Home » Forum » Hondennaam met humor gezocht

Hondennaam met humor gezocht

67 berichten / 0 nieuw
Nieuwste reactie
Primavera
Het verhaal kreeg nog een staartje

Eigenlijk vind ik het jammer dat het beestje nu al een naam heeft, want het is zo'n leuk inspirerend draadje geworden.
Helaas bleken sommige namen met religieus-humoristische inslag toch minder geschikt, want niet iedereen ziet de humor daarvan in en voor sommige zou het beledigend kunnen overkomen als je dan je hond alleen maar roept. Mijn man heeft het veto op Eccolo uitgesproken. Hij was niet van plan om dat misschien de komende 15 jaar over de weilanden te moeten schallen. We twijfelden uiteindelijk nog tussen Quirino (Eén van de 7 heuvels van Rome, romeinse god, woonplaats Italiaanse president) en Loki, wat de kinderen, die nog te klein zijn om de humor van Quirino te begrijpen, mooier vonden. Afgesproken dat we het hondje zouden laten beslissen door te kijken waar hij beter op reageerde.
Toen we de pup gingen ophalen bleek er echter nog een staartje aan het verhaal te zitten. En aan dat staartje nog een hond. Onze pup was namelijk helemaal niet zo Remy, want zijn moeder, die me de vorige keer tussen al die honden niet opgevallen was, was er ook. Zij was degene die ze in Rome hadden gevonden met 7 pasgeboren pups. Voor zes hadden ze al een tehuis gevonden in de afgelopen 4 maanden en Quirino/Loki was dus de laatste. Nu ze daar ook eindelijk een baasje voor hadden gevonden kon de moeder weer terug naar het hondenasiel.
Hondenasiel? Ja, op dit plekje bij de dijk hielden ze alleen dieren die om één of andere reden beter niet ten midden van veel andere honden konden verblijven vanwege herstel van operatie of zoals in dit geval jonge pups. Maar zodra de moederhond gesteriliseerd zou zijn zou ze weer naar het hondenasiel terug moeten om plaats te maken voor andere honden. Misschien had ze geluk en werd ze door iemand gekozen die een volwassen hond wilde, per slot van rekening was ze nog jong, zo'n anderhalf jaar ongeveer.
Moederhond bleek een iets grotere uitgave te zijn van de uitgekozen pup met net zulke smekende bruine ogen en voordat ik besefte wat ik deed reed ik met twee honden in de kofferbak weer naar huis.
Als namen had ik op dat moment 'Tizia en Caio' of 'Tizio en Caia' ook wel leuk gevonden. In het Italiaans wordt Tizio gebruikt om een niet bij naam bekend iemand aan te duiden, als het er twee zijn 'Tizio e Caio' en als het er drie zijn 'Tizio, Caio e Sempronio', soms ook spottend gebruikt. Maar de moederhond was de afgelopen 4 maanden al gewend aan de naam Nessi, dus hebben we die maar aangehouden. De pup is Loki geworden, omdat dat er het beste bij paste.
Groeten Primavera

sus-anne
Wat?

je hebt nu gewoon twee honden? wat een geweldig verhaal!
maar goed dat de andere zes al een baasje hadden gevonden,wie weet waar je anders mee thuis was gekomen;-)

Balletmama76
Karly

"In het spraakgebruik wordt dit bij ons thuis gebruikt voor "Even de Otto aan straat zetten". En dan is het dus ook een prima hondennaam voor een vuilnisbakkenras! (en sorry, wel een jongensnaam, maar niet zo veel voorkomend)."

Onzere hond heet Otto! Ook zwart met een witte plek op z'n borst trouwens...;-) En mensen vinden het altijd erg grappig, als we zeggen hoe hij heet, maar deze naam past wel goed bij hem (ook al is hij waarschijnlijk een raszuivere kroatische herder).

fladder
Gefeliciteerd!

Okay, zeg maar "o jee", dan krijg je er twee :D :D :D
Veel plezier met de nieuwe huisgenoten!

Enne... Wij hebben inmiddels Poes in huis...! ;-)

Karly
Balletmama 76 (o.t.)

Hoi Balletmama,

da's leuk! Ik vind de naam Otto ook nog het mooist als het met een typische oosterlijke tongval wordt uitgesproken. Vrienden van ons hebben een zoon die Otto heet en dat klinkt dan zo gezellig.
De naam vind ik overigens ook wel geschikt voor een iets te dikke kat die het liefst de hele dag op een kussen ligt.

Toch grappig, de associaties die je dan gelijk hebt met namen. Bij Balletmama stel ik me dus een klein, heel slank, springerig en 34 jarig vrouwtje voor, maar dus wel met een stoere hond!

Karly

Judith-t
Filemon oid

Net op tv ivm dierendag liet Filemon (spel je dat zo?) zijn Maurice, de hond uit :-).

Pagina's

Onderwerp gesloten

Leerachterstand wegwerken, hoe doe je dat?!

Lees hier of je kind een achterstand heeft en wat je kunt doen.