Check onze 10 slimme tips om geld te besparen op je volgende gezinsvakantie
Huis, Tuin en Keuken Huis, Tuin en Keuken

Huis, Tuin en Keuken

Wie geeft me een schop onder...


Naar laatste reactie
Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.
elsje78

elsje78

05-09-2010 om 22:29

Ook zo bang

Maar ik ga er niet bij weg, als ik echt alleen ben werk ik hem zelf naar buiten want hoe eng ik dat ook vind, nog enger is niet weten waar hij zit.

Ik heb wel eens mijn vader gebeld om half 12 's avonds omdat het exemplaar echt te groot was, wat tot grote hilariteit leidde bij de overburen die nog buiten zaten, want hij kwam met een vliegemepper aanfietsen...

Maar vorig jaar, 39+1 zwanger, half elf 's avonds: ik loop naar de keuken en zie op de grond een enorm insekt.
Ik schreeuw om mijn man, die vindt niks eng, maar dit toch wel vreemd. Dus glazen pot erover en van dichtbij bekijken. 5 cm lang, een soort tor en lijkt toch het meest op een exotische kakkerlak. Compleet met die rare antennes zo lang als zijn lijf en geschubt lijf.

Compleet bang voor een invasie dwing ik hem zijn vader te bellen want die heeft een insektenboek. Daar konden ze het niet vinden en hij heeft hem ver weg van ons huis vrij gelaten. Inmiddels is het middernacht, maar ik dwing wederom (hormonen he) man om de keuken te inspecteren op vriendjes, niets. Dan moet hij van mij de lijst onderlangs de kastjes losmaken, daar had hij gereedschap bij nodig maar ik jammer gewoon door. Die klus ook gedaan, weer niets...

Volgende dag een verdelger gebeld, die zei dat het een kakkerlak kon zijn, met de appels uit de supermakt mee naar binnen genomen. KWAM WEL VAKER VOOR!!
Jammer dat ik hem niet bewaard had, nou daar dacht ik heel anders over. Als er nergens eitjes waren dan was het dus een eenling...

Pff heb er nog wel een paar dagen last van gehad, maar 4 dagen later bevallen en daarna minder aan gedacht.

Elske

Spinnen

Die heb ik in dit huis enorm veel. Van die handpalmformaten. Ik ben erg schoon op mijn huis, maar het gaat dus om de vrouwtjes (in het portiek zitten twee nestjes waar ik niet bij kom). Die lokken de mannetjes als het paarseizoen is (nu dus). Vandaar het verhaal dat het er altijd twee zijn. Echter, vaak eten de vrouwtjes de mannetjes op na de daad. Moedig ik erg aan. Alle beetje helpen toch? Maar goed, vaak kom ik dus dwalende mannetjes, zoekend naar liefde tegen. Overal! Uit het wasgoed op mijn hoofd, aan mijn blote voeten (ik dacht, wat plakt er zo?) in wasbakken en laatst dus eentje die vrolijk rond kroop in de kattenbak (die spin was echt de weg kwijt). Ik maak ze dood, vriend zet ze buiten. Zo vader zo zoon , de laatste vroeg mij laatst bijna in tranen hoe IK dat dan zou vinden, om geplet te worden door een bezemsteel. Ik heb hem verteld dat de spin gewoon even in coma was en straks buiten weer zou bij komen.... Laatst wel weer een overwinning op mijzelf geboekt: nadat ik rustig een poosje op de wc had gezeten, bleek bij doortrekken dat ik dat gezellig naast een joekel van een spin had zitten doen. Vriend was thuis, dus de spin werd gevangen in een potje. Dat potje hebben we even bewaard zodat de kinderen de spin konden bekijken. Ik heb het potje zelfs vastgehouden! Goed he

Ik ben een held!

Vanochtend op school bleek dat een spin een fraai web had gesponnen tussen twee netjes op de tafel staande stoelen in groep 4. Werkelijk een fraai web, vást zijn eerste. En zo stak de spin zeer duidelijk met alle details van zijn gitzwarte lijf en pootjes af tegen de witte wand, een paar meter achter hem. En niemand durfde hem iets te doen... Juf sprak de hoop uit, dat er vást wel een van de kinderen de moed zou hebben het beestje milieuvriendelijk het raam uit te werken, maar nog geen enkel kind had zich geroepen gevoeld. Toen heb ik het maar gedaan. Een bakje erover, een schrift eronder, een beetje voorzichtig uit het raam laten zakken en daar ging het beestje. Netjes aan een lange draad liet hij zich zakken naar de benedenverdieping, waarschijnlijk om daar bij groep 3 een nieuw web en onrust te laten verschijnen.
Oh, hallo juf! Leest u hier ook?

