Home » Forum » Zwanger 20

Zwanger???

16 berichten / 0 nieuw
Nieuwste reactie
Nadine!
Zwanger???

Hi,
Ik ben een meisje van 18 jaar en heb een vriend. Ik slik de pil. Ik heb vorige week donderdag, dus 10 dagen geleden seks gehad met mijn vriend. Ik slikte ook sterke antibiotica, maar deze scheen geen invloed te hebben op de betrouwbaarheid van de pil. Maar 2 dagen na de seks begin ik erg veel te overgeven en aan de ernstige diarree, ongeveer 6 keer per dag. Dus waarschijnlijk zijn er wel een aantal pillen er uit gekomen aangezien ik Het meeste aan de diarree zat de hele dag door. Ik zat in week 3 van de pilstrip, slikte Amoxiline antibiotica en het ziek zijn heeft ruim 4 dagen geduurd. Kan ik zwanger zijn?

skik
Doe een test

...

skik

Nadine!
..

Ja, een test leek me ook wel handig, maar vroeg me af of het verhaal wel realistisch genoeg was ;) Heb wel enorme hoofdpijn en pijn in de onderbuik. Maar of het komt door de menstruatie die (hopelijk) woensdag komt of begin zwangerschap weet ik niet.

juf Ank
in theorie

zou het kunnen. Maar je moet het nu echt even afwachten. Een week of 5 na de bevruchting kun je gaan merken dat je misselijk bent in de ochtend en spanning op je borsten voelen e.d. Je kunt dan ook een test doen. Sterkte!
Ik hoop voor je dat het niet zo is: als het een bewuste keus is geniet je erveel meer van.

Nadine!
!

Ik moet woesndag ongesteld worden. Als ik dan bloed verlies, is het dan echt dat ik definitief niet zwanger ben? Of kan t ook iets van innesteling bloed zijn ofzo?

Bosbes
niet wat juf Ank zegt

Hoi Nadine, wacht inderdaad je menstruatie af. Komt dit vrij regelmatig? Als je dan die dag (of de dag erna) nog niet ongesteld bent, kun je al testen. Dus niet wat juf Ank zegt na 5 weken, want testen kun je gemiddeld al 2 weken na bevruchting doen (namelijk rond de datum dat je normaal ongesteld zou worden).

Overigens is de kans dat je zwanger bent heel erg klein. Je moet namelijk een ovulatie hebben rond de tijd dat je seks had. Als je al een ovulatie hebt gekregen in de tijd van het ziek zijn, was die ovulatie te laat.

Het zou wel kunnen dat je door de zenuwen (die nu waarschijnlijk ook de reden van je hoofdpijn zijn) later dan anders ongesteld wordt. Heel flauw van de natuur zou dat zijn ;-)

Sukke
Kans is klein

Maar nooit afwezig.
Hoe verder in de pilstrip er iets misgaat, hoe kleiner de kans dat je zwanger bent.
Nu geduld hebben en anders kun je idd al snel een test doen, máár, houd er rekening mee dat bij sommige mensen het hcghormoon pas later meetbaar is. Een positieve test is positief, maar een negatieve test zegt niet altijd alles.

Triva
Jemig juf ank

Vijf wk na de bevruchting is ZEVEN wk na de laatste menstruatien. Je kunt al drie wk eerder een test doen. Nog voor je ongesteld zou moeten worden zelfs met bepaalde testen. Wat een fout antwoord.

juf Ank
jemig Triva

Vind jij het zo geweldig iemand op zijn fout te wijzen?
Ik heb begrepen dat als je het veel eerder doet het soms nog niet duidelijk wordt aangegeven. maar misschien was dat vroeger zo, toen juf Ank nog in de vruchtbare fase was.

Triva
Nee hoor

Je kunt al minstens 25 jaar veel eerder testen dan week 7. Wanneer was jouw vruchtbare fase? Maar dan nog, je checkt toch wel even voor je zoiets roept?

Nadine!
Vruchtbaar.

Ik heb wel nog terug kunnen berekenen dat ik op mijn ovulatie dag seks heb gehad...!

V@@s
Je had helemaal geen ovulatie

Want je slikte de pil. Volgens jouw omschrijving begon het overgeven en zo pas nadat jullie sex hadden gehad. De kans op zwangerschap is volgens mij dus vrijwel nihil.

Bosbes
Nee Nadine

Sorry, nog even terugdenken aan je biologielessen op school. De clou is juist dat je cyclus niet hetzelfde is als je de anticonceptiepil slikt. Je slikte de pil toen toch nog? Dan vindt er geen ovulatie plaats!
Dus als je pas twee dagen later niet meer zeker bent of de pil dan nog werkt (want pil komt eruit door ziekte- aan alle kanten) maar dan heb je geen seks meer, is het echt heel onwaarschijnlijk dat je zwanger bent geworden.

Bosbes
Ok wat Vaas zegt

Even niet gezien dat Vaas iets schreef.
Hetzelfde dus.
Maak je geen zorgen en verdiep je er eens in zou ik zeggen!

Jackie
De

De vraag is denk ik: als je de pil slikt maar deze een paar dagen niet neemt (of overgeeft in haar geval), kan het dan zo zijn dat je die dag toevallig gelijk ovuleert en dat dat eitje dan bevrucht wordt door het sperma van een aantal dagen terug? Toch? Mij lijkt die kans wel héél klein. En eigenlijk maakt het niks uit wat wij vinden, TS weet het pas zeker als ze een (vroege) test doet. Dus TS, wat let je?

Tijgeroog
Nee

Volgens mij ben je niet zwanger. Je zat in week 3. Dus de pil heeft er in de 1e weken voor gezorgd dat er geen eitje kon rijpen. Door het overslaan van een pil wordt dat proces niet in 2 dagen helemaal ingehaald.

Kijk anders in het schema van het Nederlands huisartsen genootschap. (Zoiets zat vroeger ook bij m’n bijsluiter, maar ik gebruik de pil al lang niet meer, dus weet niet hoe dat nu zit)
https://www.nhg.org/file/3044/download?token=kB4jMU7l
Alleen als je week 1 2 dagen of meer overslaat, of in week 2 4 pillen of meer, moet je aanvullende middelen gaan gebruiken.

Leerachterstand wegwerken, hoe doe je dat?!

Lees hier of je kind een achterstand heeft en wat je kunt doen.