Home » Forum » Fietsverleng ding

Fietsverleng ding

26 berichten / 0 nieuw
Nieuwste reactie
bomarieke
Fietsverleng ding

Heeft iemand ervaring met zo een stang die je vastmaakt van mijn fiets naar mn dochter haar fiets? Zodat ze achter mij aan fiets zeg maar, ik weet niet of zo een ding in de praktijk handig is en of het leuk is voor een kind om zo achter mij te zitten.

Temet
Kan dat dan?

Bestaat zoiets dan? Ik heb nog nooit zoiets gezien. Wel zijn er speciale aanhangfietsen, maar een verbindingsstuk voor het aan elkaar koppelen van twee gewone fietsen, ik vraag me echt af of dat er wel is.

Groeten,

Temet

amk
Ja dat kan

en het ziet er niet uit als je zonder aanhangfiets fietst.

Het zijn meestal niet echt stangen, maar complete frames waar het voorwiel in gehangen wordt.

Dit is een site waar alle mogelijkheden wel op een rijtje staan: http://fietsenmetkinderen.info/index.php?option=com_content&task=view&id...

groet,
Angela

egberdien
Ja,

Er zijn 2 soorten, een stang die onder je zadel vastzit en bij het kind aan de fiets. Verder is er de follow-me fietsaanhanger die aan je achteras vastzit, en aan het voorwiel van de kinderfiets. De laatste is duurder maar wel steviger, en je hebt nog gewoon de beschikking over je bagagedrager. Met de eerste heb ik geen ervaring.
Onze dochter (nu 6) vindt het prachtig, ze kan lekker om zich heen kijken en trapt voor de vorm wat mee. We gebruiken hem nu alleen als we meer dan 10 km. fietsen, voor de rest fietst ze gewoon zelf.
(nee, ik heb geen follow-me aandelen....)

Minna
Handig!

Ik vind het erg handig! Vooral als je een kind hebt dat nog niet zo goed fietst of erg zit te dromen op de fiets. Het gaat gewoon allemaal een stuk makkelijker en sneller omdat je niet constant op hoeft te letten en te corrigeren. Het is wel minder gezellig dan naast elkaar fietsen, maar in de praktijk is dat bij mij ook niet zo bijzonder gezellig door het constant corrigeren (voor je kijken! hier stoppen, nu naar links, nee de andere links, voor je kijken! doortrappen, niet zo slingeren, kijk nou voor je! etc. :)).

koentje
Ervaring

Ik heb deze jaren gebruikt om mijn ADHD zoon veilig en toch zelf door het verkeer te laten fietsen. Dat was stap 1 van de fietstraining. Je moet je wel realiseren daty jke moet wennen aan de manier van fietsen (grote bochten nemen, rekening houden dat je langer bent) en daT het het kind niet verkeersinzicht geeft.

Mamvantwee
Jongens, wat een goede tip

Hier had ik dus nog nooit van gehoord, maar het lijkt me een prachtige oplossing voor een peuter die te groot is voor het voorzitje (wanneer breekt het af...) en een kleuter die te lui is om zelf te fietsen.

Ik zie dat zo'n follow-me 229 euro kost. Is-ie dat echt waard? Hoe lang doe je ermee? Wennen in de bochten kan ik me voorstellen, moet ik dat vergelijken met het fietsen met een aanhanger?

Waar kan ik hem kopen (ik kan eigenlijk niet wachten ;))

