Home » Forum » Hapjes op tafel

Hapjes op tafel

64 berichten / 0 nieuw
Nieuwste reactie
Marjoleine64
Puck, regels

de meeste kinderen weten prima dat er in andere huizen andere regels kunnen gelden. Dat kan gaan over van alles, op de bank springen of eten of iets anders. Heel normaal. Onze jongens voelen dat ook wel aan, en als er dan een lekkere schaal koekjes voor ze wordt neergezet 'deze zijn voor jullie, kinderen' dan weten ze geen maat meer te houden. En ik vind dan ook niet erg dat ze er meerdere nemen, ik vind het alleen wel vervelend dat ze dan zo snel mogelijk zo veel mogelijk naar binnen proppen zodat er voor de anderen niet veel meer over blijft.
Marjoleine

Puck
Marjoleine

maar Marjoleine, (bij jou staat er nu 64 achter, ik hem net mijn 2 weggegooid): je kan je kinderen toch leren dat je niet wilt hebben dat ze bij anderen meer dan een paar koekjes (en waarom een paar, 1 of hooguit 2 is toch ook genoeg) pakken. Ik blijf erbij dat JIJ bepaalt hoe kinderen zich bij een ander in huis gedragen, ook al gelden er bij anderen andere regels. Als die regels "strenger" zijn dan thuis dan zorg ik dat de kinderen zich aanpassen aan die stregere regels, zijn die regels losser, dan bepaal IK dat ze nog steeds niet op de bank mogen springen of 5 koekjes mogen pakken, ookal zou dat van de gastvrouw wel mogen. En zo kun je de kinderen prima leren dat ze ookal wordt er gezegd dat "dit is voor jullie" niet betekent dat ze ongegeneerd achter elkaar door mogen snaaien.

Kim30
Lekker eten en drinken

Als wij een feestje geven is het ook een feest, voor iedereen die er is, maar die weten het inmiddels wel.
We hebben altijd veel te veel in huis en daar mag iedereen van genieten. Doet me alleen maar goed om te zien. Niemand die met honger/trek/dorst ons feest verlaat.

Voor de kinderen heb ik ook een tafeltje met een grote bak met zakjes chips en een bak met allerlei soorten snoep en koek. Verder staat er een hele stapel met pakjes drinken. Hoeven ze het ook niet te vragen en ze kunnen lekker hun gang gaan en als het op is dan vullen we het gewoon weer bij.
Hebben ze daar geen trek (meer) in dan nemen ze een hartig hapje. Geen onderscheid tussen jong en oud.

Goh, nu ik zo opschrijf heb meteen weer zin om een feestje te geven... ;-)

Pagina's

Onderwerp gesloten

Leerachterstand wegwerken, hoe doe je dat?!

Lees hier of je kind een achterstand heeft en wat je kunt doen.