Zwanger worden Zwanger worden

Zwanger worden

Behandelmoe

Behandelmoe

30-10-2009 om 16:49

Zwanger worden - vaginisme - zelfinseminatie?

Beste allemaal,

Viavia kwam ik op dit forum terecht met een vrij specifieke vraag over zelfinseminatie. Ik post anoniem, omdat het allemaal nogal gevoelige informatie is.
Ik, vrouw van 28 jaar, kamp al jaren met (primair) vaginistische klachten. Ik heb de afgelopen jaren wisselend behandeling gevolgd waaronder bekkenbodemfysiotherapie, groepstherapie, gesprekken met een seksuoloog en wat dingen in de alternatievere medische wereld. Steeds kleine stapjes vooruit, maar pijnvrije penetratie bij het vrijen is nooit gelukt. De laatste twee jaar heb ik (en mijn man) me hierbij neergelegd en wij onderhouden een prettig seksleven, zonder dat er sprake is van penetratie of dat hij in mij klaarkomt.
Sinds ongeveer een jaar wordt mijn kinderwens steeds sterker. Ik ben op zoek gegaan naar mogelijkheden om zwanger te worden, ervan uit gaand dat ik me niet opnieuw op behandelingen wil richten voor mijn vaginisme. Ik heb op internet wat dingen gelezen over zelfinseminatie, waaronder op de website van freya, met nuttige tips over bijvoorbeeld het berekenen van vruchtbare dagen, hoe vaak insemineren, etc.
Nu ben ik heel benieuwd of er mensen zijn die via zelfinseminatie zwanger zijn geworden. Wat hun ervaringen waren, misschien nog nuttige tips? De ervaringsverhalen die ik op internet heb gelezen hadden vooral te maken met lesbische vrouwen of bewust alleenstaande moeders die via donorzaad hebben geïnsemineerd, waarin met name het vervoer van sperma en het houden op lichaamstemperatuur zijn besproken. Ik zou zelf zo graag gewoon prettig vrijen en dan het insemineren ergens inbouwen ofzo (nou ja, dat is misschien te veel op praktisch niveau… ).

Groeten,
Behandelmoe

Geen ervaring...wel reactie

Ik heb geen ervaring met het zelf insemineren van sperma maar denk met je mee...

Is het niet zo dat als jullie vrijen en je man klaarkomt hij dan zelf direct het sperma kan insemineren?
Dit zou mij in ieder geval erg aanspreken, dan is het toch iets van samen.

Nogmaals heb ik geen ervaring en weet ik dus helemaal niet of dat kan maar goed....

Succes in ieder geval!

Evenzo

Evenzo

01-11-2009 om 17:47

Zelf gedaan

Hier wel zelf gedaan. Het is heel simpel. Al dat medische gedoe is helemaal niet nodig. Haal bij de apotheek een spuitje. Laat je man zijn sperma in een bekertje deponeren. Dan gewoon opzuigen met het spuitje en zelf inbrengen.Ik ben toen nog blijven liggen. Onderzoek toont aan dat 15 minuten liggen de kans op zwangerschap vergroot. Ik heb zo 2 kinderen gekregen.(Bij beiden was 1 poging genoeg).Vruchtbare dagen reken je gemiddeld vanaf 10-12 dagen vanaf de eerste dag van je menstruatie. Als dan op de 10 en 12e en desnoods ook nog de 13e dag heb je denk ik wel je vruchtbare dagen gehad bij een gemiddelde cyclus. Bij ons in elk geval wel.
Bij ons was inseminatie om een andere reden, maar dat maakt niets uit.
Succes!

Behandelmoe

Behandelmoe

01-11-2009 om 18:20

Regien en evenzo

Regien, bedankt voor je reactie. Meedenken is altijd fijn! Omdat ik zelf van mijn vaginisme een beetje een taboe-onderwerp heb gemaakt, heb ik weinig mensen met wie ik er zomaar over kan praten.

Evenzo, van zo'n positief ervaringsverhaal word ik natuurlijk blij! Ik heb 5 ml spuitjes in huis. Deze zijn niet heel lang. Zou het handiger zijn om langere spuitjes te hebben zodat het sperma dichterbij de baarmoeder komt?
Via de website www.vruchtbare dagen heb ik gekeken wanneer komende maand ongeveer mijn eisprong is. Dank je wel voor het delen van jouw verhaal! Nog wel een nieuwsgierige vraag aan jou, als dat mag. Dat jij zwanger bent geworden door zelfinseminatie, is dat iets waar jij over hebt kunnen praten met mensen in je omgeving?

Groeten,
Behandelmoe

Evenzo

Evenzo

01-11-2009 om 21:40

Behandelmoe

Hoi!

Ik had ook zo'n spuitje van 5 ml. Gewoon zover mogelijk naar binnen duwen tot je nog net het spuitje kan indrukken. Ik heb het niemand verteld omdat ik dit niet nodig vond en het er niet toe vond doen. We hebben ook geen medisch circus of zo eraan vooraf gehad. Het probleem was dat mijn man niet goed kon klaarkomen tijdens de daad.Wij vonden dat geen probleem, maar toen we kinderen wilden, was het onhandig :) Is trouwens overgegaan toen we 2 kinderen hadden. Ik ben al haast weer vergeten dat het zo is gegaan, maar nu ik zo je vraag lees, denk ik er weer aan.Ik vind zoiets ook privé. Als je mensen over je vaginisme hebt verteld, zou je het kunnen vertellen. Maar waarom? Tenzij je daar zelf behoefte aan hebt natuurlijk!

