Huis, Tuin en Keuken
boeke
26-09-2008 om 14:07
Help, inspiratie gezocht
Ik zit weer eens te zwoegen en te zweten boven m'n notaboekje... ik heb geen inspiratie voor het weekmenu voor volgende week. Ik kom niet verder dan "boerenkoolstoemp met spekjes" voor deze avond en "wraps" voor morgen... hebben jullie ideetjes????
ik zal jullie belonen met mijn eeuwige dankbaarheid.
juno
26-09-2008 om 14:23
Een paar ideetjes
Japanse noodles, met kleine loempia's en kroepoek, lekker makkelijk en gezond!
Gefrituurde aardappel plakjes met groente en stukje vis/vlees en zelfgemaakte warme appelmoes met kaneel.
Spagetti.
Lasagna.
Nasi.
Courgette soep, makkelijk en heel vullend.
EsmeePF
26-09-2008 om 14:25
Dingen die het hier altijd goed doen
spaghetti
ovenschotels
soep met stokbrood en kruidenboter
rijst met kip en een lekker sausje (hier meestal kerrie)
chili con carne met sla en taco's
en gewoon aardappels met vlees met groenten, maar daar heb ik ook vaak geen inspiratie voor.
Minna
26-09-2008 om 14:26
Nooitgedagt
Toevallig kwam ik het recept van Nooitgedagt weer tegen in een van mijn eigen inspiratieloze buien, al een tijdje niet gegeten, maar is echt lekker, lekkerder dan je op grond van het recept zou verwachten! Recept is van smulweb en beetje aangepast naar hoe ik het altijd maak. Je kan het zo eten of met een klein beetje rijst erbij, maar da's niet eens echt nodig, salade erbij is ook lekker.
Ingrediënten
1 grote Pot bruine bonen van Hak, 4 ons rundergehakt, 1 zakje gedroogde nasigroente van Conimex/Inproba, 1 prei, 1 ui, knoflook, taugé.
Dit was het oorspronkelijke recept. Naar eigen smaak kun je toevoegen: paprika, tauge, rode peper. Kan ook een zak Chinese roerbakgroenten nemen.
Voorbereiding
Alle ingredienten fijnsnijden.
Bereidingswijze
Braad het gehakt los en voeg de in heet water gemengde gewelde nasigroenten toe.
De bruine bonen langzaam warm laten worden (niet koken) in een grote pan. Uitje, prei en ev. andere ingredienten erbij langzaam goudbruin en gaar laten sudderen.
Alles bij de bruine bonen, laat dit op een laag vuur nog even nagaren. Op het laatst de taugé er doorheen doen.
Heerlijk met stokbrood en een frisse gemengde salade.
*Sophie*
26-09-2008 om 14:31
Hier voortaan standaard
pizza's op vrijdagavond!
En op zondagavond patat!
Dat scheelt weer 2 dagen ;- )
boeke
26-09-2008 om 14:52
Hmhm lekker ideetjes, en zo snel!
maar blijf vooral doorgaan
Juno, mmm lekker warme appelmoes met kaneel, doet me aan lange winteravonden denken.
dat nooitgedacht recept maak ik soms ongeveer, met tomatensaus erbij en wraps. Dat had ik dus al voor morgen opgeschreven
Misschien toch zondag eens een paar lekkere zelfgemaakte pizza's op het menu zetten.
goed, 2 dagen minder, nog 3 te gaan. Soep eten ze hier als tussendoortje en willen ze niet meer als avondeten (k weetet, verwende koters), dus hoe erg ik het ook vind, dat valt af...
reina
26-09-2008 om 15:32
Boeke
Zomaar wat dingen de in me opkomen (ik bedenk meestal in de winkel pas wat we gaan eten): Röstirondjes met broccoli of sperzieboontjes en een vegetarische Griekse schijf. Pasta met een saus van spinazie, light-roomkaas en zalmsnippers. Gegrilde shaslick met gemengde salade en stokbrood. Kaasfondue met daarbij een fruitsalade. Kip met groenten wokken en daarbij bijv. notenrijst.
juno
26-09-2008 om 18:20
Reina
Zou je misschien het recept kunnen geven van die pasta met een saus van spinazie etc.?
Dank.
angel3
26-09-2008 om 18:21
Nog wat
net gecarameliseerde witlof gegeten met aardappeltjes en lekker stukje zalm.
Witlof blaadjes losmaken. Voor volwassenen circa 2 kleine stronken p.p. Beetje olie, schepje boter en 4 eetlepels honing in de roerbakpan. Als gesmolten is witlof erbij en roerbakken totdat gaat carameliseren.
Wat ze hier ook lekker vinden is sperziebonen met NAAN brood erbij ipv rijst of aardappels. Meestal iets van quorn erbij.
Voor zondag staat op menu couscous met tomaatjes uit de oven (lang leve Allerhande)
Suk6
reina
26-09-2008 om 19:25
Juno
Reina heeft niet echt recepten, kwakt meestal zomaar wat door elkaar Maar vandaag aten we dit: pp 3 ons verse spinazie met zout koken. Wat fijner snijden. Een paar lepels verse roomkaas (light) toevoegen. Dan pp een half pakje gerookte zalm in snippers snijden. Alles door elkaar roeren en goed doorwarmen. Eten bij pasta. Heel simpel, heel snel én lekker!
MCS
26-09-2008 om 19:45
Variant op reina's pasta
Met vrijwel dezelfde ingredienten...
Uitje hakken, paar knoflookteentjes (naar smaak) erbij. Ondertussen kook je de penne.
