Home » Forum » Help ben ik zwanger

Help! Ben ik zwanger?

WINNEN! 

We geven 3x het boek Eerste Hulp Bij Kinderen weg: zo doe je mee!

27 berichten / 0 nieuw
Nieuwste reactie
S
Help! Ben ik zwanger?

Hoi iedereen!
Ik ben nieuw hier. Even kort: ik ben een meisje van 14 jaar.. En ik ben geen hoer ofso maar ik denk dat ik zwanger ben. Ik heb al een tijdje een vriendje en hij heeft me 2 weken geleden ontmaagd. De condoom scheurde. Hij was toen nog niet gekomen maar er was wel voorvocht.

Ik heb wat op internet gekeken aangezien ik 5 dagen geleden ongesteld had moeten worden..
Van de volgende symptomen heb ik last:
- hele erge buikpijn
- hoofdpijn
- gevoelige tepels / borsten
- vaak moeten plassen
- vermoeidheid
- erg misselijk
- emotioneel
- brandend maagzuur
- stemmingswisselingen

Ik wil natuurlijk geen kind maar ik ben heek erg tegen abortus.. Ik heb daar pas ook nog een nederlands betoog over gehouden op school en ben nu dus erg bezig met het idee dat ik misschien abortus zou moeten plegen.. Ik heb mijn vriend vandaag verteld dat het kan dat ik zwanger ben. We willen wachten met een zwangerschapstest en even afwachten of ik niet binnen een paar dagen ongesteld word.

En dan nog een dingetje.. Als het blijkt dat ik zwanger ben, hoe ga ik dat mijn ouders vertellen...!?
Ik moest dit even kwijt, heeft iemand tips zodat ik me minder zorgen maak, hoe ik het me ouders ga vertellen als ik zwanger ben. En ja, ik weet het gewoon allemaal even niet meer.. Ik ga op school en thuis door een moeilijke tijd momenteel en heb veel stress en ben net gestart met nieuwe medicijnen voor ADHD (hier kan alleen de buikpijn en hoofdpijn door komen).

Mijn vriend reageerde fijn, hij stelde me wel een beetje gerust. Hij zei dat wat er ook gebeurt in onze relatie, of ik wel of niet zwanger ben of wat voor tegenslag er ook zou komen, hij altijd van me zou houden en me accepteert hoe ik en en met de keuzes die ik maak. Hij zei ook dat ik moet wachten tot ik ongesteld word. Maar ik ga natuurlijk niet te lang wachten.

Ik hoop dat er mensen zijn die weten wat ik op dot moment kan doen om rustiger te worden en hoe ik het me ouders kan vertellen als het zo is.. Ik moest dit ook vooral gewoon even kwijt aan iemand en aan mensen die er ervaring mee hebben om zwanger te zijn of te twijfelen of what ever.

Xx

wizzer
doe een test

Waarschijnlijk ben je niet zwanger, maar dat kun je alleen maar zeker weten als je een test doet. Door de stress of je misschien zwanger bent kan het zijn dat je menstruatie wegblijft.

Katniss
Niet afwachten

Ik zou in ieder geval nu vast met je ouders gaan praten, en zo snel mogelijk een test doen. Hoe langer je wacht hoe moeilijker het wordt om een beslissing te nemen over je zwangerschap (ook i.v.m. de medicijnen die je slikt).
De kans dat je van voorvocht zwanger raakt is trouwens heel erg klein, dus het is goed mogelijk dat je van de stress over tijd bent. Maar toch, morgen testen (en met je moeder praten).

S
Niet afwachten

Katniss: Ik wil sowieso niet nu al een kind. Dus dan zou ik wel abortus moeten doen.. Hier ben ik zwaar op tegen maar het kan dan waarschijnlijk niet anders. Heb je een tip hoe ik het mijn moeder moet vertellen? Ik heb niet zo'n hele goede band met haar. We praten niet erg veel met elkaar. Al we praten gaat het over school, werk of mijn paard. We hebben niet erg veel nuttige / serieuze gesprekken. Dat komt waarschijnlijk ook omdat ik me dan erg ongemakkelijk voel. Als mijn moeder iets zegt over seks, zoenen, condooms of een relatie in het algemeen haak ik het gesprek al af omdat ik dan niet weet hoe ik moet reageren..