Groetjes!

Kijk eens op

Beste Behandelmoe,

Zwanger worden met vaginisme en zonder penetratie kan heel goed. Voor (succes)verhalen en ervaringen en tips van anderen kun je kijken op www.vaginismeforum.nl in de rubriek zwangerschap en kinderwens.

Zelfinseminatie met een spuitje is een veelgebruikte methode, maar ook klaarkomen tegen de vagina aan kan al genoeg zijn.

Succes!

Linkje

Eigenlijk kijk in nooit (meer) in deze rubriek, maar gisterenavond toch even. Nu las ik vanmorgen dit bericht op de site van huisartsvandaag. Een bevestiging van wat Evenzo al vertelde. Heel veel succes met zwanger worden!

-----

vrijdag 30 oktober 2009
Meer succes bij kunstmatige inseminatie als vrouwen blijven liggen

Vrouwen die na kunstmatige inseminatie gedurende een kwartier op hun rug blijven liggen, hebben 50 procent meer kans om zwanger te worden dan vrouwen die gelijk na de behandeling opstaan. Dat blijkt uit onderzoek onder vierhonderd vrouwen die een zogeheten IUI-procedure ondergingen; daarbij wordt sperma met behulp van een injectiespuit direct in de baarmoeder gebracht. De resultaten van de studie, geleid door gynaecologe-in-opleiding Inge Custers van het Centrum voor Voortplantingsgeneeskunde van het Academisch Medisch Centrum (AMC), worden vandaag online gepubliceerd door het toonaangevende British Medical Journal (BMJ).

Intra-Uterine Inseminatie (IUI) is wereldwijd een van de meest gebruikte vruchtbaarheidsmethoden, in Nederland zou het gaan om een kleine dertigduizend behandelingen per jaar.
In een even simpel als doeltreffend onderzoek werd onderzocht hoe het succespercentage van deze behandeling verhoogd kan worden. Bijna 400 paren, waarvan de vrouw vruchtbaarheidsproblemen had, werden uitgenodigd om mee te doen aan de studie. De helft van de vrouwen werd gevraagd om na de inseminatieprocedure gedurende 15 minuten te blijven liggen met opgetrokken benen. De andere helft van de vrouwen werd toegestaan gelijk na de procedure op te staan.
De resultaten laten zien dat de kans op zwangerschap bij de ‘liggers’ anderhalf keer zo groot was. Van hen werd 27 procent zwanger na de IUI-procedure, de vrouwen die meteen opstonden bleven steken op een 18 procent.
De onderzoekers tasten nog in het duister wat de oorzaak van het verschil is, maar raden aan dat alle vrouwen die IUI ondergaan voortaan een kwartier zouden moeten blijven liggen. Hoofdonderzoeker Inge Custers: ‘Hoewel het op korte termijn tijdrovend is en de rustperiode een druk legt op de toch al drukbezette praktijkruimten, zal het op de lange duur zeker voordelig zijn. Hoe groter het succes bij de eerste keer, hoe minder vaak paren immers hoeven terug te komen voor een vervolgpoging.’

In een begeleidend commentaar bij het artikel in het British Medical Journal, wordt daarnaast gesteld dat als de studieresultaten overeind blijven, minder paren een beroep hoeven te doen op ingrijpende en kostbare procedures als IVF.

liora

liora

03-11-2009 om 09:39

Rietje

Hoi,

Om het spuitje te verlengen, kun je een rietje gebruiken van een klein pakje sap. Natuurlijk alleen het rechte stukje..

Liora

Behandelmoe

Behandelmoe

06-11-2009 om 13:38

Aan de slag dan maar!

Nog een paar dagen bezig geweest met informatie verzamelen en heel veel lezen op het forum dat carolien 14 adviseerde.
Via verschillende sites heb ik gekeken wanneer komende maand mijn eisprong moeten zijn. De dag daarvoor zal ik/zullen we aan de slag gaan met de inseminatie (ik heb steeds een heel onsmakelijk beeld voor ogen van boer Peter uit Boer zoekt Vrouw, die een paard isemineerde en met zijn hele arm naar binnen ging. Nu moet ik dus steeds in mezelf grinniken als ik het woord inseminatie gebruik... :-))
Verder ben ik blij met het meedenken over gebruik spuitjes en het advies om een kwartiertje te blijven liggen na het gebeuren. Ik vind het allemaal erg spannend!

Boer zoekt vrouw

Ik kan me helemaal voorstellen dat je bij het woord inseminatie aan Peter moet denken die met zijn gehele arm bij het paard naar binnen ging..

Hopelijk lukt het je om het los te laten, alhoewel wat plezier en ontspanning is ook net verkeerd natuurlijk ;-)

Succes!

Groetjes,
Regina

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.