Home » Forum » Opvang van kinderen gaat ouders minder geld kosten

Opvang van kinderen gaat ouders minder geld kosten

Winnen! Handboek voor jonge moeders!

Met meer dan 100 onmisbare tips, doe hier mee!

7 berichten / 0 nieuw
Nieuwste reactie
Andrea
Opvang van kinderen gaat ouders minder geld kosten

Ik kwam goed nieuws voor velen tegen. Niet alleen opvang Helaas heb ik er zelf niet veel meer aan, hoewel ik zie dat ook de kinderbijslag omhoog gaat, dus toch nog wel een voordeeltje.

Opvang van kinderen gaat ouders minder geld kosten

Nieuwsbericht | 08-06-2018 | 14:15

Nagenoeg alle werkende ouders met kinderen op de crèche, gastouderopvang of buitenschoolse opvang gaan er vanaf 1 januari 2019 op vooruit. Door een hogere kinderopvangtoeslag zijn zij per saldo minder kwijt aan kinderopvang. Het kabinet verhoogt ook de kinderbijslag en het kindgebonden budget. Gezinnen met kinderen en werkende ouders worden financieel tegemoetgekomen.

Zie verder:
https://www.rijksoverheid.nl/actueel/nieuws/2018/06/08/opvang-van-kinder...

Dora
lekker dan...

wij hebben het volle pond betaald en nu gaan ze studeren zonder beurs of kinderbijslag. Zucht, steun.

Kaori
nou niet helemaal

want door de hogere eisen die aan de opvangcentra worden gesteld gaan de uurprijzen ook omhoog, netto houd je dus niet meer over.

Dees
Iedere keer

Iedere keer hetzelfde verhaal. De belastingdienst gaat meer vergoeden en dat is voor de opvang het teken dat ze het maandbedrag weer kunnen verhogen. Hier is het ieder jaar weer hetzelfde en als je het terugdenkend ga je er ieder jaar toch weer op achteruit.

Middeninkomer
Dees

Precies: als je de economische cijfers gelooft klotst het geld van de plinten. Ik merk er niks van: middeninkomens zien de kosten alleen maar stijgen en het salaris gaat 5 euro per maand omhoog 🙄

Middeninkomer
Sorry

6 euro per maand :-)

Syboor
Concurrende peuterschool

Hier in Amsterdam duiken er allerlei peuteropvanginitiatieven op. Die worden ook nog eens flink gepromoot door de gemeente.

De truc? Ze nemen alleen peuters aan. En adverteren hard dat ze de goedkoopste zijn. Haal je kind van het KDV af en kom naar hun toe!

Het gevolg? Minder peuters op het KDV. Kinderen van het KDV afhalen gebeurt gelukkig nog nauwelijks, maar er was altijd ook veel instroom van oudere kinderen naar de KDV's en die instroom droogt nu op. Hierdoor gaan de gemiddelde kosten per kind op het KDV omhoog. Hierdoor dreigt het KDV in een situatie te komen waarbij ze meer moeten vragen dan het maximale uurtarief van de belastingdienst, waardoor het 'netto' verschil voor ouders tussen KDV en peuterschool opeens astronomisch veel groter wordt. En op het moment dat DAT gebeurt, dan gaan ouders hun kinderen van het KDV afhalen zodra het kind oud genoeg is voor zo'n peuteropvang.

Wat moet de overheid doen?

Simpel. Het maximale uurtarief dat de belastingdienst vergoedt moet afhankelijk zijn van de leeftijd, net zoals de eisen voor leidster-kind ratio's afhankelijk zijn van de leeftijd. 8 euro per uur voor een peuter is nergens voor nodig, de prijzen van de peuterscholen tonen dat aan. 12 euro per uur voor een 0-jarige is WEL hard nodig met de nieuwe eisen. Als de overheid dat doet, dan kunnen de KDV's hun tarieven voor peuters omlaag doen en voor baby's omhoog, en kunnen ze de concurrentie met de peuterscholen aan.

Dit moet je weten over mondkapjes!

Belangrijke informatie over mondkapjes: Lees het hier.