AnneJ
Volgende keer

Als er weer zoiets gebeurt als een gescheurd condoom of je hebt sex terwijl je ook last hebt van een ingewandstoornis (dan wordt de pil niet goed genoeg opgenomen) ga dan direct de volgende ochtend naar je huisarts. Dan kun je de morning afterpil krijgen.
Misschien kun je samen met iemand anders het gesprek aangaan met je moeder? Iemand anders bijvoorbeeld een zus van haar waar je wel makkelijk mee kunt praten?

Boontje
Praktisch

Kruidvat testen zijn betrouwbaar, kun je al heel snel doen en betaalbaar. Ze hebben ook hele gevoelige testen waarbij je niet eens hoeft te wachten tot ochtendurine (zeker als je 5 dagen te laat bent). Bovendien kun je die vrij eenvoudig 'anoniem' kopen. Verder moet je huisarts alles geheim houden dus daar kun je alsnog naar toe. Alle dingen die je noemt, hoorden bij mij in het lijstje PMS dus het kan echt goed zijn dat je van de stress te laat bent. Hoe eerder je het weet, hoe beter. Dan kan wellicht een overtijd-behandeling nog een optie zijn, is anders dan een abortus. Overigens, al gezegd hier: de kans zwanger te worden van voorvocht is echt heel klein.
Succes.

amk
AnneJ

voor de morningafter pil hoef je niet meer naar de huisarts, die kun je gewoon bij het kruidvat of elke andere drogist zonder recept kopen.

Mijntje
vandaag

Je kan vandaag al testen en langs de huisarts gaan. Als je toch zwanger bent en je wilt het niet dan moet je niet langer afwachten. Hoe langer je afwacht hoe ingrijpender, lijkt mij.

En kom er toch maar mee bij je moeder. Die wil het echt weten en niet via via. Misschien kan je het samen met je vriend vertellen, dat hij er bij is? Wat fijn dat hij zo lief reageert, ik denk dat het een hele opluchting voor je zal zijn als je ook met je moeder praat.

bertje1
en dan aan de pil

dubbel (condoom en pil)
en zo snel mogelijk naar huisarts, dan kun je ipv abortus een 'overtijdbehandeling', is inderdaad minder ingrijpend (denk ik).

Egel
Als je zo tegen een abortus bent

Hoi meisje van 14, ik heb met je te doen (verwacht niet dat je zwanger bent maar je weet maar nooit), maar kan het toch niet laten om je ook het volgende te zeggen:
Als je kortgeleden nog zo tegen abortus was, maar zodra je zelf onhandig bent geweest (geen dubbele bescherming, niet een morning after pil genomen) direct je principes overboord zet en toch een abortus wil laten uitvoeren mocht je toch zwanger zijn, stel je mening dan bij!! Is dit niet het bewijs dat je er toch niet zo tegen bent? Er zijn zoveel meisjes zoals jij. Vergissing (twee keer op rij), en dan zenuwen.
Als je echt zo tegen abortus bent omdat je erg gelovig bent (zal wel niet vanwege de jonge leeftijd van vrijwillige ontmaagding), of omdat je dan denkt dat je met enkele cellen direct een kind vermoord (misschien heb je niet zo goed opgelet bij biologie), houd het kind dan. En wees dan ook zo groot om het al snel aan je moeder te vertellen. Is ook wel belangrijk omdat jij niet de voogd van je zoon of dochter zal zijn de eerste jaren in ieder geval.
Alsnog sterkte, maar verder hoop ik ook dat je wat minder veroordelend zal zijn over andervrouws abortus.

Jasam
Meisje, meisje,

Het kan ook psychosomatisch zijn.
Je weet alle symptomen en roept ze door je angst op.
Maar snel een test doen, dan weet je of het zo is.

