Huis, Tuin en Keuken Huis, Tuin en Keuken

Huis, Tuin en Keuken

converse

converse

03-04-2014 om 12:24

ben ik te oud voor...


Anne

Anne

08-04-2014 om 19:59

Tjee

Converse, heb je zoveel moeite gedaan om schoenen te vinden, heb je eindelijk een paar wat goed zit en wat je leuk vindt, en breng je ze terug na alles wat iedereen in dit draadje geschreven hebt.

Oef, is dit de enige keer dat ze commentaar op je leveren of doen ze dat vaker? En luister je daar altijd naar?

Ik vind het goed hoor dat je je kinderen serieus neemt, maar dit begrijp ik toch niet helemaal.

Ik hoop dat die andere schoenen passen. Zo niet, dan zou ik toch snel weer die All Stars halen en gewoon zeggen: helaas, ik kan geen andere geschikte vinden, ik moet toch schoenen hebben.

Maar fijn dat je zoveel tijd hebt om lang op zoek te zijn naar geschikte schoenen. Daar ben ik dan wel weer jaloers op (heb momenteel niet eens tijd om kort naar kleding of schoenen te zoeken).

converse

converse

08-04-2014 om 20:11

uuuh

nee, ze geven eigenlijk nooit commentaar....
Tijd, ja dat heb ik wel, maar voor een beetje aanbod moet ik of naar een stad of omliggende dorpen afkleppen. Geen van beide vind ik leuk. Nou vallen schoenen nog wel mee, want dat is geen complete verkleedpartij, maar kleding , dat doe ik dus niet zo vaak en niet zo graag. Haha, dan valt er ook niet veel commentaar te geven.

moeite

Nou, inderdaad, Anne. Al die moeite voor niks... Ik vind schoenen kopen een absolute bezoeking, helaas kom je er nou eenmaal niet onderuit, maar als ik dan eenmaal een paar naar mijn zin gevonden heb zou ik er niet over peinzen mijn moeizaam verkregen buit weer prijs te geven.

Kinderen met commentaar kunnen hun zin krijgen als ze voor mij een paar even goede schoenen weten te regelen (tegen dezelfde prijs natuurlijk).

Maar goed, ik heb makkelijk praten, mijn kinderen hebben die leeftijd nog niet. Wie weet wat me nog te wachten staat...

Groeten

Temet

Anne

Anne

08-04-2014 om 22:54

Temet

Mijn kinderen hebben die leeftijd wel .
Nou hebben ze best wel eens commentaar en schamen ze zich (natuurlijk) ook wel eens voor mij. Maar echt - als ik na zoveel moeite eindelijk goede schoenen had gevonden, zou ook ik er na commentaar van hen niet over peinzen ze terug te brengen.

Tenzij ze eerst een alternatief voor mij zouden vinden (en jij weet natuurlijk wel dat ze dat NOOIT zou lukken - zouden ze niet eens willen). Op die manier kan je ze wel duidelijk maken: ik zou graag met jullie rekening willen houden, maar er zit een grens aan hoeveel ik met jullie rekening KAN houden. Je kan het jezelf ook wel heel erg moeilijk maken. Schoenen heb je toch echt nodig en die moeten goed zitten.

Ik ben niet zo bang dat als jouw kinderen over een tijdje commentaar op jou leveren, dat jij je daar dan in zo'n situatie iets van zou aantrekken.

Monique D*

Monique D*

09-04-2014 om 12:49

Wel jammer..

..dat jij je zo afhankelijk maakt van de smaak van jouw kinderen. Zij gaan bepalen wat jij aan moet trekken.. dat vind ik wel te ver gaan. Meestal is het andersom! De kinderen zouden moeten leren dat over smaak niet te twisten valt en dat dit ook onder respect voor elkaar valt.

Ik neem aan dat jouw kinderen de tienerleeftijd hebben, want dan speelt kledingstijl vaak een grote rol. Die van mij zijn 17 en 19 jaar en ze mogen hun eigen mening wel ventileren over mijn kledingstijl en daar blijft het bij als ik het mooi vind.
Dat neemt niet weg dat als ik onzeker ben over een bepaalde combinatie ik aan mijn dochter vraag wat zij daarvan vindt.. en dan kan ik haar advies aannemen of ik ben nog diegene die bepaalt wat ik zelf ga dragen.

Als ik bepaalde schoenen leuk vind voor mijzelf dan koop ik ze omdat ik ze zelf mooi vind en lekker vind zitten.

Rekening houden?

Dat je niet in je ultrakorte rokje zonder onderbroek of juist in je slobberigste joggingbroek naar de diploma-uitreiking van je kind gaat snap ik, maar dat je vrij generieke schoenen terugbrengt omdat je pubers vinden dat je die gezien je leeftijd niet moet dragen vind ik best ver gaan. Rekening houden alla, maar je kledingkeuze zo laten bepalen? Nou ja, ieder het zijne.

skik

Puck

Puck

15-04-2014 om 09:18

jammer

In plaats van terugbrengen zou ik mijn kinderen duidelijk proberen te maken dat moeders uiteindelijk nog de baas is en beslist en dat ze over een futiliteit als welke schoenen mama aan mag zeker geen scene gemaakt wordt. Dragen jouw kinderen ook alleen maar kleding die jij goedgekeurd hebt dan? Maar ja, ieder zijn eigen manier van opvoeden denk ik dan.

Hanne.

Hanne.

15-04-2014 om 10:14

leermoment

Ik zou ze ook niet weggebracht hebben, maar nu je het toch gedaan hebt zou ik er denk ik een leermoment van maken.

De eerst volgende keer dat één van jouw kinderen thuis komt met iets wat jij niet leuk vindt zou ik er heel hard op gaan aandringen dat ze het terug brengen. En dan heel subtiel (not) nog even dit moment in herinnering brengen!

Denise

Denise

15-04-2014 om 11:46

gewoon dragen!!!

Ik vind dat je als moeder zeker All Stars kunt dragen (ik heb 2 paar).

Bij ons is het niet zozeer de leeftijd die dat bepaalt maar het feit dat iemand "moeder" is. Kennelijk doe je dan dus bepaalde dingen niet (meer). Maar eerlijk gezegd kan ik er geen pijl op trekken: de ene keer is het cool en de andere keer is het stom.
Eerlijk gezegd weerhoudt de waarschuwing dat "Gordon anders langskomt" mij soms wel eens van een bepaalde aankoop maar All Stars..... Die zijn volgens mij echt zo (leef)tijdloos.
Gewoon dragen, hoor!!

Maar goed, onlangs stelde ik aan de kinderen (oudste is 15) voor om Snapchat te nemen op mn telefoon en toen kreeg ik wel als antwoord: "Mam, je bent een moeder. Moeders hebben geen Snapchat."
Ik heb het dus niet En dat is oke, trouwens.

Monique D*

Monique D*

15-04-2014 om 14:15

Snapchat niet voor moeders!

Is bij de voorwaarden van Snapchat ook aangegeven dat het verboden is voor Moeders of niet toegestaan voor ouder dan 30 jaar?

Reageer op dit bericht

Op dit topic is al langer dan 4 weken niet gereageerd, daarom is het reageerveld verborgen. Je kan ook een nieuw topic starten.