Home » Forum » Nieuwe rits 0

Nieuwe rits?

Heeft je baby moeite met doorslapen?

Met deze tips heb je gauw weer een fijne dromer in huis!

10 berichten / 0 nieuw
Nieuwste reactie
Bibi
Nieuwe rits?

Hallo,
Mijn dochter heeft het gepresteerd om de rits van haar 2 dagen oude jas te slopen :-( Het dingetje wat je in de runner doet om de rits dicht te maken is er afgebroken. Moet de hele rits nu vervangen worden, of is het mogelijk om er een nieuw dingetje (hoe heet dat eigenlijk?) aan te maken?
Alvast bedankt,
Bibi

Temet
Paperclip

Dat dingetje waar je aan trekt? Dat kan je vervangen door een paperclip.

Groeten,

Temet

Bibi
Nee, niet dat dingetje

Ik bedoel dat dingetje aan het eind van de rits, dat je in het gleufje van de runner doet zeg maar. Het puntje van de rits, ppfff moeilijk uit te leggen zeg, dat dingetje zal vast een naam hebben, maar ik weet 'm niet!

reina
Terug

Als het na 2 dagen al kapot is zou ik terug naar de winkel gaan!

Bibi
Ja maar...

Ze heeft hem zelf gesloopt! Het was geen ondeugdelijkheid van de jas/rits. Als je met een jas tot over de heupen je been met een rotgang in de lucht gooit, dan gaat de rits kapot, dat is logisch en ligt niet aan de jas volgens mij!

Terpi
Bibi

Een kinderjas moet stevig zijn, de fabrikant zou toch voorbereid moeten zijn op kindergebruik oftewel benen die errug hoog de lucht in vliegen ;)
Kortom, ook ik zeg terug gaan, niet geschoten is altijd mis. Overigens kan de gehele runner vervangen worden, los van de rits, door een schoenmaker.
Groet Terpi

danni
Dat dingetje heet

een loper en kan meestal eenvoudig vervangen worden door een schoenmaker.

*Sophie*
Of is het dat streepje?

dat ijzeren, langere streepje dat aan het eind van de rits op de stof van de rits zit? Dat ding dat je tussen je duim en wijsvinger pakt als je een rits dicht wilt doen?
Als dat streepje stuk is, is 'ie er helemaal af? kan het volgens mij niet hersteld worden en moet er een nieuwe rits in.

Is het dat streepje?

Mickey
Het is niet de runner/loper denk ik

... maar volgens mij het ding dat Sophie beschrijft. In dat geval moet er inderdaad een nieuwe rits in. Balen zeg, ik zou er ook mee terug gaan. Na 2 dagen al stuk is belachelijk, je mag verwachten dat een rits in een jas langer meegaat.

melanie
Denk toch

dat je met het vervangen van de runner, de rits weer kan maken hoor.
Je kan een runner voor zo´n 2 euro halen bij een fourniturenzaak.
Je kan voor de zekerheid ook even een runner van een andere jas afslopen (kijk wel even naar de dikte van de rits) en hem er dan opzetten. De oude krijg je er met geweld ook wel af, flink omhoogduwen.

Groetjes mel

Onderwerp gesloten

Begrijpend lezen: zo wordt het weer leuk

Lees hier tips voor thuis om je kind erbij te helpen.