Home » Forum » Knie leggings waar te koop

Knie-leggings, waar te koop

Kind mee naar een uitvaart, wel of niet?

En wat doe je als je kind gaat lachen of keten? Lees deze tips van een rouwcoach.

 

41 berichten / 0 nieuw
Nieuwste reactie
Tijgeroog
Knie-leggings, waar te koop

M'n dochter wil nu (eigenlijk altijd) graag haar jurken en rokjes aan, maar geen lange legging of maillot eronder. Maar om er niets onder te doen vind ik te koud.
Nou zie ik elke zomer meisjes met leggings tot op de knie lopen, dat vind ik een mooie tussenoplossing. Maar waar vind ik die dingen. Ik ben al bij de zeeman, hema en shoeby geweest (winkels hier in de wijk), maar ik kan ze daar niet vinden, alleen maar lange. Iemand een beter idee? Online is ook goed. Of moet ik nog een paar weken wachten? (korte broeken hangen er al wel)

caropiet
C&a evt via wehkamp

Ik weet niet of dit linkje nog werkt... Maar als je zoekt op 'legging' in de categorie 'kinderen', vind je hem ook wel.

http://www.wehkamp.nl/Zoeken/ArtikelDetail.aspx?CC=C23&SC=3K1&ArtikelNum...

Picasso
Ook h&m

Ook hier in vele kleuren in de kast. Ze zijn ideaal en niet duur.

Anneque
Action

heeft ze ook, althans nét over de knie.

dirksmama
Wat is dat toch?

Als kind droeg ik met dit weer altijd rokken en jurken zonder maillot of legging (die bestonden toen nog niet), toen mijn broertje jong was hadden ze het zeer politiek correct over 'turkie lurkie broek onder jurkie'. We hingen ook aan de rekstok in de speelplaats, en dan zag je wel eens een onderbroek ja. En nee, met dit weer kregen we daar geen blaasontsteking van.
Waarom moeten meisjes tegenwoordig allemaal leggings onder hun jurken? Soort verkapte crypto-islam of zo?

Chris35
Echt wel maillot

Of kniekousen en dan 2 onderbroeken over elkaar heen. In "mijn"tijd, half jaren 70 was ik kleuter, droegen we geen minirokjes, dus ging het wel met kniekousen.
En zo warm is het nu niet hoor, vind ik.

IngridT
'met dit weer'

Hmm, dirksmama, buienradar zegt dat het hier nu 14.nogwat graden is, kweeniet of dat nou echt blotebenenjurkjesweer is hoor!

Maar ik ben het wel helemaal met je eens dat ik dat legging-onder-een-jurk gedoe niet snap. Ik zou zeggen broek of maillot, en dan als het warm genoeg is gewoon blote benen. Doe ik zelf ook.

Ingrid

Reva
Prik maillot

Ik herinner mij nog goed die prik maillot die ik tot ver in de lente van mijn moeder aan moest. Inderdaad 2 onderbroeken over elkaar heen, eerst 1 van katoen en daar over heen een fijne dikke badstoffen :-))

Blote benen was meer iets voor boven de 20 graden en het hemd ging dan nog steeds niet uit! Gut, als ik er nog aan terug denk LOL Was ook kleuter in de jaren 70

sinas
Legging

doen wij hier vooral voor jurkjes die op zich nog goed zijn, maar eigenlijk voor het mooie net iets te kort. Dan worden het een soort van tuniekjes met een legging er onder, kan nog best.

Temet
H&m

Heb er gisteren nog een gekocht. Per ongeluk, ik moest er een tot op de enkels hebben. Dus nu moet ik weer terug :-(

Groeten,

Temet

Tijgeroog
Met dit weer & toch hema?

Als we 's morgens naar school lopen is het een graad of 4. Dan vind ik een rokje of jurkje tot boven de knie toch wat koud. En zijzelf denkt er trouwens ook zo over. Maar het mag dan best wat luchtiger zijn dan een maillot, ik houd zelf ook niet van overbodige kleding. Over onderbroekjes die te zien zijn maak ik me echt niet druk en als het 's morgens wat warmer is laten we die leggings ook lekker in de kast liggen.
Dank voor alle reacties. H&M en C&A, daar was ik al bang voor, dan moet ik de stad in en dat is nogal een gedoe. En dat hebben we afgelopen weekend net gedaan, dus dat hoopte ik voorlopig achter de rug te hebben. Stom dat ik er toen niet aan gedacht heb...
Maar... Er kwam net een folder van de hema binnen en daar staan ze gewoon in. "2-pak kinderleggings capri" voor 2,50. Ik heb ze alleen vanochtend in de winkel niet gezien en op de website kan ik ze ook niet vinden. Het lijkt wel alsof er nog allemaal aanbiedingen van vorige week op staan. Nouja, morgen nog maar eens kijken.