Guinevere

Guinevere

06-09-2010 om 21:51

Die schatjes

Die schattige spinnen verdwijnen hier allemaal in de insectenbak van onze zoon. Heeft hij weer iets te bestuderen. Dus stuur ze maar naar hem op, al die schatjes!

Nasha 1st

Nasha 1st

06-09-2010 om 21:57

Oh nee...

ben al aardig heldhaftig vergeleken met vroeger, langpoters durf ik inmiddels gewoon te pletten, die grote zwarte ook wel, maar dan wel met iets langs, vliegenmepper ofzo. Kleinere spinnen durf ik ook nog wel anders aan te pakken, maar echt laten leven, nee, dat zit er niet in hier in huis....gruwel....

Juf

Juf

06-09-2010 om 22:10

Genista!

Nog bedankt hè!

De juf

Graag gedaan, juf maar...

... het viel me gewoon vooral op dat degenen die hier zo bang zijn voor spinnen, verre van uniek zijn. Het was helemaal niet zo'n grote, daar in groep 4. Bovendien heb ik nooit een makkelijker te vangen spin gezien dan die; hij kon niet snel wegkomen en je kon er aan alle kanten goed bij. Toch durfde niemand hem te vangen. Blijkbaar voelde niemand zich geroepen zich stoerder voor te doen dan zij/hij was, zelfs niet in een vollopende klas.
Want om eerlijk te zijn, vind ik echt grote spinnen ook gewoon eng. Ik vang ze wel en gooi ze wel naar buiten, maar niet met hetzelfde gekeuvel als gisteren op school, in de trant van: "Dat is voor die spin toch ook fijner, hier in de klas vangt hij niets en buiten zijn sappige vliegen genoeg" enz.

elsje78

elsje78

07-09-2010 om 21:10

Lidwientje

Hoi

Bedankt dat wist ik niet, maar ik heb dat beest op mijn netvlies staan, en hij had een gladde achterkant, dat weet ik zeker...

Wat het dan geweest is...Man en schoonouders hadden ook nog nooit zoiets gezien, maar het idee dat het geen kakkerlak was spreekt me wel aan moet ik zeggen!

dank je, voelt beter!

Er drijft een hele grote spin

in een bakje in de bijkeuken. Er lekt iets bij de wasmachine-afvoer dus daar staat een plastic bakje onder waar inmiddels een laagje water in staat. Nietsvermoedend pak ik vanochtend vroeg de wasmand die er staat en help, daar drijft ie. Ik denk wel dat ie dood is, maar dat durf ik niets een te controleren. Ieder kwartier kijk ik om het hoekje of ie er nog is. Hij is denk ik wel 8 cm breed, van poot tot poot dan. Ik krijg gewoon kippenvel van dat beest en mijnheer Savon is pas om 5 uur thuis.

Savon

deksel op het bakje, naar de wc lopen, wc bril omhoog, deksel eraf bakje legen, doorspoelen.

En als ie nou nog leeft

nee, nee, dat durf ik niet. Ik denk wel dat ie dood is hoor, tenzij hij meedoet aan de kampioenschappen drijven, maar je weet het nooit met die krengen.

Nog 4 uur, dan is ie thuis. Ik moet zo voor een uurtje weg en ik hoop maar dat ie er dan nog zit. Als ie weg zou zijn, is het nog veel erger!

Guinevere

Guinevere

10-09-2010 om 13:04

Leg er dan iets op

Leg er dan iets op, Savon? En geef dat beest een zwemdiploma als ie nog leeft. Dat heeft ie wel verdiend vind ik.
En wat nu als je man ook niet durft???

Wilma

Wilma

10-09-2010 om 14:18

Heb je mijn briljante tips niet gelezen dan?

Een guinessbook of records erop én regenlaarsjes maat 30 ongeveer, dan blijft ie wel zitten. Grijns !!

