan....149 euro. er stonden geen laarzen onder de 100 euro bij.
Ik gaf direct aan niet boven de 100 euro te gaan. Toen gaf ze aan nog wel wat andere te hebben.
Toen pas kwamen de laarzen van 89 euro. Maar deze waren te wijd.
De verkoopster gaf nog aan volgende keer wat eerder te komen, net als de scholen weer beginnen voor de winterschoenen......
We zoeken nog wel even verder.

Merla
Tja, herkenbaar

Daarom ga ik dus wel altijd al voor de scholen beginnen om nieuwe schoenen.
Mijn kids hebben dan wel geen smalle maar juist vrij brede voeten, maar dit herken ik maar al te goed.
Helaas zijn er geen schoenen in verschillende breedtematen te koop van onder de 100 euro is mijn ervaring. Alleen de duurdere merkschoenen maken schoenen in meerdere breedtematen. Dus je bent dan altijd duur uit.
Dat ze pas later, na jouw verhaal dat je niet boven de 100 euro wilde gaan, de goedkopere schoenen te voorschijn haalde, was denk ik omdat ze bij voorbaat al wist dat die schoenen je dochter waarschijnlijk te wijd zouden zijn. Als het meetapparaat aangeeft dat je dochter dus erg smalle voeten heeft, haalt ze alleen die schoenen te voorschijn die qua maat je dochter zouden moeten passen. Dus niet de schoenen met standaard breedte. De goedkopere schoenen zijn er namelijk alleen in één breedtemaat. Dat ze ze toch tevoorschijn haalde was dus omdat jij aangaf die andere schoenen toch te duur te vinden. Maar eigenlijk wist ze uit ervaring al dat die schoenen dus waarschijnlijk toch niet zouden passen, anders had ze ze er wel direct bij gehaald.
Op dit moment is al heel veel weg. De keuze wordt steeds beperkter natuurlijk. Zeker in de zeer smalle of brede maten. En dan zullen waarschijnlijk ook de meest voordeligste (breedtematen)schoenen ook het eerste weg zijn denk ik. Ik heb me daar ook al meerdere keren aan gebrand dus vandaar dat ik dit jaar dus wel op tijd was. En vandaar dat de verkoopster jou ook aanraadde om voortaan iets eerder langs te komen.
Maar er zijn ook outlet-schoenenzaken. Daar gaan de overgebleven (merk)schoenen van het jaar ervoor, uit de speciaalzaken altijd naar toe. Wie weet dat je daar nog slagen kunt voor veel minder geld.

moppeke
Altijd vroeg

Ik koop winterschoenen ook altijd vroeg, ik heb meestal begin augustus al een paar gekocht als de wintercollectie binnen begint te druppelen.

Ik ga altijd naar hetzelfde adres (Eemnes), daar verkopen ze de merkschoenen net ca. 10 euro onder de prijs (waarvoor andere winkels ze verkopen) en ze hebben ruime keuze. Ik koop voor mijn dochter altijd pinocchio, omdat dit voor de smalle voeten van mijn kind de beste keuze is.

En last but not least: ik ben ALTIJD onder de 100 euro klaar. 150 euro vind ik echt belachelijk. Ik heb nu ook een paar mooie laarzen voor haar voor 85 euro.

Ik weet niet waar je woont, maar mocht je in de omgeving Gooi/Utrecht wonen, dan heb ik dus nog een leuk adres voor je, waar je wellicht nu nog wel kunt slagen.

Polly Shearman
Niet herkenbaar

Ik kan op elke tijd van het jaar met mijn kinderen schoennen winkels binnen stappen en altijd betaalbare goedzittende schoenen vinden. Misschien zijn mijn kinderen gezegend met makkelijke voeten maar ik koop rustig in december nog winter schoenen hoor.

mee1977
Volgens winkel hier

Hier ging ik 14 dagen geleden met de meiden op pad. Bij de winkel waar wij meestal de schoenen halen, hadden ze erg weinig aan keus. Zeker voor mijn dochter met maat 36/37 (dames schoenen zijn nog te breed).