FayW
Brrrrrrr maillots

Hadden ze vroeger maar leggings gehad, veel fijner dan die kriebelmaillots.
En ik vind het wel leuk staan. Ik draag ze zelf ook ;-).

Tijgeroog
Anekdote (nav dirksmama)

Dochter van vriendin had onderweg een plasongelukje. Legging en onderbroek nat. Maargoed, er zat een vrij lang jurkje overheen en ze gingen toch naar huis, dus dan maar zonder iets eronder.
Tot ze haar zus tegenkwam en even stond te kletsen. Dochter en nichtje liepen wat te spelen bij de fietsenrekken. Tot dochter zeer onelegant ondersteboven in spagaat aan het fietsenrek hing...

wil40
Tijgeroog

Ik heb ze ook, de knieleggings van de Hema.Zijn ook goedkoop in damesmaten. Wel een nadeel, vind ik, dat ze gemaakt zijn van nylon. Ik heb altijd liever elastisch katoen.

Mea Proefrok
Ideaal

Ik vind knieleggings ideaal in deze tijd van het jaar - te koud om in je onderbroek te lopen, hoor, brrr. Bovendien heeft mijn dochter er inderdaad een handje van om ondersteboven aan het klimrek te hangen met haar onderbroek op half zeven, die zit helemaal nergens mee. Dan vind ik het toch wel fijn als er nog een soort fietsbroekjesachtig iets overheen zit. Voor hoogzomer geef ik vaak hotpants in plaats van rokjes. Staat net zo leuk en net wat minder inkijk, zeg maar ;-).

lisbeth
Voor volwassene

Van lady sting of eigenlijk sutherland. Zowel lang als kort in diverse kleuren. Voor kinderen hadden ze er nu ook bij v&d. Of h&m natuurlijk

Verstuurd met de Ouders Online iPhone app.

Brasso
Ideaal

Die leggings vind ik werkelijk ideaal. Lekker warm vooral en geen gekriebel. Maar omdat het er vroeger ook niet was zou het nu niet kunnen? Er was zoveel nog niet toen ik kind was en daar maak ik ook dankbaar gebruik van! Lang leve de legging!

Op internet heb je de sokkenshop misschien hebben die wat je zoekt.

Verstuurd met de Ouders Online iPhone app.

Avalon
Toch hema

Hier lagen ze wel bij de Hema, maar dan lange en knielange door elkaar. Helaas niet de juiste maten voor mijn jongedame. Die aanbieding van twee voor ?? zijn van die dunne, panty-achtige leggings. Ja die waar binnen twee dagen een ladder in zit of anders rare halen na het wassen. ( Je hoort het, geen fan hier, overigens wel mooiere kleuren dan de gewone katoenen.)

Clo
Dirksmama

Mijn dochter heeft erg dunne witte beentjes. Een legging heeft hier dus een meer esthetische dan praktische insteek. Van mij uit dan, want zelf geeft ze er niet om. Ik moet dus verdomd leuke leggings kopen om haar zover te krijgen ;-)

Tijgeroog
Clo

Aan het dunne verandert het niets, maar als je dochter altijd een legging draagt blijven die benen natuurlijk wit... :-)

Mea Proefrok
Clo en izar

Misschien leuke tip, bij H&M hebben ze nu leggings met allerlei leuke prints van bijvoorbeeld Hello Kitty.
En Izar, ik viel ook al over die crypto-islam. Het is volgens mij juist zo dat veel moslimmeisjes er zo modieus bijlopen dat Nederlandse meiden hun voorbeeld volgen.

dirksmama
Leggings op zich

Draag ik ook, de lange. Maar die kniedingen zijn toch eigenlijk gewoon lange onderbroeken?
Ik vind het zo'n raar gezicht, vooral in hoogzomer (want vorig jaar zag je ze ook), komt op mij over als een soort doorgedreven preutsheid. Zou ook crypto-refo kunnen zijn, ware het niet dat leggings volgens mijn info in de refo-wereld tot 'duivels kleed' verklaard zijn.

