Home » Forum » Valselijk beschuldigd door andere hondeneigenaar

valselijk beschuldigd door andere hondeneigenaar

White noise helpt je baby slapen!

Lees in dit artikel hoe het werkt én hoe je ermee aan de slag kunt.

 

46 berichten / 0 nieuw
Nieuwste reactie
Kaaskopje
Maar wat is 'genoeg ruimte'?

Wie bepaalt wat de maatstaf is voor genoeg ruimte? Een Deense dog kan bijvoorbeeld prima op een flat vier hoog, als er maar een lift is.

Ad Hombre
lieverdje

"Maar dat willen de dierenliefhhebbers hier natuurlijk niet horen;-)"

Volgens mij houden de 'liefhebbers' hier voornamelijk van hun eigen hond/ras. Van andermans hond & ras moeten ze weinig hebben. Haat en nijd tussen de hondenliefhebbers.

Eigen hond eerst!

Kaaskopje
Welnee Ad

Zo werkt dat wat mij betreft totaal niet. Ik vind het juist leuk om andere rassen te zien en hoe die met onze honden spelen. Ik wil niet elk soort hond hebben, dus voorkeur heb ik wel, maar dat maakt niet uit lijkt mij.

Lieverdje
Deense dog op een flat

dat vind jij wel kunnen?? Ik dus echt niet. Of je moet in de gelegenheid zijn het dier langdurig uit te laten, elke dag. En hij moet niet blaffen, want in een flat heb je niet alleen links en rechts, maar ook onder en boven buren. Mijn ervaring met meerdere flats is dat juist die boven-onder geluidsisolatie niet optimaal is....

Ik vind zoals gezegd honden in het algemeen leuke dieren, maar ik zou er geen nemen. Omdat ik niet in de gelegenheid ben elke dag een paar uur aan het uitlaten te besteden en omdat ik in een rijtjeshuis in een doorsnee woonwijk woon. Geen grote tuin, blaffen van de hond is storend voor de buren, weinig gelegenheid in de directe omgeving om het dier los te laten lopen (veel mensen doen het wel, maar dat is niet perse, zeg maar, optimaal). Katten, hetzelfde verhaal. Die lopen hier wel veel los rond, maar schijten echt overal en 's nachts zijn er vaak kattengevechten met bijbehorend gejank en geblaas.

Afgezien van de milieubelasting, want honden katten moeten vlees eten, en daar moeten we juist een beetje vanaf.

mijk
Ach Ad

Die jongen kwam wel iedere dat buiten ( met zijn jack russels) en dat was wel heel goed voor hem....... gaat gelukkig nu een stuk beter met hem ;)

Mijk

Triva
maar

WAAROM laat ze haar hond los als ze zegt tegen iedereen dat jouw hond bijt? Daar is toch geen logica te vinden? Als ze haar hond los laat omdat jouw hond los is is het nog logisch.

Kaaskopje
Lieverdje

Een flat is niet automatisch heel erg klein, alles is ook gelijkvloers en met een lift belast je de gewrichten van de hond niet. Je bent niet de enige die denkt dat een groot slag hond ook in een groot slag huis móet.

Niet iedereen woont ideaal voor een hond, dat is zo. Wij wonen heel dichtbij parken/natuurgebied, veel groen in de wijk, hondvriendelijk dus.

Dat blaffen is inderdaad een dingetje. Niet alleen in een flat. Onze oudste hond is een blaffer. Dat heeft allemaal met het 'rugzakje' te maken. Zolang deze hond er is, kunnen we beter niet verhuizen. Het is geen gehorig huis en onze enige buren zijn gelukkig van het 'geven en nemen'-type, dus geeft dit geen problemen, maar ik zou het zelf niet op mijn geweten willen hebben om als nieuwkomer in een flat andere bewoners te belasten met een blafhond. Niet dat de hond de hele dag door blaft hoor. Dan zou ik er zelf ook gek van worden. Maar als hij 's nachts een fiets hoort buiten, dan kan dat reden voor blaffen zijn.

Vlees zal vaak restvlees zijn. Onze honden krijgen rauw vlees waar ook bot door vermalen is. Dat kan allerlei vlees zijn, dus ook van wild en gevogelte, maar ook vis. Man en ik eten ook vlees, dus ik heb geen principiële bezwaren tegen het eten van vlees. Deze vorm van voeren zou zomaar minder belastend voor het milieu kunnen zijn. Geen heel proces van brokjes maken in een fabriek.