Nadat ik vroeg of er nog meer binnen moest komen?, vertelde de verkoopster dat ze dit jaar erg weinig hebben ingekocht. Omdat de kinderschoenen dit jaar niet te betalen zijn. Ze willen er ook niet mee blijven zitten, omdat het allemaal boven de 100 euro is. De mensen kopen nou eenmaal niet zo snel kinderschoenen van boven de 100, en dan niet iets boven de 100, nee echt ruim boven de 100.

Inmiddels wel geslaagd voor mijn meiden, maar helaas wel alle twee ver boven de 100. Nou de winterjassen vielen dit jaar mee in prijs, dus dat scheeld weer (zal ik maar denken)

Merla
Pinocchio

Moppeke, volgens mij heeft Pinocchio geen verschillende breedtematen. Jij boft dat jouw dochter juist die schoenen het beste past. Maar Pinocchio wordt zover als ik weet ook in de betere schoenenwinkels verkocht. Als deze Ciska niet zijn aangeboden dan zijn ze óf voor haar dochter toch te breed geweest, of helaas al uitverkocht. Maar ik denk persoonlijk het eerste, want mijn dochter (met vrij brede voeten) heeft ook wel eens Pinocchio gehad.

Manda Rijn
Krijg je dat vergoed?

vraag ik mij opeens af ? En vanaf welk bedrag kan je het anders ook al weer opvoeren bij de belasting (aftrek inkomstenbelas. voor medische hulpmiddelen..).

Jeetje wat duur ! Ik was nu klaar voor E 55,-

Merla
Lichtelijk verbaasd benina

Tja, zo'n soort ervaring als jij heb ik ook, maar dan juist idd, je raadt het al, met brede voeten. Mijn kids hebben het, net als die van jou blijkbaar, niet van een vreemde hehe.
Maar toch ben ik mijn ouders nu dankbaar dat ze ondanks het soms wel moeilijk rond kunnen komen destijds met een groot gezin, ons toch elk half jaar weer góed passende schoenen gaven. Wij kregen ook altijd Bunnies, Renata's of Piedro's. En mijn moeder besliste altijd welke het werden, daar hadden wij niet zo heel veel over te vertellen. Het moesten altijd die schoenen zijn die het beste zaten. Als we keuze uit 2 hadden zeiden we altijd dat de in onze ogen mooiste van de 2 het lekkerste zaten. Al was dat soms helemaal niet waar ;)Ieder kind kreeg nieuwe en ze werden niet op jongere kinderen overgedragen, ondanks dat ze soms nog vrij goed leken.
Ik ben het wel met die vrouw in de winkel eens eerlijk gezegd. Goed zittende schoenen is een must voor kinderen in de groei. Het hoeven niet perse dure schoenen te zijn, ook bij Scapino e.d. zijn heel goede schoenen te koop tegenwoordig. Maar ze moeten wel goed zitten. En daar ontbreekt het nog wel eens aan. Zeker bij kinderen die erg smalle of erg brede voeten hebben. En dan is het vooral voor kinderen met smalle voeten opletten geblazen omdat smalle voeten in alle schoenen gaan. Dat lukt je met brede voeten niet, dus dan is het al veel sneller duidelijk dat ze niet passen. Maar ook te wijde schoenen waar je dan wel niet gelijk uitslipt, kunnen funest voor de voeten zijn. Van voren hebben ze dan veel te veel bewegingsruimte, dus geen steun.
Overigens kan het best zijn dat mijn broer in die zaak waar jij het over had, gewerkt heeft. Hij is in Waar-jij-woont een jaar of wat geleden van baan gewisseld om de sfeer idd. Het was een ietwat duffe, ouderwetse, idd onvriendelijke, maar wel goede schoenenwinkel. Hij had het er absoluut niet naar zijn zin.
Ik zou zeggen, probeer eens een andere gespecialiseerde schoenenwinkel in Waar-jij-woont. Die zijn er nl ook. En wie weet ga je door hem geholpen worden ;)

