Huis, Tuin en Keuken Huis, Tuin en Keuken

Huis, Tuin en Keuken

Goh, bestaat dat nog? - eetbare klassiekers

In het draadje hierboven blijkt dat velen ervan uitgingen dat Bebogeen iets is van lang vervlogen tijden, terwijl het nog gewoon in het schap staat bij AH. Idem Pizza Quick.

Leek me een mooi onderwerp voor een nieuw draadje. Welke etenswaren in de categorie "herinnert u zich deze nog-nog-nog" blijken bij nader inzien tot je verbazing nog altijd te koop? En welke lijken echt vermist? (misschien hebben andere OOL-ers het thuis in de kast staan)

Mijn voorzetten: KlopKlop en 3-Es gazeuse Champagnepilssmaak. Beiden tot mijn verbazing nog te koop, terwijl ik lang heb gedacht dat het echt iets van vroeger was. Nu was die gazeuse best lekker, maar waarom KlopKlop nog in de handel is ontgaat mij geheel

Groeten,

Temet


Tirza G.

Tirza G.

03-07-2012 om 16:10

Klop-klop

Dat gebruik ik ergens voor, maar ik ben even kwijt wáárvoor. Volgens mij iets met room, kwark en lange vingers en dan in de vriezer. Zorgt voor wat meer stevigheid - ofzoiets. Zelfs de verpakking is nog hetzelfde, donkerblauw met zo'n net iets te mooie toef slagroom. En het smaakt ook nog gewoon hetzelfde: naar karton!

Tirza

Klop-klop en dubbellikkers

Heb ik wel eens door een pak yoghurt gemixt (wel het pakje klop-klop en het pak yoghurt geleegd in een kom vóórdat ik ging mixen). 't Was toch weer net een ander toetje. Verder in een monchoutaart, als dat even hap-snap ging terwijl de winkels dicht waren. Maar verder zelden inderdaad.
Verder bleken tot mijn stomme verbazing de waterijsjes met twee stokjes nog te bestaan!

Tijgeroog

Tijgeroog

03-07-2012 om 18:06

Klopklop

Hebben we een tijd in huis gehad, want hadden we volgens manlief echt nodig. Ik heb nooit begrepen waarom en na een paar jaar er pak maar weggegooid...

Gut ja, klopklop

Mierzoet maar zo lekker op warme chocolademelk.....

Lekker caloriebommetje.

Met name in de winter staat er altijd wel een pakje in de kast

Mijn oma had het vroeger altijd in huis, voor een toefje op de Saroma. Half litertje melk, een pakje Saroma en mixen maar. Geen idee of het nu nog Saroma heet, volgens mij zijn die pakjes nog te koop, maar nu is het van dr. Oetker.

krin

krin

03-07-2012 om 19:23

Caramac

Een niet zo bijster lekker reepje. De drie musketiers echter, ook zoiets maar dan anders, bestaan volgens mij echt niet meer. Of wel?

sinas

sinas

03-07-2012 om 20:18

Snor

maar dat bestaat niet meer. En shandy, wel nog steeds te koop.

Tompoezen

De zelfmaaktompoezen van Smelik in die gele doos bestaan nog steeds. En Caramac vond ik altijd heerlijk als kind.

Saroma daarentegen bestaat niet meer. Dat schijnt te zijn samengevoegd met Bourbon. Helaas kun je dus ook de hazelnootvariant niet meer krijgen.

Chris

Clowntje

Clowntje

03-07-2012 om 20:34

Saroma bestaat nog wel

Mijn kinderen vinden het heerlijk.
Heeft vorig jaar of zo een andere naam gekregen, heet nu kloppudding.
Ik maak er ook wel eens ijsjes van of meng het met yoghurt ipv melk, ook lekker.

Margriet*

Margriet*

03-07-2012 om 21:11

Taartbodem

Bestaat die nog, in zo'n harde folie, een taartbodem van soort cakedeeg. Ik kreeg dat altijd bij een vriendinnetje met aardbeien erop. Die moeder kon niet bakken en dan was de bodem helemaal zompig van de aardbeien, yuk...
Ik was inderdaad verbaasd dat nog zoveel dingen van vroeger (lees jaren 70) jaren later nog bestaat, zoals die limlolly's, ijsjes in een plastic zakje.
Vroeger aten we ook van die rollen vanille ijs met twee wafeltjes. Die kochten we meen ik bij de Jamin? Volgens mij bestaan die niet meer.

Temet

Temet

03-07-2012 om 22:04 Topicstarter

Caramac etc

Caramac bestaat nog wel degelijk, ik zie het nog regelmatig. Drie Musketiers is onder die naam niet meer in de handel vziw, maar is volgens mij hetzelfde als de wel verkrijgbare Curly Wurly.
Ja, die tompoezen van Smelik! Dat was ook zo'n "goh, dat die nog bestaan!" - momentje. Wij aten ze vroeger regelmatig (en dan lekker kliederen met dat glazuur dat nooit goed uithardde)

Margriet, die taartbodems, die zie ik dus ook nooit meer. Dat was vroeger mijn verjaarstaart op het kinderpartijtje, zo'n ding met aardbeien en slagroom Ap heeft nu een taartbodem in 3 lagen, zal ongeveer even smakelijk zijn als die cakedingen van vroeger. Toen vond ik dat wel lekker. Het kreeg geen tijd om zompig te worden trouwens.