Als de pasta bijna klaar is, fruit je in een grote wok de uitjes/knoflook. Grote zak spinazie erbij, zodra dit helemaal geslonken is, cupje creme fraiche erbij en de zalmsnippers. Slechts eventjes doorroeren, anders wordt de spinazie te slap en bitter.
Pasta afgieten, op een bord scheppen, spinazie/zalm mengsel eroverheen, verse Parmesaanse kaas erop.
KLAAR!!!
juno
26-09-2008 om 21:26
Dank
Is verse roomkaas hetzelfde als Philadelphia?
En creme fraiche is dat hetzelfde als sour creme?
Guinevere
26-09-2008 om 21:40
Mcs/juno
Zeg MCS, moet je die spinazie niet eerst nog afgieten voordat de room erin gaat? Het lijkt me nogal vochtig worden?
Juno, inderdaad. Alleen Sour cream moet je vermoedelijk niet mee laten koken, omdat het dan gaat schiften (niet vet genoeg). Creme fraiche hier is iets vetter dan onze zure room in elk geval.
reina
26-09-2008 om 22:08
De spinazie
Moet je goed uit laten lekken! Een spinazieloze variant is: de roomkaas met zalm doorroeren, (lekker veel!) en daardoor heen een lepel van die franse kruiden, waarvan ik de preciese naam even kwijt ben, persillade of zoiets
egberdien
27-09-2008 om 13:37
Nog een idee
nodig: aardappelen, zalmfilet, verschillende soorten groenten (zoals (snij)boontjes, doperwten, peultjes, broccoli), (kers)tomaten, dille, basilicum, citroen.
aardappels schillen, halveren (indien nodig) en bijna gaar koken. De laatste paar minuten de hardere groenten er even bij koken. Alles afgieten en in een braadslee doen, de kruiden er bij en peper en zout. De tomaten in stukken snijden en er ook bij doen. De citroenschil raspen en er door doen. Zalmfilet bestrooien met zout en peper, inwrijven met citroensap en een beetje olijfolie. De rest van de citroensap en nog een scheutje olie door de groenten in de braadslee doen. De zalmfilet op de groenten in de braadslee leggen en alles in de oven, 15 min. op 220gr. Ik zet het meestal de laatste 5 min. onder de grill.
Je kunt hier allerlei soorten (seizoens)groenten voor gebruiken, afhankelijk van de soort even voorkoken.
bibi63
27-09-2008 om 15:41
Ons weekmenu vanaf vandaag t/m vrijdag:
vandaag: (niet zo gezond, wel makkelijk en ook lekker) macaroni met ham en kaas en uitgelekte bliktomaatblokjes uit de oven.
morgen: bloemkool met wit sausje, aardappels en ribkarbonades.
maandag: kindvriendelijke chili con carne: bruine bonen, pakje tomato frito (soort tomatensaus), preitje, uitje, paprikaatje, tartaar, beetje chilipoeder
dinsdag: gevulde puntparika's uit de oven met rundergehakt, uitje, knoflook, champignons, uitgelekte bliktomatenblokjes, tomatenpuree, it.keukenkruiden, overgoten met geraspte kaas en light kookroom.
woensdag: shephards pie. Ovenschotel met gehakt, uit, doperwten, champignons geconcentreerde champignonsoep, mosterd, ketchup, puree en geraspte kaas.
donderdag: gegratineerde broccoli uit de oven, met aardappeltjes en een kipfileetje.
vrijdag: oosterse zak roerbakgroenten met stukjes kipfilet met daarbij rijst.
Groetjes
Bibi
Hanny61
28-09-2008 om 11:02
Spinazietaart
Makkelijk en lekker:
Nodig:
6 a 7 plakjes bladerdeeg
1 pak diepvriesspinazie a la creme
geraspte kaas
evt. plakjes of blokjes rookspek
3 a 4 eieren
Spinazie laten ontdooien (magnetron)
Springvorm invetten en beleggen met plakjes bladerdeeg
Spinazie samen met spek in de vorm doen
Eieren kloppen evt. scheutje melk erdoor, daar de kaas door mengen en over de spinazie schenken.
Restant van bladerdeeg in reepjes over de taart doen.
Ongeveer 25 minuten in de oven op 200 graden.
Hanny61
28-09-2008 om 18:07
Cameron
Volgens mij heb ik een springvorm met een diameter van 26 centimeter, kan ook 24 zijn, dat maakt niet zoveel uit. Ik leg 1 plakje bladerdeeg in het midden en leg er vier omheen. De randjes die dan over de rand hangen snijd ik af en daar beleg ik de 'gaten' mee. Bij de kleinste springvorm heb ik aan 5 plakjes genoeg om de bodem en de zijkanten mee te bekleden. Bij de grotere moet ik toch een extra lapje gebruiken om de 'gaten' te dichten. Het overgebleven lapje (6e of 7e) snijd ik in strookjes en beleg daarmee de bovenkant (zoals een appeltaart zeg maar). Het kan eigenlijk niet mislukken, en ik kan zelfs een gekookt ei aan laten branden, dus dat zegt wat! Je kunt er ook champignons, ui e.d. eraan toe voegen. Ook heel lekker, maar maakt het machtiger.
Succes!
boeke
29-09-2008 om 09:57
Wauw
hmhm allemaal lekkere receptjes, bedankt!
ik heb in elk geval m'n inspiratie gevonden
vandaag staat reina's pasta op t menu en morgen alvast de shepard's pie. had ik nog nooit gegeten en ziet er lekker uit.
bedankt allemaal!