Kaaskopje
Polly

Maar ga jij dan, net als ik, naar de goedkopere schoenenzaken?
Toen mijn kinderen nog peuter/kleuter waren ging ik altijd naar bijvoorbeeld Dolcis. Op een gegeven moment vond ik de prijs voor schoenen daar echt te hoog worden voor ons en ben ik naar Bristol, Schoenenreus en Scapino uitgeweken. Misschien ben ik net als jij een bofkont en passen mijn kinderen 'normale' schoenen, maar ik ben toen wel tot de conclusie gekomen dat je je niet moet blindstaren op die dure kwaliteitschoenen. Goedkoper wil niet zeggen dat er niks leuks is en dat er totaal geen steun aan zit. Daar zijn ook wel bredere en smallere modellen. Daarnaast schoppen mijn kinderen, nog steeds, hun schoenen uit zodra ze thuis zijn en lopen op blote voeten. Dat is ook goed voor de voeten.
Mijn dochters kopen nu overigens zelden meer schoenen in bovenstaande winkels. Het moet van een merk zijn, dus duur. Ze betalen zelf bij vanaf het bedrag wat ik ervoor over heb.

Linda
"er bestaan geen slechte kinderschoenen"

Tijdje geleden (wellicht 2 jaar terug) artikel gelezen in de volkskrant dat er geen slechte kinderschoenen meer bestaan. Sindsdien kijk ik eerst bij Bristol, Scapino e.d. Kan altijd nog naar de dure winkels. Maar echt, echt, echt niet dat ik 150 euro betaal voor een paar kinderschoenen!
Dat vind ik voor mezelf al veel geld!
(en ik groei er niet in 1 jaar uit) ;-)

Polly Shearman
Ja kaaskopje

ik shop graag bij scapino, ( dr visser schoenen) Ik haal daar rustig voor ons alle 5 schoenen en ben dan nog maar 80 euro kwijt.
Ik kan me het gewoon niet veroorloven om 100 euro voor 1 paar schoenen uit te geven, en al zou ik dat wel kunnen. Dan nog vind ik het onzin.. zeker voor kinderschoenen die gaan maar 1 seizoen mee, voor ze te klein zijn. SOms boffen we dat jongerebroers in het zelfde jaargetijde dezelfde maat heeft. dan kunnen ze nog een seizoen mee.
lang leve schoenenreus, scapino enz.

Vera*
Verschil

Er is een verschil tussen jongens- meisjesschoenen. Jongensschoenen zijn er 'altijd' wel en meisjesschoenen niet. Daarbij zijn er nog wel in kleine maatjes gewone schoenen maar vanaf maat 30 bijv. al niet meer. Vanaf maat 36 is het inderdaad ook echt onbetaalbaar aangezien er voor meiden niet iets anders is dan laarzen. Vanaf maat 36 zijn die dan ook helemaal onbetaalbaar, inderdaad tegen de 150 euro.
Helaas heeft dochter een moeilijke voet en maar 128 cm kort maar wel maat 36. Helaas, goedkopere laarzen heb ik alleen maar in hoge modellen gezien maar daar is haar onderbeen te kort voor, dus dan maar aan de dure modellen waar er wel een paar halfhoge modellen van zijn.
Prijzen van schoenen zijn voor een deel ook erg maatgerelateerd.