S
Als je zo tegen abortus bent

Egel:
Ik let zeker wel op bij biologie. Ik zit nu in het 1e jaar mbo niveau 4, hippisch ondernemer. Ik moet heel goed opletten bij biologie om überhaupt mijn school en later werk te kunnen halen / doen. Ook heb ik in 1 & 2 vwo & 3havo veel bio gehad en ook hier erg goed opgelet. Ik wil het liefst geen abortus doen. Natuurlijk niet. Maar als het niet anders zou kunnen om welke reden dan ook. Dan zou ik dst toch moeten doen. Ookal wil ik dat nog steeds niet. Het is niet zo dat ik met de gedachte zit dat ik een kind vermoord als het nog maar een paar cellen zijn. Maar het idee en de gedachte dat het geen kans krijgt te volgroeien of de gedachte dat het ooit een kindje zou hadden kunnen worden. Daar gaat het mij om. Het liefst zou ik het kindje houden. Maar aangezien ik 14 ben en mijn ouders niet veel geld hebben en ik me nu al rot werk om mijn paard te betalen (die ik dan weg zou moeten doen) lijkt het mij geen verstandige keuze. Daarom hoop ik van harte dat ik nu nog niet zwanger ben. Een paard lijkt eel duur, en dat is het ook maar mijn paard staat gratis bij een boer die ook het voer betaald. Dus kost het ons niet erg veel geld. Ik ben enigst kind omdat mijn ouders niet voor nog een kind konden zorgen en het geld niet hadden.. Ik kan niet meer werken dan ik al doe ook ivm met school en stages. Ik verdien niet genoeg om een kind te kunnen onderhouden en mij vriend verdient daar ook niet genoeg voor. Onze ouders zouden ons misschien wel geld willen lenen maar die hebben dus ook niet veel..
Een reden dat ik het mijn moeder nu sowieso nog niet wil vertellen is niet omdst ik dat niet durf. Ik wil haar niet onnodig ongerust maken. Stel dat er niks aan de hand is, dan heeft ze misschien stress voor niks.

Ik heb morgen geen tijd om een test halen dus dat doe ik donderdag. Dan doe ik die vrijdag want dan zijn mijn ouders werken.

Boontje
Stop met uitstellen!

Lieve S, stop met uitstellen. In een zwangerschap telt iedere dag en het kan het verschil maken met een overtijd behandeling of abortus. Geen tijd hebben komt in dit geval wel heel slecht uit. AH is 's avonds open, daar liggen ook testen. Hup! Die testen kun je ook 's avonds doen, of op de wc bij de V&D. Of je bewaart wat ochtendurine morgenochtend en je doet de test onderweg. Hoe dan ook. zo snel mogelijk!

Dalarna
zucht

Waarom zo'n gedoe, je had allang kunnen testen, je was bij het plaatsen van dit draadje al vijf dagen over tijd! Gezeur over het je moeder wel of niet vertellen is een beetje vreemd, je had dit weekend al kunnen weten of je zwanger was. Waarom heb je gewacht met die test?

Iselo
Ongeloofwaardig

Je bent 14, hebt al drie jaar middelbare school gedaan en al bijna een jaar MBO achter de rug? Laat me niet lachen! Je zit gewoon te kijken hoeveel reacties je krijgt.
Veel plezier met je paarden, als dat tenminste wel waar is.

wizzer
dat kan best

Dan is ze gewoon met 11 begonnen om het VWO. Dat komt best wel regelmatig voor. (en vervolgens afgestroomd naar de havo en dan gebruik gemaakt van de mogelijkheid om met een overgangsbewijs naar 4 havo naar het MBO te gaan).

wikke
geloof het niet

Condooms scheuren echt niet zo snel. Heb het nog nooit meegemaakt.

En waarom zo lang wachten met een zwangerschapstest?

Iselo
Nee Wizzer

Dan was ze 10 toen ze naar de eerste ging, want ze heeft inmiddels vier jaar na de basisschool gehad.
Dat gebeurt inderdaad met 10 naar de middelbare school. Maar dan is de rest van het verzonnen verhaal zeer ongeloofwaardig.

