Zwanger worden Zwanger worden

Zwanger worden

anno

anno

02-07-2011 om 11:35

Zwangerschap?

Een vriendin van mij wil graag nog een 3e kindje. Een aantal maanden geleden met de pil gestopt. De cyclus was erna redelijk, 1 keer 3 weken, daarna om de 4 weken.

Nu is de cyclus ineens bijna 6 weken. Afgelopen week 2 testen gedaan, waarvan gisteren de 2e. Beide testen negatief. Ze heeft enorm veel buikpijn al 1.5 week en is misselijk, maar geen bloed te bekennen.

Bij haar tweede testte ze pas na de 5e test positief.
Is er, met die buikpijn in het oog houdend, nog een kans op zwangerschap of denken jullie eerder aan een miskraam of kan ze nog hoop houden zolang er geen bloed te zien is?(vriendin weet van mijn posting hier)

Rembrand

Rembrand

02-07-2011 om 14:43

Toch even contacten met huisarts?

Hoi,
Als je vriendin bij een eerdere zwangerschap pas laat positief testte kan dit nu ook het geval zijn. De buikpijn kan ook wijzen op een buitenbaarmoederlijke zwangerschap. Omdat ik geen dokter ben, zou ik als ik haar was contact opnemen met haar huisarts ( of nu dus de HAP) om dit uit te sluiten.
Een buitenbaarmoederlijke zwangerschap kan levensbedreigende worden als er niet op tijd ingegrepen word.
M.

Ellen

Ellen

02-07-2011 om 17:48

Miskraam?

Ik ben dan wel geen arts maar dit klinkt toch als een miskraam. Toen ik moest bevallen van mijn oudste had ik ook erg pijnlijke (been)wee├źn. Trok van mijn bekken naar mijn bovenbenen..

In dat geval is het enige wat ze kan doen afwachten op de bloeding.

Sterke iig en dat je vriendin nog maar een mooie beeb mag krijgen.

Valkyre

Valkyre

03-07-2011 om 11:36

Hoeft niet

Ik had in de eerste weken van de zwangerschap ook heftige krampen. De gyn zei: het wordt vast een miskraam, maar hij is nu vier jaar oud!

Ze kan het beste een (inwendige) echo laten maken om een buitenbaarmoederlijke zwangerschap uit te sluiten.

Verstuurd met de Ouders Online iPhone app.

Sascha2

Sascha2

03-07-2011 om 21:38

Moeilijk

Moeilijk om op afstand haar gevoel/pijn in te schatten. Ik heb bij al mijn zwangerschappen (6) krampen gehad, vanuit mijn onderbuik richting beide bovenbenen. Een irritant en redelijk gevoel, continu aanwezig. Twee van mijn zwangerschappen eindigden in een miskraam, de resultaten van de andere vier zwangerschappen liggen nu eindelijk allemaal te skapen ;). Tja, wat zal het bij je vriendin kunnen zijn? Geen idee. Ik zou -als ze nog niet naar hap is geweest - morgen naar de ha gaan en vragen om een verwijzing naar een gyn, zodat er een inwendige echo gemaakt kan worden. Of verwijzing naar diagnostisch centrum, waar ook eeb dergelijke echo kan worden gemaakt.

Sascha2

Sascha2

03-07-2011 om 21:39

Aanvulling

Redelijk pijnlijk gevoel had er moeten staan.

Sascha2

Sascha2

04-07-2011 om 14:04

Hoe nu

Hoe gaat het nu met je vriendin?

Sascha2

Sascha2

07-07-2011 om 09:55

Tja

In ieder geval fijn dat ze geen pijn meer heeft. Verder is het afwachten, lijkt me. Het kan hoor, een late positieve test. De een test heel snel positief, de ander later. Ik hoop in ieder geval op een goede afloop. Laat je nog even wat weten?

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.