Merla
Toen en nu pelle

"Je koos gewoon de mooiste uit en niet het stel dat het lekkerste liep"
Áls er al gekozen kon worden koos je idd de minst lelijkste. En als dat toevallig die schoenen waren die het lekkerste zaten was dat mooi, maar anders zei je gewoon dat die andere lekkerder zaten, ja. Maar meestal was de keuze zeer beperkt, meestal was er niets te kiezen.
"En doorgeven aan een volgend kind is helemaal niet zo slecht hoor, dat is ook een fabeltje."
Dat hangt er helemaal vanaf hoe een kind de schoenen slijt. Doorgeven kan wel, maar niet per definitie. Overigens gaven mijn ouders de schoenen niet door omdat men tóen wel van mening was dat het altijd slecht was. Dat men daar nu wat op terug is gekomen doet niets af aan de door mij gewaardeerde zorg die mijn ouders ons gaven. Vandaar dat ik ze best wel dankbaar ben, of ze het nou bij het rechte eind hadden of niet.

Merla
Vera

"Jongensschoenen zijn er 'altijd' wel en meisjesschoenen niet."
Vreemd dat mijn ervaring de laatste jaren precies tegenovergesteld is. Voor zoon (mt 34 br. 6+) kon ik bijv. vorig jaar half september al niet meer slagen. De schoenen die hij uiteindelijk kreeg moesten helemaal uit een ander filaal ergens aan de andere kant van het land, komen. En waren helaas met veters, waar we niet blij mee waren. Voor dochter (mt 37 br. 5 maar lastige voet, alleen laarzen met veters past ze) was er toen nog keuze uit een stuk of 5 paar.

Merla
Linda

"Tijdje geleden (wellicht 2 jaar terug) artikel gelezen in de volkskrant dat er geen slechte kinderschoenen meer bestaan"
DAt is het onderwerp van dit draadje toch ook niet?
Het klopt precies wat je zegt, maar dat wil niet zeggen dat alle schoenen voor alle kinderen daarom maar goed zijn. Als een kind de schoenen niet past is het voor dat kind een slechte schoen. En als je in de goedkopere schoenenzaken geen goed passende schoenen voor je kind kunt vinden omdat je kind extreem smalle of extreem brede voeten heeft, ben je wel aangewezen op de duurdere kinderschoenenzaken. Dan kom je in merken uit die in meerdere breedtematen worden gemaakt. Die in productie dus ook duurder zijn, er worden per mal minder schoenen op gefabriceerd wat de schoen dus duurder maakt.
Soms heb je dus geen keuze. Jij boft dus dat jouw kinderen zulke schoenen niet nodig hebben.

Merla
Pelle

Ik vind dat jij ontzettend makkelijk praat. Je gelooft het niet, dat sommige kinderen alleen maar schoenen passen van ruim over de 100 euro? Ga maar eens een dagje meedraaien in een kinderspeciaalzaak als de nieuwe collectie er net is. En neem dan ook even een paar Dr. Visserschoenen van Scapino mee zodat je die even kunt laten passen bij kinderen met bijv. breedtematen van ongeveer 2 en 6. Praten we daarna nog eens weer. Je zult er meer treffen dan je nu nog voor mogelijk houdt, echt waar.

reina
Herkenbaar

Mijn dochter had en heeft juist brede voeten, ik was 20 jaar geleden al 150 gulden kwijt voor winterschoenen voor haar (vaak ook van Piedro)en ook nu kan ze alleen in dure laarzen. Zelf heb ik problemen met been en rug en kan maar op enkele merken lopen. Ik heb gister laarzen gekocht, ben heel blj dat ik wat gevonden heb, (bij een heel goede schoenenwinkel)want vorig jaar lukte het niet, maar de prijs deed me even slikken: € 225. Gelukkig gaan ze bij mij langer mee dan bij kinderen, want ik heb voor m'n dochter wel eens 2 x per winter schoenen moeten kopen en dat sloeg een groot gat in het budget.

reina
Linda (beetje ot)

Er bestaan geen slechte kinderschoenen ( alhoewel ik soms meisjes op laarzen zie lopen met een heel slechte pasvorm, die lopen bijna naast hun laarzen), maar als je kinderen niet in de gangbare maten passen ben je wel verplicht tot het kopen van duurdere schoenen, want voor goedkope zaken is het inkopen van zulke maten niet rendabel en de goedkope merken hebben die hele smalle, extra brede of schoenen voor extra hoge wreef gewoon niet. En als je voeten perst in schoenen die niet echt passen is het wél slecht voor hun voeten.