En nog wat. De zwangerschapssymptomen die ze heeft (overgeschreven van internet). Een paar dagen zwanger en al opgezette borsten en vaak moeten plassen! Hahahahahaha. Vaak moeten plassen is aan het einde als de opgezwollen baarmoeder tegen de blaas aandrukt, niet als het een achtcellig hompje is.

wizzer
je rekent niet goed

Je kunt 11 zijn als je naar de eerste gaat, 12 in de tweede, 13 in de derde en dan nu 14 en op het MBO zitten. (en nog niet jarig geweest zin dit schooljaar). Al wat er voor nodig is, is 1 versnelling op de bassisschool.
.

Mijntje
wikke

Condooms kunnen best scheuren.
Het arme kind durft niet meer terug te komen. En als het fake is dan is dit toch mooie bezigheidstherapie voor ons :-)

Anoniem
Over tijd behandeling

Zou iemand mij wat meer uitleg kunnen geven over een over tijd behandeling...
Wat dit juist is? Waar je dit kan laten doen? Vanaf wanneer kan een overtijd behandeling niet meer? Dankjewel!

stilte
Beste anoniem

Beste anoniem mischien is het een idee om hier een nieuw forum over te starten.
Aangezien dit draadje uit 2014 stamt *_*

Jadey
Geen tip maar een vraag

Hai ik ben 17 jaar en 4 weken zwanger
Ik weet niet of dit de juiste manier is om vragen te stellen maar ik Flip hem helemaal de pan uit. Ik ben niet samen met de jongen die vader zou zijn en wilde wel altijd een happy family. Ik ben zwaar tegen abortus maar weet ook dat ik niet voor het kindje zou kunnen zorgen.
Ik ben helemaal in paniek, mijn moeder zou het ook absoluut niet accepteren als ik dit zou vertellen. Wat moet ik doen ????
Ook zou de vader het absoluut niet accepteren en zou zeggen dat ik het weg moet halen maar ik weet gewoon niet of ik dat zou kunnen.
Iemand enige tips want ben echt helemaal verward van deze situatie en zie even niet meer way k moet doen vooral omday ik ook gewoon nog op de middelbare school zit..

@Emma
Fiom

Je zou contact kunnen zoeken met Fiom in 's Hertogenbosch. Als je ze googlet kun je meer informatie vinden. Ze hebben veel ervaring met mensen in jouw situatie. Veel sterkte met wat je ook gaat beslissen!

Fransien
Verloskundige

Het klinkt gek maar een verloskundige kent veel mensen in de omgeving die je kunnen helpen. Gewoon langs gaan, dat kan zonder verwijzing.

Ysieux
Sterkte

Beste Jadey,

Wat naar dat je er zo alleen voor staat. Heb je al iemand in vertrouwen kunnen nemen? Een vriendin, tante, mentor bijvoorbeeld?
En soms reageren moeders heel anders dan je van tevoren denkt, ze zal schrikken uit zorgen om jou, maar om diezelfde reden wellicht toch een steun voor je kunnen zijn. Maar ik ken je moeder niet, misschien is jouw moeder anders.
Eerder werd Fiom genoemd, je kunt ook met ze bellen, dan kun je je hart luchten. Of vind je bellen niet fijn? Kijk anders even hier:
https://fiom.nl/ongewenst-zwanger/zwanger-wat-nu

Dit is trouwens het nummer 088 126 49 00.

Het voelt nu misschien alsof dit het einde van je leven is, maar echt je komt hier uit, waar je ook voor kiest.
Sterkte en laat het weten als we nog verder mee kunnen denken

tsjor
Jadey

Toch, je staat voor een grote beslissing en ik denk dat het toch verstandig is om je ouders, de jongen (en de ouders van de jongen eventueel) op de hoogte te brengen. Als je ondertussen kontakt hebt met de huisarts of iemand van het FIOM zul je altijd geholpen worden om je eigen beslissing te nemen, ondanks wat anderen zeggen. Maar ik vind dat ze het wel mogen weten en het haalt jezelf uit de eenzaamheid.
Er zijn nog wel wat meer opties dan abortus. Praat erover, dan krijg je ook meer verschillende inzichten.

Tsjor

Dit moet je weten over mondkapjes!

Belangrijke informatie over mondkapjes: Lees het hier.