egberdien
Ja, duur

maar het geld waard. Een goede aanhangfiets is zeker net zo duur trouwens. Je doet er wel een aantal jaar per kind mee, wij hebben eerst de 16 inch en nu de 20 inch fiets er aan gekoppeld. En volgens mij zijn ze goed te verkopen op marktplaats. Wij hebben hem gewoon bij de plaatselijke fietsenmaker gekocht, die had hem niet in huis maar heeft hem besteld.
Aan de kinderfiets komt een koppelstuk, een soort blokje aan de schuine stang, en op de voorwielen komen speciale bouten. Je kunt ook een extra set kopen zodat je er meerdere fietsen aan kunt maken (natuurlijk niet tegelijkertijd). Aan je eigen fiets komt iets door de as, waar je de follow-me aan vast schroeft. Mijn man en ik hebben dat beide, dus we kunnen allebei de followme aankoppelen.
Het fietsen is, vooral in het begin, wel wat wiebeliger en je kunt geen echt scherpe bochten maken. Dat is met fietsen niet zo erg, maar soms wel met het wegzetten van de fiets.
We zijn er nu 2x mee op fietvakantie geweest, en dat ging prima. We trokken wel veel bekijks met bepakte fietsen, de oudste op de aanhanger en de jongste in de fietskar.

Mamvantwee
Zijwieltjes aan kinderfiets?

Kun je de follow-me ook gebruiken als er aan de kinderfiets nog zijwieltjes zitten? Of kom je dan helemaal de bocht niet meer door....;)

Wij gaan de follow-me vandaag bestellen maar onze dochter kan nog niet zonder zijwieltjes fietsen. Maar onze zoon past eigenlijk echt niet meer in het kleine stoeltje, dus ik heb weer een vervoersprobleem als ze allebei meemoeten (dochter wil niet zo lang fietsen en moet dus in het stoeltje achterop en dan kan zoon niet meer mee, vandaar).

Mamvantwee
Cameron

Ik bedoelde ook te vragen: kun je met de follow-me fietsen als er ook nog zijwieltjes aan de kinderfiets zitten? Oftewel: moeten de zijwieltjes eraf, of mogen ze blijven zitten?

Mijn dochter heeft dus nog zijwieltjes en die zal ze nog wel een tijdje nodig hebben - ze is niet zo'n held om al 'los' te durven.

Nor@
Mam van twee/ trailgator

Wij hebben een trailgator van halfords gekocht en ik vind het een geweldig ding...maar, absoluut moet je kind goed zelf kunnen fietsen ZONDER zijwieltjes!
Je moet meefietsen en goed evenwicht kunnen bewaren.
Dus wachten zou ik zeggen, totdat ze goed kan fietsen!
gr Nora

Anneja
Mamvantwee

je kan ook nog 1 van beide op een stangzadeltje zetten, gezellig :)

anne (niet dol op aanhangfietsen)

Mamvantwee
Hebben we

Mijn man heeft een papafiets, met een speciaal kinderzadeltje op de stang, inclusief voetensteuntjes. Maar mijn fiets is niet zo chique, ik vervoer nu nog twee kinderen in een te klein en een groot zitje. Vandaar dat ik deze follow-me wel erg mooi vind. Alleen moet ik wel zeker weten dat het ook met zijwieltjes mogelijk is, anders heeft het voorlopig nog geen zin.

Vera*
Ach

en anders kun je altijd nog een ouder-kind tandem kopen. Er staan er genoeg op marktplaats en indien nodig kun je met drie kinderen op stap. Een kind voor op de tandem op een zadel en trappend, eentje in een voorstoeltje aan je eigen stuur en eentje in een stoeltje achterop.
Er staan er genoeg op marktplaats en zijn waardevast.

Anneja
Jamaar

die zadeltjes kan je gewoon los kopen, ook voor damesfietsen. Of was dat niet wat je bedoelde :)

anne

Mamvantwee
Zadeltje

Is zeker een optie. Ik heb nog niet alles uitgezocht, werd getriggerd door de follow-me in dit forum.

Nor@
Pelle

"Je hoeft niet je evenwicht te bewaren op een rijdende fiets zonder zijwielen",
DAT is dus niet waar! Je moet wel degelijk "meefietsen"en wel je evenwicht kunnen bewaren, zoals ik al zei.

"Automobilisten verwachten het niet, zien niet dat je langer bent, .."
Daarom moet je er een oranje vlag aanhangen!

Het is erg veilig en erg fijn, mits goed gebruikt, maar er zijn altijd wel tegenstanders te vinden natuurlijk!