Wij zijn momenteel in Nederland en dochterlief ging de afgelopen dagen in hotpants naar school (maar goed ze heeft het niet snel koud, die wil zelfs als er sneeuw ligt nog wel eens met blote benen buiten zijn).

Ef
Refo-meisjes

Nou híer dragen mijn refo buurvrouwen, en hun refo dochters gewoon leggings onder hun rok hoor, bij voorkeur witte trouwens. (da's echt refo mode volgens mij, witte knieleggings onder een rok.)

Fiorucci
Nee hoor dirksmama

leggings zijn juist reuze in op de refoschool alhier.

Clo
Tijgeroog en mea

Inderdaad, in leggings blijven die benen wit, maar ik vind het wat gekleder voor school. Na school doet ze de legging vaak uit of trekt ze als het erg warm is een bikini aan en dan worden die beentjes wel wat bruiner.
En helaas is Hello Kitty een gepasseerd station. Maar ik ga toch eens kijken bij H&M, wie weet. Ze heeft nu vaak jeansleggings aan (die zitten nog iets mooier dan skinny jeans), maar dat gaat niet met een rokje. Ik heb onlangs een mooie geruite short voor haar besteld, dat is natuurlijk leuk met een effen legging.

Spa
En zonder rok?

Mijn dochter draagt graag een legging (zo´n dunne, gewone) zonder rok eroverheen. Alleen een T shirt. Zij vindt het een broek. Ik vind het net een maillot (majo ? Mayo?) en die draag je dus als been bedekking onder een rok, Niet in plaats van. Wat vinden jullie, kan voor een 9 jarige alleen een legging? De Tshirts zijn trouwens tot op de bil, echt niet erover. Voor mijn gevoel staat ze in haar onderbroek, maar daar denkt zij anders over. Help, wie heeft gelijk? (En wie het hier in huis krijgt, daar ben ik nog niet uit ;-)

Spa

Clo
Spa

Een jeanslegging of broeklegging (jegging/tregging, ik vind het zo'n rare woorden) kunnen zonder meer zonder rokje, het hoort zelfs. Maar een gewone legging, tja, sommige kinderen die kunnen dat dragen, maar het is dan sowieso mooier als de legging van iets dikkere, stevigere stof is en niet te strak zit, anders lijkt het inderdaad een lange onderbroek of een pyjamabroek.
Lastig hè, van die kindjes met een eigen kledingmening ;-). Hier ga ik wel eens voor het compromis: naar school 'gekleed' (dus een rokje erover in jouw geval), buiten spelen zelf weten (rokje uit dan). O ja, en bij de avond ervoor zelf kleding uitzoeken: mama heeft vetorecht.

Maylise
Spa

Ik vind een gewone legging zonder rok erover geen gezicht. Niet bij kleine meisjes en ook niet bij volwassen vrouwen. Ik vind het ook inderdaad niet erg netjes staan. Het is net lang ondergoed. Ik zou er dus niet mee akkoord gaan dat ze een legging dragen zonder rok erover.

Maylise
Verder

Tegen de meisjes zeg ik altijd dat als ze een rokje willen dragen dat tot ver boven de knieen valt ze er een legging/maillot of iets anders onder moeten dragen. Bij een rokje wat net boven de knieen valt of daaronder kan blote benen ook. Behalve bij een meisje zoals mijn nichtje die altijd in bomen hangt. Dan is een kort broekje onder de rok sowieso wel handig.

Rosa van der Zanden
Precies

In de winter mag de rok kort zijn want er zit toch een maillot onder. In de zomer moet het wat langer. Hier worden leggings alleen uit luiheid gedragen: maillot gaat na 1x dragen in de was, legging na 2 of 3 x omdat ze dan steeds schone sokken erbij heeft. Driekwart legging kan alleen als je het niet ziet ls wanneer je staat. Ondersteboven aan het klimrek maakt niet uit.
Bij jonge kinderen sluit het ondergoed vaak niet goed aan en dan heb je letterlijk van voor tot achter inkijk. Een legging is dan wel fijn.

Rosa van der Zanden

Maylise
Oh sorry

Het moet natuurlijk zijn 'een meisje dat'

Maar inderdaad het geheel moet er gewoon een beetje netjes en fatsoenlijk uitzien. Door het gebruik van de leggings is een kort rokje geen probleem; ook niet bij kinderen die wat wilder spelen.

Pagina's

Onderwerp gesloten

Wat leert je kind in groep 1?

En dit is wat je kind al moet kunnen voor hij naar groep 1 gaat: lees het hier.