Guinevere
Benina, piedro

Ik leef helemaal met je mee, Benina! Ook ik heb mijn jeugd op Piedro's moeten doorbrengen. God, wat waren die schoenen lelijk, grof en oncharmant. En daarbij ook nog zodanig gebouwd (voet compleet ingebed) dat ik er enorme platvoeten van heb gekregen. Om over de blaren maar niet te spreken. Pas toen ik mijn eigen "flutschoenen" mocht gaan kiezen ben ik van mijn voetproblemen afgekomen!
Ik geloof trouwens dat de huidige Piedro's er wel leuker uitzien.
Overigens heb ik laatst juist een onderzoek gelezen waaruit bleek dat er wél veel slechte kinderschoenen bestaan. Vooral met de zool was veel mis, vanwege onjuiste buigpunten. Ik geloof dat het in de consumentengids stond, vorig jaar ofzo??? Wie helpt?

Mamarijke
Pelle en merla

Ik herken hetgeen Merla zegt tegen Pelle over brede voeten.
Het kindje van mijn zus (4 jaar) heeft maatje 25 en breedte 6,5. Helaas zijn die ook niet standaard leverbaar. De fabriek heeft ze dus gemaakt, en 1 paar komt ver uit het magazijn.
Helaas kosten die wel 350 euro, worden ze niet vergoed, want ze zijn niet aangepast (tja). Is dus een hele dure hobby. Gelukkig (wat dat betreft) groeit zij niet, dus voorlopig zal ze er wel op kunnen lopen (tenminste als ze niet op de neuzen versleten zijn zoals zoveel kinderschoenen).

Merla
Mamarijke

Dat begrijp ik niet helemaal. Breedtemaat 6,5 is toch wel gewoon standaard leverbaar? Die maat (25, 6,5)hebben mijn jongens ook gehad en konden we, weliswaar beperkt, toch gewoon in de winkel krijgen. Wel duur, maar niet zoveel geld als dat jij nu noemt.

Merla
Gaat niet helemaal op pelle

"Gewone schoenen met veters kun je strakker en op maat maken. "
Dat gaat niet helemaal op Pelle. Gewone schoenen met veters kun je idd strakker maken. Hiermee los je vooral het probleem van het hebben van wel of geen hoge wreef op. Maar dat gaat niet op in geval van te smalle voeten. Je trekt de schoen dan idd strak zodat het lijkt of de schoen past. En daar attendeerde ik dus in een eerder stukje van vanochtend ook al op, daar gaan dus veel mensen de mist mee in. Het lijkt idd dat ze passen maar ze doen dat niet, want ze zijn veel te breed waardoor de voet alsnog kan gaan schuiven.
Overigens is het niet helemaal waar wat je schrijft over laarzen. Het geldt nl niet voor alle laarzen. Want vooral de betere kindermerkschoenen, dus de duurder, verkopen juist laarzen met veters én rits, waardoor de pasvorm optimaal gemaakt kan worden. Zeker als je ook de juiste breedtemaat neemt. In dat geval maakt het echt niet uit of je nou lage schoenen neemt, hogere schoenen of laarzen.

Temet
Pelle

Als veterschoenen veel te breed zijn trek je op een gegeven moment de vetergaatjes helemaal tegen elkaar aan en dan kan je niet meer strakker. Het houdt echt een keer op ;-)

Groeten,

Temet

Maxime
Ciska, inlegzooltjes?