Groetjes,
Wilma

Nou hij is in elk geval dood

Heel voorzichtig heb ik met een stok een tikkie tegen het bakje gegeven. Geen beweging meer in te krijgen. Ik heb er zelfs een foto van gemaakt, ik ben een held.

http://www.mijnalbum.nl/Album-DDCAZR7H-Foto%27s-van-Dieren.html

En trouwens wilma

Ik heb geen guinessbook of records in huis, zelfs geen telefoonboek meer. Wel een Libelle en nieuwe kaplaarsjes van dochter, maar ja, dat is maat 22.

Een Libelle en laarsjes maat 22, haha, zou dat ook werken?

Maxime.M

Maxime.M

10-09-2010 om 16:43

Brr

Brr je hebt gelijk, het is een hele enge spin! Maar volgens mij zie ik hem niet drijven maar ligt ie op de bodem, zo ja, dan is ie volgens hartstikke dood!
Ik zou hem lekker laten liggen en straks door je man laten weggooien

Maxime

Terpi

Terpi

10-09-2010 om 16:55

Drijven is geen garantie

Ik had het ook, in een emmer met water van de droger. Zo'n hele dikke enge zoals op jouw foto Savon. Hij lag al minstens 3 dagen te drijven in de emmer, ik liet hem expres zo lang drijven tot ik zeker wist dat hij dood was... hier komt namelijk geen man thuis om de spin weg te doen dus ik moest zelf aan de bak. Uiteindelijk heb ik mijn moed verzameld en de emmer buiten in de planten omgegooid. En, nu voel je hem al aankomen... de spin draaide zich om, keek mij nog eenmaal venijnig aan en liep zo de stuiken in!
(okay, misschien keek hij niet echt maar zo VOELDE het wel!!)

Jet Burg

Jet Burg

10-09-2010 om 17:45

Oh brrrrr

Wat een engerd...Kan je niet proberen om dat bakje met een bezem naar buiten te duwen en dan omgooien en hard wegrennen?
Ik ben echt bang voor spinnen, en straks moeten we de schuur leeghalen, die staat vol met dozen met spullen die ik morgen op de rommelmarkt ga verkopen, en ik weet nu al dat ik een paar van die griezels tegenkom...brrrrr!Ben blij dat Meneer Burg erbij is

Sancy

Sancy

10-09-2010 om 18:09

Hier

heten alle spinachtigen Kees en het zijn allemaal vrienden van Sancyman. En die mag ze dan ook de deur uitzetten

Ik denk

dat ie echt dood was. Mijnheer Savon kwam thuis en werd direct meegenomen naar de bijkeuken. Hij vond hem ook wel groot. Ik zei nog dat ie dood was maar hij had blijkbaar ook wel eens zo'n verhaal als dat van jou gehoord Terpi, dus hij had zijn twijfels. Hij ging met bakje en al naar buiten (de held) en ik riep nog: ik wil wel zeker weten dat ie dood is. Volgens hem was ie dood maar ik weet zeker dat hij dat ook had gezegd als ie nog geleefd had, hij kent mij, ik had de hele week de bijkeuken niet meer ingedurfd.

En weet je, het is verdorie de vierde (jawel, de vierde!) al in 2 weken tijd! In het oude huis (300 meter hier vandaan) hadden we geen horren en in 4 jaar tijd maar één enge spin. Nu wonen we hier 4 weken, overal horren en heb ik al meer kippenvel van die krengen gehad dan ooit hiervoor. Ik weet wel dat het het jachtseizoen is, maar ik heb mijnheer Savon ook buiten ontmoet, ze kunnen dus best buiten zoeken. Ik merk ook dat ik 's avonds spiedend om me heen zit te kijken, we hebben de verlichting nog niet compleet (wat is dat moeilijk!) dus het is hier nogal schemerig.

Ik vind jou echt heel stoer Terpi, ik denk dat ik in jouw geval dus mooi de buurman, postbode, pakjesbezorger of weet ik het wie, erbij gehaald had. No way dat ik het zelf gedaan had.

En Jet, jou wens ik heel veel succes morgen. Ik ken het gevoel. De vliering in de bijkeuken staat vol met dozen en die dozen komen uit de schuur in het oude huis. Waarschijnlijk is die engerd dus gewoon meeverhuisd. Eigenlijk wilde ik vanavond wat extra kaarsen pakken maar die zitten dus in die doos op die vliering. Mag mijnheer Savon morgen doen.

Als het op spinnen aankomt ben ik opeens een stuk minder zelfstandig en onafhankelijk dan anders.....