Maar waar o waar koop jij limlolly's? Die heb ik echt al in geen jaren meer gezien en ik vond ze vroeger altijd lekker. O wacht, nu lees ik dat je het hebt over ijsjes in een plastic zakje. Ook lekker en gelukkig nog steeds te koop, maar die bedoel ik niet. Limlolly's waren volgens mij roze en het was geen gewoon waterijs, want ondoorzichtig. Nooit meer gezien.
Rollen ijs bestaan nog steeds, bij de supermarkt (oa bij de C1000 in de Aker gezien, een tijd terug).

Groeten,

Temet

Ja ijsrollen!

Die kocht mijn moeder altijd bij Jamin. Je had ze in alle kleuren van de regenboog....bestaan die nog? dan ga ik mijn zoon uitzinnig blij maken
Wij aten altijd Bourbon als toetje, en dan vooral de citroenvariant.

Taartbodem

Die zijn er nog hoor, die taartbodems. Mijn vriendin serveert die op elke verjaardag. Een laag roomkaas of kwark erop, blik slijmerig vlaaifruit eroverheen en hopla: taart. Ik geloof dat zij die bodem bij de Plus koopt. Ze smaken zo gortdroog dat je zou denken dat ze er niet weer, maar nog steeds in de schappen liggen.

skik

judiths mama

judiths mama

03-07-2012 om 22:42

Choba

Oftewel chocoladeboter. Ik heb het laatst eens gekocht voor een familieweekend. Een en al 'o ja'! Echt grappig

Yaron

Yaron

03-07-2012 om 23:16

Taartbodem

Die taartbodem bij de Ah bestaat inderdaad uit 3 delen, wij hebben hem laatst geprobeerd met zo'n blikje aardbeien in gelei of zo. De bodems waren zo gortdroog en zelfs met de aardbeienvulling niet te eten. Ik kan me niet herrinneren dat de bodem van vroeger ook zo droog was.
Die pakjes drinken die we vroeger mee op schoolreisje kregen zijn er ook niet meer. Volgens mij stond er een aap op en zat er een melkdrankje in, hoe ze heetten weet ik niet meer.

Tink

Tink

04-07-2012 om 00:04

Trixy

En wie kent nog de Trixy pudding, dat enge doorzichtige gelatinespul in de meest wilde kleuren. Bestaat ook al sinds de oertijd ofzo. Mijn man is er gek op, ik vind het brrrrrr

Lynna

Lynna

04-07-2012 om 06:24

Chocoladeboter?

Waar koop je dat dan? Ik was er vroeger gek op!

Fiorucci

Fiorucci

04-07-2012 om 08:35

Lynna

C1000,Albert heijn

Fiorucci

Fiorucci

04-07-2012 om 08:36

Ja hoor

Trixy, taartbodem,Saroma, bestaat allemaal nog!!

Yaron

Jij bedoelt Tjolk denk ik? Viesviesvies Bestaat niet meer vziw.

Bellefleur

Bellefleur

04-07-2012 om 09:39

Benbits

Benbits kauwgum. Ik kwam het laatst tegen. Ik vond het de lekkerste kauwgum die bestond. Verder had je nog iets van Chlorophyl kauwgum. (inderdaag groen) Maar of dat nog bestaat? En Vespré. Bestaat dat nog? En Timotei?

Fiorucci, waar koop jij saroma?

Fiorucci, ben heel benieuwd waar jij nog Saroma koopt. Voor de hazelnootvariant ben ik zelfs bereid om te fietsen

Chris

Tijgeroog

Tijgeroog

04-07-2012 om 09:50

Chris

Volgens mij opgewonden bij de jumbo, ah...

Cobi

Ik ben inderdaad zwaar in de war, want ik bedoel de Bourbon hazelnoot! En die lijkt dus niet meer te krijgen, ten minste als ik de site bekijk. En het is allemaal van Dr. Utker tegenwoordig.

Wat een marketingsof.

Chris

Hooghoudt limonadesiroop.

En dan het liefst de oranje. Valencia.Met van die fliebertjes erin. Smaakt onvergetelijk klassiek. ook fantastisch in vla-flips. En (hilarisch....)...bezoekende pubers denken regelmatig dat het drank is. Likeurtje of zo. Jaja, het zit in zo'n ouderwetse glazen fles, met echt papieren etiket. Altijd plakkerig aan de buitenkant.

De citroenversie & de groene reine claude zijn trouwens ook eeeerrrggg lekker!

En.

Italiano's. Van die hele foute suiker-drop snoepjes in een rolletje (a la mentos zeg maar). Geen idee wat er italiaans aan is. Mijn oma voerde ons die vroeger altijd. Zag ze laatst staan. jeugdsentiment. Keihard van buiten & zo plakkerig-zacht van binnen.

Ingird

Ingrid - italiano's

Italiano's en drophoest. Die twee waren altijd mijn favoriete snoepjes in een rolletje. Tegenwoordig is van het plakkerige gedeelte in het binnenste van de Italiano's trouwens nog maar een fractie over van wat het vroeger was, jammer is dat.

Je gehemelte ging er bij een hele rol wel aan trouwens.

Chris

Drophoest?

Stophoest!
Lekker ja.

mix

mix

04-07-2012 om 12:08

Droptella

volgens mij niet meer in de oude vierkante/reep-versie te vinden.

En nu zit ik me een punthoofd te zoeken naar de nieuwe naam van de borstbrokken uit blikje.

De latere uitvoering van de enige echte spontaan kiezen trekkende 3 musketiers vind ik niet zo lekker.

mix

mix

04-07-2012 om 12:11

Ah gevonden

borstBOLLEN van wycam

Rang! en likkoekjes

Die pastelkleurige ronde koekjes.. Mm.

Reageer op dit bericht

Op dit topic is al langer dan 4 weken niet gereageerd, daarom is het reageerveld verborgen. Je kan ook een nieuw topic starten.