Home » Forum » Kraamzorg 9

Kraamzorg

Kind mee naar een uitvaart, wel of niet?

En wat doe je als je kind gaat lachen of keten? Lees deze tips van een rouwcoach.

 

12 berichten / 0 nieuw
Nieuwste reactie
Merel78
Kraamzorg

Hallo allemaal

Ik ben 12 weken zwanger van mijn 2e kindje en zal ook weer moeten gaan nadenken over welke kraamzorginstantie. Vorige keer was dat geen keus, omdat er maar 1 organisatie werkzaam is. Inmiddels ben ik verhuisd en zijn dat er 2, en moet ik kiezen. Maar welke?

Heeft iemand toevallig hier ervaring met de Kraamvogel of Kraamzorg LiemersCare? Ben benieuwd naar jullie ervaringen!
en hoe ben je tot je keus gekomen? Heb het gevoel dat ik bij wijze van spreken maar kop of munt moet gooien...

groetjes, Merel

simba8
Liemers care

Hoi,

Ik kon niet kiezen (geloof ik) en had Liemers Care. Ben daar heel erg tevreden over geweest en krijg ze nu ook weer. Ik had onwijs veel mazel met een goede kraamhulp maar volgens mij sturen ze die ook wel goed aan. De intake is prettig etc.. Wij hadden geen problemen dus.
Had mooi de hele periode dezelfde kraamhulp en het informatiemapje dat de kraamhulp bijhoudt is ook fijn om mee te werken.

Suc6 met kiezen!

wiggie
Kraamvogel

Ik heb 3x hulp gehad via de Kraamvogel. Was er wel tevreden over. Ik weet niet of de instantie echt wat uitmaakt, het gaat uiteindelijk toch om degene die bij je thuis komt. Wat ik wel belangrijk vond is dat ik alle 3 de keren maar 1 iemand had. Dus geen wisselingen ofzo. En het aantal uren dat ze kunnen geven is belangrijk.

Succes met je beslissing.

Fiekje
2 x kraamvogel

Bij oudste Icare (is ondertussen kraamvogel)helemaal goed, 1 hulp voor de hele kraamweek een lieve, kundige en zorgzame meid. Bij de jongste Kraamvogel 3 verschillende hulpen + een stagiaire, niet fijn. We hebben we een dag eerder weggestuurd. Verschilt heel erg per hulp en of je de hele periode dezelfde hulp hebt (dat laatste is ook geen garantie voor een leuke kraamtijd)
Gr. Fiekje

Manda Rijn
Kraamvogel

afgelopen keer (de baby is nu 1 maandje) en we hadden een goede hulp, het hangt vooral van de hulp af, de backoffice heb je verder niet echt nodig. Bij mijn oudste hadden we ook een goede hulp terwijl die organisatie (take good care) helemaal niet zo goed/klantvriendelijk schijnt te zijn.

Merel78
Hoi allemaal

allemaal bedankt voor jullie reactie tot zover. En als er nog meer ervaringen zijn, graag!

Ben het helemaal met jullie eens hoor, dat het staat of valt met de hulp die je hebt. Bij Liemerscare kon je het aantal uren invullen en zou ik bij de eerste screening recht hebben op 49 uur (vrij standaard dus). En bij hen stond er op de site dat ze behoudens overmacht 1 kraamhulp garanderen (wat natuurlijk daarmee ook niks zegt :) ). Maar in de folder stond het weer niet, dus dat kan ik nog even navragen. Soms is het ook wel makkelijker als je niks te kiezen hebt, geloof ik...

Merel

Merel78
Vraagje nog

kregen jullie ook alle uren waar je 'recht' op had?

Merel

wiggie
Uren

ik kreeg alle uren waar ik recht op had. Bij de 3e was dat iets van 60 uur, veel meer dan normaal. Wat ik fijn vond (bedenk ik nu) is dat ze de intake met een huisbezoek deden ipv telefonisch. Ik had een erg aardige vrouw en omdat ik veel last had van mijn bekken, bij 38w zwangerschap ook nog bronchitis kreeg, het het 3e kindje was en ik geen mantelzorg had, kreeg ik zoveel uur.
Dat was dus bij de Kraamvogel.

simba8
Ja

Heb alle uren gekregen. En ook hier de intake thuis.

Merel78
Dank jullie wel

ik ga er me komende week als ik tijd heb nog eens goed op bezinnen, is er afgelopen weekend helaas niet van gekomen omdat mijn dochtertje onverwacht naar het ziekenhuis moet, maar hopelijk lukt het deze week wel. Bedankt voor jullie ervaringen, uiteindelijk zal het niet zoveel uitmaken denk ik .

Merel

Liemers meisje
Hier

drie keer kraamzorg gehad. Eerste keer (ruim 10 jaar geleden) via de tuiszorgorganisatie en dat beviel goed. Tweede en derde keer via Liemers Care en dat was heel goed. Ik kan je de Liemers Care echt aanbevelen: goede kraamverzorgsters, gratis cursus kunnen doen en een lactatiekundige tot je beschikking.
Goede zwangerschap en kraamtijd gewenst.

Merel78
Liemers meisje en de rest

Nogmaals bedankt! Wat mij betreft gaat het Liemers Care worden, maar ik bedacht me ineens dat ws. de verzekering ook nog wel iets te zeggen heeft. Ik ga dus eerst informeren of het uitmaakt en me dan aanmelden, bij of de een of de ander.

groetjes, Merel

Onderwerp gesloten

Wat leert je kind in groep 1?

En dit is wat je kind al moet kunnen voor hij naar groep 1 gaat: lees het hier.