Jet Burg

Jet Burg

10-09-2010 om 21:03

Dank je savon

Tot nu toe nog geen één tegengekomen, alles staat nu in de bus. Heb hoop voor morgen dat ze het hazepad kiezen
Maar jeetje, al 4 van zulke grote! Ik ga even 10 minuten rillen daarvan hoor Ben blij voor je dat ie weg is nu.

Spin en buurman

Op een mooie zomeravond hadden man-lief en ik nog lang buiten gezeten. Heerlijk rustig, tot opeens onze buurman-met-drankprobleem tamelijk luidruchtig werd. Hij kon de achterdeur niet meer vinden, en struikelde in z'n tuintje rond, getuige het hevige flessengerinkel. We hoorden zijn gemompel en gestrompel een tijdje aan, tot het stil werd. Ha, dachten we, hij heeft z'n deur gevonden. Maar nee, blijkbaar was hij in slaap gevallen, want na een tijdje ontwaakte hij weer en ging vrolijk verder met zoeken. Dit ging een tijdje zo door, en man-lief besloot naar bed te gaan. Ramen dicht vanwege buurman. Ik bleef nog even op. Buiten werd het stil. Ramen weer open.
En opeens, vanuit mijn ooghoeken zag ik HEM. (of haar)
Ze zat me grijnzend aan te kijken, midden op de vloer. Vlak voor de deuropening naar boven.
Verstijfd bleef ik zitten, hoe nu te handelen? Nou...niet. Man wakker maken was geen optie, dan moest ik langs HEM (of haar). Doodmaken ook niet, dat geluid alleen al! Onze stok-oude poes bood uitkomst...dacht ik. Ze kwam aansjokken, en gaf HEM (of haar) een mep met haar pootje. Spin bleef versuft liggen. Poes draaide zich om, en liep weg. Ik griste een plastik bakje (chips op de late avond zijn zoooo lekker) van tafel, en met een zwierige zwaai zette ik het over spin.
De afhandeling zou 's morgens het probleem van man-lief zijn. Dacht ik...
Want poes keerde op haar schreden terug, en begon met haar poot tegen het bakje te meppen. Spin kwam weer bij, en werd erg aktief. Ik legde een (heeeel) dik boek op bakje. Poes begon het boek kopjes te geven, dus dat begon te schuiven.
Ondertussen was het MIJN projekt geworden, dus ik dacht er niet aan om man wakker te maken. Maar dat mormel moest wel m'n huis uit (ja, de poes ook). Ik schoof een dun stuk karton onder het bakje, pakte het geheel gruwelend op, en maakte de achterdeur open om vervolgens alles in de tuin neer te zetten. Het vrijlaten (of doodmaken) mocht mijn man dan doen.
Maar in dat ik de achterdeur opende...jullie raden het al: Buurman weer wakker door het geluid.
De spin was weg, en de rust ook....

Haha wenli

Ik verdenk die spin er dus van dat ie gewoon heeft zitten wachten tot man naar bed ging en zich pas toen heeft laten zien. Je ziet hem gewoon gnuivend daar zitten, ha, weerloos vrouwtje, ik ga lekker in de deuropening zitten, kijken wat ze doet.

Ik denk dat ik toch op één of andere manier man had wakker gemaakt, steentjes tegen de ruit of zo.

Vanochtend moest ik toch die bijkeuken weer in. Boven in de badkamer staat een wasmandje en die sorteer in uit in de 5 manden die in de bijkeuken staan. Er zit daar een tl-balk en die gaan zo lekker vertraagd aan. Heel voorzichtig heb ik het lichtknopje eerst bekeken, zat niks, licht aan, buiten gewacht tot het echt aan was en toen speurend rondgekeken. Natuurlijk zit er nu geen spin, die wachten weer tot ik nergens op bedacht ben. Gruwel.

Savon misschien tips voor volgende keer

Ik kan me heel goed voorstellen dat je die bijkeuken nu tamelijk argwanend benadert.
Ik moet trouwens ook bekennen dat ik na het lezen van het draadje (en vooral na het bekijken van je foto, waarom kwel ik mezelf ook zo???) steeds om me heen heb zitten loeren of er niet ergens het een of andere mormel vol binnenpret op me zat te wachten.
Eenmaal in bed begon ik te denken aan wat ik zou doen als ik een drijvende spin tegen zou komen. (is prima voor een goede nachtrust...not)
En zo bedacht ik me: afwasmiddel in het bakje kiepen, daar houdt zo'n beest zeker niet van. Daarop verder doordenkend kwam ik ook nog op chloor, terpetine, gips of cement. En vooral dat gips of cement lijkt me wel doeltreffend.
Heb je meteen je eigen fossiel gemaakt...