Hoi,

Ik heb maar een deel van het draadje gelezen hoor. Ik heb zelf ook smalle voeten, en als kind dus ook altjd duffe schoenen moeten dragen. Het enige voordeel van smalle voeten is dat je alle schoenen en laarzen aankan (dat kan met brede voeten niet) alleen lekker zitten, dat is een tweede. Ik los het nu op met inlegzooltjes, vaak zit het dan meteen goed. (van die zooltjes met een schapenvachtje). Mijn dochter heeft ook smalle voeten maar minder erg dan ik ze had en zij kan dus prima slagen bij winkels als scapino/bristol en van Woensel, mede door die inlegzooltjes dus. Is dat niet te proberen voor je dochter, dan kan je ook de normale modellen eens proberen.

Succes,
Maxime

Kaaskopje
Moet een kind dan laarzen hebben?

Nee, dat hoeft niet. Maar als dat in de mode is is het wel leuk om ze te hebben. Kinderen met afwijkende maten zullen wel duurdere schoenen nodig hebben. Ik ben blij dat wij dat niet hoeven. Ik denk er ook niet over om meer dan 100 euro, nee niet meer dan 70 euro uit te geven aan 1 paar schoenen.

Merla
Merk

Er zijn twee groepen mensen die kiezen voor dure Merkschoenen Pelle. De ene groep koopt idd vanwege het merk, net als bij kleding. Maar er is ook een hele grote groep die merkschoenen koopt vanwege het feit dat ze geen andere keuze hebben. Maar dat laatste schijnt er bij jou blijkbaar niet in te gaan ;)
Dat lijkt me bij kleding niet het geval.
Overigens betaal je niet alleen voor het merkje maar ook voor het feit dat er verhoudingsgewijs minder van gemaakt worden. Er zit vaak veel meer handwerk in terwijl goedkope schoenen in veel grotere oplages en aan de lopende band gemaakt kunnen worden.

mousa
Zelfde verhaal

ben ook net de hele middag wezen schoenen/laarzen passen met dochter van 8 met supersmalle voeten. Drama, ik kijk niet eens naar de prijs ik ben al lang blij als ik een paar kan vinden dat haar past en lekker zit! En onder de 100 euro hebben we niks gezien. En naast laarzen zijn er nauwelijks gewone schoenen hoor! Niks gevonden dus morgen weer. Je boft maar als je kind in standaard maten past.

Helen
Braqeez in breedtematen en onder €100,00

Braqeez heeft verschillende breedtematen. Mijn dochter heeft ook erg smalle voeten en ik heb van dat merk gekocht, onder de 100 euro.
Elephanten heeft ook smalle laarzen en zijn meen ik ook onder de 100 euro?

Vera*
Elefanten

is er maar tot en met maat 35. Van Braqueez weet ik het niet.

Annet
Braqeez, vraag voor helen

Ik heb op Marktplaats gekeken naar het aanbod van Braqeez. Er staan geen breedtematen bij. Ik heb een aantal aanbieders naar de breedte gevraagd (per mail) en tot nu toe reageren ze dat er geen breedtemaat op staat.
Weet jij waar de breedtemaat te vinden is. In de schoen? Op de doos?

Merla
Braqeez heeft géén breedtematen

Braqeez heeft absoluut geen breedtematen. Dat weet ik heel zeker. Braqeez is het goedkopere broertje van Bunnies (trackstyle) namelijk en is zoveel goedkoper omdat ze maar één leest hoeven te gebruiken. D.w.z. geen breedtematen hebben. Ik heb er meerdere malen naar gevraagd in de winkel omdat ik voor mijn oudste (die wel vrij normale voeten heeft) heel goede ervaringen met Braqeez (toen nog Brakkies) had en deze ook graag voor de daarop volgende kinderen wilde hebben. Ik kreeg steevast het antwoord dat Braqeez geen breedtematen had en dat ze dus te smal waren voor mijn kinderen.

Pagina's

Onderwerp gesloten