Puberteit Puberteit

Puberteit

Lees ook op
Lou

Lou

11-04-2019 om 10:08

Bijna 18 - zorgverzekering Hema?

Dochter is bijna 18 en gaat binnenkort een zorgverzekering en zorgtoeslag aanvragen. Zij denkt aan de verzekering van de Hema, want dan krijg je korting op de producten van de Hema. Een fantastisch argument natuurlijk maar jawel, bij doorvragen bleek dat ze ook had gekeken naar vergoedingen en aanvullende verzekeringen voor de tandarts. Behalve de tandarts denkt ze niets aanvullends nodig te hebben.

Iemand bekend met de zorgverzekering van de Hema? Of zijn er andere dingen waar ze op moet letten bij voor het eerst een zorgverzekering aanvragen?

Kaaskopje

Kaaskopje

11-04-2019 om 11:29

Er is meer

Ik ben zelf ook wel te spreken over Zekur. Doe je de uitgebreide versie, dan heb je ook een reisverzekering.

Lou

Lou

11-04-2019 om 15:27

Kaaskopje

Daar zeg je zowat, een reisverzekering. Heb je medische kosten in het buitenland verzekerd via je zorgverzekering dus, en niet via een (al dan niet doorlopende) reisverzekering? Omdat dat voordeliger is?

De Hema-basisverzekering met gewoon eigen risico van 385 euro per jaar kost overigens 111 euro per maand.

Kaaskopje

Kaaskopje

11-04-2019 om 16:36

Reisverzekering

Een reisverzekering kan prettig zijn als je kosten hoger uitvallen dan wat in de basis voor vergelijkbare situaties vergoed wordt. Dus word je in een privékliniek opgenomen, kán het zijn dat je het verschil tussen standaard en privé moet bijbetalen. In de VS moet je echt een aparte reisverzekering hebben, omdat het daar veel duurder is.

Lou

Lou

11-04-2019 om 17:11

Tja

Het gaat alleen om af en toe vakantie in Europa.

Iemand ervaring met Hema zorgverzekering? Ik heb net gordijnen besteld bij de Hema dus gevoelsmatig vind ik het nog een beetje raar om je daar te gaan verzekeren maar dat is ook niet een dijk van een argument natuurlijk.

Sas

Sas

11-04-2019 om 18:37

Kinderen zijn toch vaak meeverzekerd bij de reisverzekering?

Ook als ze 18 plus zijn.
Zolang ze thuis wonen of als ze uitwonend studeren.

Als er geen aanleiding is om aanvullend te verzekeren, zou ik dat niet doen.
Waarom wel de tandarts? Zijn er ingrepen te verwachten behalve de controles? Laat haar goed doorrekenen wat ze tot nu toe aan ingrepen heeft per jaar.

Hier tevreden met besured studentenverzekering. Hema hebben we niet bekeken toen.

Phryne Fisher

Phryne Fisher

11-04-2019 om 19:23

Hema

Wij hebben voor school wel eens verzekeringen vergeleken en daar kwam Hema behoorlijk duur uit. Mijn dochter heeft haar zorgverzekering via het collectief van mijn werk. Met een studentenaanvulling, want ze maakt daar wel gebruik van. Als reisverzekering hebben we een gezinspolis voor ons drieën, via de ANWB.

Anderzorg.

Studentenverzekering zonder aanvullende verzekering en hoog eigen risico. Wij zijn back up als de rekening onverhoopt tegenvalt.
Hema toen wel naar gekeken maar vond ik duur.

Paasei

Paasei

12-04-2019 om 09:35

Hier Ditzo

Die had als voordeel dat ze een 'pechvogel' dekking hebben; iedereen die daar een verzekering heeft mag er gebruik van maken. Houdt in dat je kosten als gevolg van een ongeval vergoed krijgt, als die niet onder je eigen dekking vallen. Denk aan afgebroken voortanden na een fietsongeluk. Handig, want zoon heeft een studenten-basisdekking zonder tandarts. Dat lastste was ook niet nodig; 1x per jaar controle + eventueel gaatje vullen zelf betalen is goedkoper dan de premie.
Reisverzekering loopt nog gewoon via ons, want hij studeert.

Lou

Lou

12-04-2019 om 16:14

Verder gespit

Ik heb even verder gespit en Independer gebeld. Medische kosten in het buitenland zitten inderdaad in onze doorlopende reisverzekering en hoeven dus niet via de zorgverzekering te lopen. Tandarts hoeft ook niet, misschien volgend jaar wel maar deze verzekering loopt maar zeven maanden (gaat in per juni, in december kun je alweer nieuwe keuzes maken) en ze gaat nog naar de tandarts voordat ze 18 wordt. Die ene keer controle bij de tandarts/mondhygiëniste is dan goedkoper als je gewoon de factuur betaalt dan als je je ervoor verzekert. Anticonceptie is in haar geval ook al niet voordelig om bij te verzekeren dus eigenlijk blijft alleen de basisverzekering over. Bij Independer komen we dan uit op een verzekering van Zilveren Kruis voor 105 per maand. Met zorgtoeslag erbij kost het haar iets van 6 euro per maand. Klinkt goed, denk ik?

Paasei

Paasei

12-04-2019 om 21:44

Bewust kiezen

Volgens mij gaat het er alleen maar om dat je (of eigenlijk; dochter) bewust nadenkt over alle dekking die wel of niet nodig is en dan een keuze maakt. Niet klakkeloos op de eerste aanbieding in gaan.
En jullie hebben zeker bewust nagedacht.

Reageer op dit bericht

Op dit topic is al langer dan 4 weken niet gereageerd, daarom is het reageerveld verborgen. Je kan ook een nieuw topic starten.