Wilma

Wilma

11-09-2010 om 13:04

Tja, die libelle ...

die lijkt me dus niet zwaar of massief genoeg om op een bakje te doen, véél te veel kans op een ezelsoortje ofzo waar de spin dan nét weer door naar buiten kan.

Laarsjes maat 22 zou wel moeten kunnen lijkt me ...

En oké, drijvende spinnen vertrouw ik vanaf nu dus ook niet meer.

En die tip van dat cement vind ik een héél goeie !

Groetjes,
Wilma

Terpi

Terpi

11-09-2010 om 17:01

Savon

hahaha, dank je voor het compliment. Enne, de pakjesbezorger is nog best een goede tip, dat is een ontzettend leuke vriendelijke knul die dat ongetwijfeld wel even voor me wil doen. Verder heb ik ook nog een goede vriendin een paar straten verderop, die kan ik ook altijd bellen als er weer een jacht geopend moet worden. Zoals wij dan altijd zeggen... 'we moeten weer op berenjacht!'

Dat cement

is op zich denk ik wel heeeeeeel doeltreffend, maar ja, hebben jullie altijd cement bij de hand? Chloor heb ik wel altijd in huis.

Die Libelle gaat hem hem niet worden ben ik bang, waarschijnlijk zelfs niet in combinatie met die kabouterlaarsjes.

Maar dat je drijvende spinnen niet eens meer kan vertrouwen vind ik wel heel erg naar.

Morgen hè, moet de bijkeuken opgeruimd worden, daar is na de verhuizing veel te veel troep in gekomen waardoor ik me een weg naar de wasmachine moet banen. Duimen jullie even voor me dat ik geen eng kreng meer tegenkom? Het is toch hoop ik een fabeltje dat ze altijd met z'n tweetjes zijn?

Die spin

op die foto is een zelfde soort spin die muppetman laatst even leuk verastte door s'ochtens vroeg van het plafond op zijn gezicht belande (oh gruwel, bibber en beef) Ik hoorde een gesmoorde kreet dus toen hij beneden kwam vertelde hij wat er gebeurd was............ Hij had de spin laten liggen voor me, zodat ik ook zou zien dat ie wel erg groot was. Ik heb hem/haar bekeken en daarna een week niet erg rustig in bed gelegen. Hij had hem wel dood gemaakt hoor, maar ook dat kan mijn spinnenangst niet erg gerust stellen hihi. Oh als ik er aan terug denk krijg ik het alweer koud...............

Oh grrruwel

Die spin op de foto van Savon, die ken ik. Ze komen hier altijd in het najaar tevoorschijn. Mijn dappere man durft ze meestal wel weg te halen maar niet met zijn blote handen aangezien 1 exemplaar hem eens gebeten heeft (!)
Ik moet dit even ter waarschuwing kwijt: mocht je iemand gevonden hebben die dit exemplaar spin voor jou naar buiten brengt spreek dan goed af dat diegene ze ver weg van je huis wegzet. Want wat doen deze krengen? Ze rennen weer naar binnen. En dat doen ze rap. Toen we dat hier nog niet voldoende beseften kwam het wel eens voor dat manlief de spin buiten zette en de spin alweer eerder in huis was dan man zelf. Dus let op: zet ze ver weg en ren zelf in een noodtempo weer naar je huis in.

Fraz

Fraz

13-09-2010 om 18:26

Huisspin

och gruwel het is weer tijd voor huisspinnen. Die grote zwarte/grijze hard rennende spinnen die in het najaar tevoorschijn komen (mannetjes op zoek naar vrouwtjes)

Ben er helaas alweer drie tegen gekomen. Ik ben niet heel erg bang voor spinnen maar deze zijn zo groot. Iegh. Ze rennen keihard over de vloer of soms zitten ze op het plafond of op de trap.

Meestal roep ik vriend lief en een keer heb ik er eentje met de bezem dood geslagen.

Nee september is niet mijn favoriete periode van het jaar.

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.