Gr Nora

dirksmama
Stang

Wij hebben zo'n stang in de schuur staan. Zoonlief vond het niet geslaagd. Voorwiel wordt namelijk van de grond getild, waardoor je zadel meer achterover gaat staan. Hij vond niet dat hij dan nog lekker zat en fietsen ging niet echt goed meer.

Rafelkap
Zadeltje voorop veilig? en vanaf hoe oud?

Nu nog niet nodig maar: is een zadeltje voor (in plaats van stoeltje) wel veilig en hoe oud moet je kind dan zijn?

amk
Niet veilig en niet toegestaan

zo'n zadeltje is niet toegestaan voor kinderen onder de 8 jaar.
Kinderen tot en met 8 jaar dienen op de fiets vervoerd te worden met voldoende arm, voet en rug ondersteuning. De boete bedraagt 90 euro.

Groet,
Angela

Nor@
Pelle

"Kijk ik heb het niet over peuters, ..."
Wie zegt dat IK het over peuters had????

"...maar een kind van 5 wat nog met zijwieltjes fietst zie ik heus wel op zo'n fiets zitten, waarom niet?"

DAT heb ik je al geprobeerd uit te leggen.

"....het zadel is er niet op gemaakt om zo schuin omhoog te gaan"

Nou ZOVER gaat dat zadel helemaal niet omhoog hoor...maar ach wat ik OOK al zei: Er zullen altijd wel tegenstanders zijn....WIJ hebben er in ieder geval heel veel plezier van en dat is nu al zo'n 2 jaar, en straks de jongste ;-))

Trouwens ik vind je toon niet ze heel erg aardig!

gr Nora

Rafelkap
Angela

Dank je wel. Doen we het niet. Tegen die tijd (8 jaar) is het niet meer nodig. Gaat me niet om de boete, maar om de veiligheid.

egberdien
Zijwieltjes

Toen onze dochter voor het eerst op de aanhanger ging fietste ze ook nog met zijwieltjes. We hebben ze eraf gehaald als we de fiets koppelden, dan houdt de ouder inderdaad het evenwicht. Als ze los fietste dan weer emt zijwieltjes. Na een tijdje hebben we de grotere (20 inch) fiets aan de aanhanger gekoppeld, daar kon ze toen nog niet los op fietsen omdat hij nog aan de grote kant was, vooral met op-en afstappen, maar als aanhanger ging dat prima.
Ze heeft er nooit over geklaagd dat haar zadel te schuin stond, terwijl ze toch wel een zeur is op dat gebied.

Anneja
Nora

Wat ik naar vond van een aanhangfiets (hebben we ooit in de vakantie gehuurd) is dat je echt heel erg hard moet remmen om binnen een redelijke termijn stil te staan met een wat te enthousiast meetrappend kind. Een noodstop maken lukt nauwelijks. Daarbij word je achterwiel bovendien, bij een achteraan de bagagedrager bevestigde aanganger althans, behoorlijk opzij gesleurd door het momentum van het kind. Het is een beetje vergelijkbaar met het opduwen wat een fietskar doet, maar die zit dan tenminste nog aan de as vast en die trapt ook lang niet zo hard mee :)
Dus onze arme schaapjes moeten al vanaf dat ze nog geen 4 zijn overal zelf heen fietsen, alleen als we dwars door de stad heengaan moet er nog eentje bij me voorop (vanwege de onoverzichtelijkheid). Gelukkig went het snel, die van 5 fietst fluitend een km of 25.

anne

Nor@
Tja...

en...?

mar
Anne

Wij hebben al jaren een aanhangfiets, zijn er zelfs mee op fietsvakantie in bergachtige gebieden geweest, met bagage en ik kan jouw bevindingen niet onderschrijven.
Wij hebben nooit problemen gehad met snel moeten remmen, ook niet bergaf.
Het zal waarschijnlijk aan de aanhangfiets liggen. wij hebben een van de beste (en duurste helaas).

Onderwerp gesloten

Leerachterstand wegwerken, hoe doe je dat?!

Lees hier of je kind een achterstand heeft en wat je kunt doen.