Kaaskopje
Triva

Die vragen kan alleen die andere vrouw beantwoorden. Als ik moet gissen, krijg ik toch het idee dat die vrouw op wraak uit is. Alsof ze zit te wachten tot haar hond ooit dusdanig opgefokt zal raken dat hij 'de vijand' gaat bijten. Maar haar hond weet beter, honden kunnen prima onthouden welke hond gemeen was.

Triva
lieverdje

Het is echt een fabeltje dat een grote hond niet in een flat kan. Wij woonden in een flat voor we in deze vinex-eengezinswoning kwamen. Nou de woonkamer nu is veel kleiner dan de woonkamer toen. De keuken nu is veel kleiner dan de keuken toen. Veel honden hebben niets aan een eengezinshuis omdat ze toch niet naar boven kunnen of mogen en als ze voldoende buiten komen hebben ze echt geen tuin nodig maar is een balkon voldoende (een tuin op het zuid-westen is ook een ramp als het heel heet is, dan is een balkon op het noord-oosten ideaal).

Juist kleine rotkeffertjes zijn een verschrikking in een flat! Een deense dog die voldoende buiten komt hoort daarna gewoon te gaan liggen maffen.

lieverdje
wat is voldoende buiten?

ik denk even aan een recht tot zelfbeschikking voor een hond. Want met hoeveel jij het beest uitlaat, bepaal je ook hoeveel hij buiten komt. Hij kan niet zelf kiezen, tenzij je een grote tuin hebt. Oké, dat is ook begrensd, maar er is meer bewegingsvrijheid dan een flat met balkon.

Als ik zo om me heen kijk, komen veel honden vaak niet verder dan 3x per dag een rondje park en in het weekend naar het bos. Is dat voldoende? Vooral grote honden moeten toch aardig wat beweging hebben, niet?

Kaaskopje
Lieverdje

Een hond raakt door meer energie kwijt. Als een hond tijdens het uitlaten veel mag snuffelen kost dat energie. Als hij ergens is wat minder bekend is, maakt dat meer indruk. Hoe laat je een hond uit? Een strenge exercitie met weinig ruimte voor het vergaren van informatie, of een hond in grote lijnen zelf laten bepalen hoe hij rondloopt en ruim gelegenheid krijgt om te snuffelen en zo te ontdekken wie er allemaal langsgelopen is Twee keer raden wat de hond leuker vindt en dus meer voldoening geeft. Helaas voor hond zal het soms een mix van deze twee moeten worden, omdat je niet altijd tijd hebt om achter zijn neus aan te lopen. En wat mogen honden in huis? Krijgen ze iets te knagen? Wordt er veel gespeeld in huis? Kortom het is niet altijd wat jij denkt te zien. Een rondje park kan ook heel intensief zijn trouwens. Zeker als er meer honden zijn waarmee gerend kan worden.

Hondeneigenaresse
Triva en kaaskopje

Triva: Ja, die logica ontgaat mij dus ook. Dat mens spoort gewoon niet.

Kaaskopje: die hond van haar spoort evenmin als zijn bazin, want hij schijnt dan gebeten te zijn door een andere hond (zelfde ras als die van mij) maar schijnt niet te kunnen aanvoelen, ruiken dat mijn hond een geheel andere Dat beest flipt gewoon zodra hij mijn hond ziet.

En ja, ik denk ook dat die vrouw uit is op een soort van wraak. Ik ben de laatste paar keer behoorlijk uit mijn slof geschoten naar haar toe, dus ze deinst wel iets terug nu merk ik al hoewel ze mij dus niet de ruimte geeft om te passeren.

Kaaskopje
Tijd voor actie dus

Foto en wijkagent.

rode krullenbol
Of, beter nog ...

je hond voorzien van een 'GoPro'!

Hondeneigenaresse
Mijk...

Hoe zit het juridisch als ze in het bos loopt? Dat is een hondenlosloopgebied. Ze weigert haar ons bij zich te roepen en vast te houden. Toch maar eigen hond snel aanlijnen?

Pagina's

Begrijpend lezen: zo wordt het weer leuk

Lees hier tips voor thuis om je kind erbij te helpen.