Home » Forum » Zoon wordt gezocht

Zoon wordt gezocht

White noise helpt je baby slapen!

Lees in dit artikel hoe het werkt én hoe je ermee aan de slag kunt.

 

15 berichten / 0 nieuw
Nieuwste reactie
Ruslana
Zoon wordt gezocht

Vanmorgen wilde mijn zoon ineens niet naar school, wat ik gek vond, want hij gaat altijd.
Nu heb ik al van meerdere mensen foto's gekregen van dat mijn zoon in een opsporingsprogramma was en heeft ook de school gebeld met dat leerlingen hierover spreken.

Ik ben in grote paniek. Wat moet ik doen? Mijn zoon van 16 dwingen zichzelf aan te geven of wachten tot de politie langskomt?

Wilma
?

In Nederland zijn alle scholen dicht en in het buitenland ook want 1 mei.

Kati
Titel

Los van hoe de school het zou moeten weten als de kinderen er vandaag niet zijn geweest omdat het vakantie is; wat denk je zelf? Als de hele omgeving weet dat je zoon gezocht wordt zal de politie binnenkort wel langskomen.

@nnemoon
Zelf contact opnemen.

Wat is er mis met dat hij zelf contact opneemt met de politie en zich daarna meldt op het politiebureau? Waarom zou je gaan zitten wachten totdat de politie langskomt?

jip
Niet alle scholen

Zijn dicht hoor, er zijn er ook die deze week op school zitten en met Pinksteren nog een week hebben.

Dees
Vast

De meivakantie staat vast of de school er een week voor of na aan vast plakt bepaald de school zelf. Maar deze week staat dus vast.

AnnaNiem
Vaag

Bij de meivakantie stelt de Nederlandse rijksoverheid een week verplicht. De andere week mag de school er voor, er na of op een ander moment geven. Voor 2019 is de week van 27 april tot 5 mei verplicht voor basisscholen en scholen voor het voortgezetonderwijs. MBO, HBO en universiteit hebben geen verplichte vakantieperiodes. Deze zoon kan, gezien zijn leeftijd, alleen naar school moeten als hij op het mbo zit en zijn school eigenwijs is.

De vraag is dus of dit een trolvraag is. Opsporing Verzocht wordt op dinsdag uitgezonden.... dus dat klinkt nog best logisch, dat als hij al herkent is, ze op woensdag commentaar krijgt. Maar ik zou gewoon de politie bellen en niet de moeder als ik iemand herken. Maar mocht ik het zelf gezien hebben of er op gewezen worden dan zou ik mijn kind naar het politiebureau dirigeren als hij/zij op de verdachte lijkt of de gezochte persoon is. Bij het eerste om de naam te zuiveren en bij het tweede omdat je consequenties moet aanvaarden voor je daden.

Teuntje
Maar waarom

komt je zoon in een opsporingsprogramma terecht als hij gewoon thuis is en naar school ging? Als de politie hem nodig heeft dan hadden ze hem toch allang kunnen spreken.

bloemetje
Teuntje en AnnaNiem

"Als de politie hem nodig heeft dan hadden ze hem toch allang kunnen spreken."

Ik denk dat er in een programma foto's zijn getoond met de vraag 'wie kent deze persoon?'. Blijkbaar zijn er diverse mensen die hem hebben herkend en hem (en Ruslana) hebben getipt. Hij zal inmiddels dus wel door de politie zijn opgehaald, want dat kan erg snel gaan.

AnnaNiem: het hoeft natuurlijk niet over 'Opsporing Verzocht' te gaan. De kans lijkt mij groter dat het gaat om een regionale zender.

En wat een gedoe over wel/geen vakantie. Hier een VO-kind dat deze hele week gewoon les heeft. En het zou natuurlijk ook kunnen zijn dat Ruslana in het buitenland woont.

Flanagan
Zelf bekijken

TS kan eerst het programma zelf willen bekijken zodat ze weet wat er speelt. Indien nodig, juridisch advies inwinnen voor ze contact opneemt met de politie.

Anoniem
Mbo

Niet iedereen doet havo of vwo dus waarom gaan we ervan uit dat deze jongen nog op het VO zit?

Syboor
advocaat

Zo snel mogelijk een advocaat bellen. Laat je zoon met de advocaat bespreken wat hij mogelijk gedaan heeft (en wat anderen gedaan hebben). In eerste instantie zonder jou erbij, zodat alles boven water komt. De advocaat kan dan met zoon bespreken hoe hij het beste een verklaring aan de politie kan afleggen (de advocaat zal daar meestal bij willen zijn).

Je zoon heeft geen idee hoe "erg" verschillende dingen zijn die hij of zijn vrienden misschien gedaan hebben. Het zal niet de eerste keer zijn dat een kind een grote leugen verzint om een kleine leugen te verdoezelen. Bijvoorbeeld: een kind is betrapt op bezit van een kleine hoeveelheid zware hard drugs; kind wil niet toegeven dat het deze drugs zelf gebruikt dus liegt tegen de politie dat de drugs niet voor hemzelf bedoeld waren; het kind krijgt door deze bekentenis "dealing" ten laste gelegd, wat een veel zwaardere misdaad is dan bezit!

Daarnaast kan zelfs een waarheidsgetrouwe bekentenis tegenover de politie er toe leiden dat iemand - crimineel en/of civiel - aansprakelijk wordt gehouden voor allerlei misdaden van groepsgenoten die niet een even waarheidsgetrouwe bekentenis af hebben gelegd. Ja, mensen moeten boeten voor hun daden, maar de werkelijkheid bij jongeren en groepsgedrag is dat ze vaak moeten boeten voor de daden van de hele groep. Laat je eerst informeren over de exacte gevolgen door een advocaat voordat je je zoon de stap laat nemen om mee te werken aan zijn eigen veroordeling.

Als de politie langskomt voordat je zoon met een advocaat heeft gesproken, bevestig dat je zoon inderdaad hier woont, en dat hij op dit moment geen verklaring wil afleggen en dat hij dat ook niet mag van jou. Druk zoon op het hart dat als hij gearresteerd wordt (meegenomen naar het bureau), dat hij gebruik maakt van zijn zwijgrecht, en dat hij moet zeggen dat hij gebruik wil maken van zijn zwijgrecht en dat hij wil spreken met een advocaat.

mirreke
Goed advies syboor

Voor alle ouders/kinderen in een vergelijkbare situatie.

Dees
Anoniem

Omdat zoon 16 is de meeste 16 jarigen zitten in de 4e.

Sas
Anoniem

In deze periode van het schooljaar zijn de 16-jarigen meestal vierdeklassers (of lager). Sommige 16-jarigen zullen nog dit schooljaar 17 jaar worden. En dan kunnen ze inderdaad op het MBO zitten. Dat is maar een kleine groep.
Dus zo gek is het niet dat wij denken dat deze jongen nog op het VO zit, op welk niveau dan ook.

Begrijpend lezen: zo wordt het weer leuk

Lees hier tips voor thuis om je kind erbij te helpen.