Home » Forum » Vader worden spannend maar wat nu

Vader worden spannend maar wat nu?

14 berichten / 0 nieuw
Nieuwste reactie
stilte
Vader worden spannend maar wat nu?

Hallo iedereen,

Als eerst wil ik graag zeggen Ja ik wordt vader ( hyper hyper ).

Nu is het nog erg pril we zijn nu 6 weken maar erg blij mee.
Wij hebben het geluk gehad dat het de eerste poging gelijk gelukt is.
Maar wat nu? je hebt toch wel erg veel vragen en er zijn geen actieve forums te vinden voor vaders erg jammer.
Voor nu vind ik het vooral spannend omdat ze zeggen dat tot de 12 weken je een grote kans hebt op een miskraam. hoe gingen jullie hier mee om?
Wij willen het nog niet bekend maken dus kunnen dit niet aan vrienden/familie vragen.

Ik hoop dat ik hier wat informatie kan krijgen op de vragen die gaandeweg zullen komen.

Groet,
Stilte

Goudvis
gefeliciteerd!

Ik ben geen vader, maar wat leuk voor jullie! En je vragen kun je hier zeker kwijt, al zijn er hier meer moeders dan vaders.
En de kans op een miskraam neemt nu volgens mij al behoorlijk af, de grootste kans is er zelfs al voordat je het überhaupt doorhebt.

tante Sidonia
hoezo

geen actief forum voor vaders? Je hebt ons toch???

Ik heb er toendertijd niet voor gekozen het geheim te houden tot de drie maanden. Ik wilde mijn verdriet ook kunnen delen als ik wel een miskraam zou krijgen.

skik
Gefeliciteerd

Afgezien van het lichamelijke aspect verschilt vader of moeder worden natuurlijk niet, het is voor beiden spannend en nieuw. Voor wat betreft je zorgen over de kans op een miskraam: dat is het begin van al die zorgen die je vanaf nu krijgt over je kind. Het moet er na negen maanden toch een keer uit, het krijgt een keer koorts, het leert lopen, enzovoorts.

Nou schrijf ik je dit niet om je vreugde om de zwangerschap te verpesten, maar om aan te geven dat, juist omdat je (aanstaande) kind je zo dierbaar is, je je altijd zorgen zal maken. Over veel zaken waar je je zorgen over maakt heb je toch geen controle. Probeer zorgen om wat er allemaal zou kunnen gebeuren los te laten en je te focussen op het genieten, want ook al is het ouderschap vaak zwaarder dan je van te voren denkt, het is vooral oneindig veel leuker dan je je had kunnen voorstellen. Sowieso krijg je het leukste kind dat ooit geboren is,

skik

Anneque
Hartelijk

Gefeliciteerd!
Ik heb het altijd verteld aan mensen met wie ik een evt miskraam ook wilde delen (vriendinnen en naaste familie in mijn geval). Dat werkte voor mij goed.

Je zult inderdaad merken dat je vanaf nu voor altijd kwetsbaar bent, puur omdat je vader wordt. Het is een heel bijzondere tijd|!
Er zijn wel een paar vaders hier hoor. Niet veel helaas dus blijf vooral! Anders moet Ad altijd in zijn eentje de mannelijke visie uitdragen ;-)

Jippox
boekentip

Een leuk boek voor aanstaande vaders: "aanpakken voor aanstaande vaders" geschreven door David Borman -een mannelijke verloskundige, tevens oud basisschool klasgenoot van me ;-) Hij geeft ook cursussen aan aanstaande vaders. Maar dat is meer voor als jullie al wat verder gevorderd zijn in de zwangerschap.
De eerste weken zijn ook gewoon heel spannend. Ik vond het altijd wel een mooie periode, als verder nog niemand er van weet. Een geheimpje van jullie samen.

bromvlieg
spannend en bijzonder

deze tijd van jullie leven. Kindje op komst! Revolutie in je bestaan. De ultieme test hoe flexibel je kunt zijn. 1001 dingen ontdekken die je nu nog niet weet.

En geduld hebben. Veel geduld, in elk geval deze weken waarin het nog geheim en extra kwetsbaar is allemaal. Zorg goed voor elkaar!

Ad Hombre
Anneque

"Anders moet Ad altijd in zijn eentje de mannelijke visie uitdragen ;-)"

Dat gaat mij slecht af wat ik ben natuurlijk allesbehalve een doorsneeman. ;-)

Ik heb wel eens een vaderforum bezocht, maar, geloof me, daar wil je nog niet dood gevonden worden.

Wij hebben het alleen aan de directe familie verteld tot 8 weken, daarna pas aan de rest van de (onze) wereld.

Anneque
Ad

"Ik heb wel eens een vaderforum bezocht, maar, geloof me, daar wil je nog niet dood gevonden worden.

Oh toe, vertel? Daar ben ik nou heel nieuwsgierig naar.

Ad Hombre
Anneque

Daar werd alleen maar geklaagd over (al dan niet ex-)vrouwen, als ik me goed herinner. En dan ook nog in heel slecht Nederlands. :-(

Maar mischien had ik een slecht forum te pakken....

AnneJ
De kinderopvang

Ik had het zodra ik zwanger was gemeld aan de kinderopvang bij mijn werk omdat ik een volledige plaats nodig had. Toen het mis ging mocht ik toch op de wachtlijst blijven zodat ik bij de geboorte van oudste in elk geval een paar dagen opvang had. Er was nogal schaarste in die tijd.
Dus je hoeft het niet iedereen te vertellen maar de opvang kan lonen.

dc
wel vertellen

Ik vertelde het ook aan iedereen met wie ik het ook zou willen delen als ik een miskraam had. Dus wel mijn ouders en zussen, maar niet mijn collega's.

Verder begrip hebben voor je vrouw. Ik was bij mijn 3e echt vreselijk ziek de eerste 4 maanden. Tot 8 keer overgeven aan toe. Hoeft niet, maar kan wel. En verder verander ik elke zwangerschap in een onredelijke veeleisende emotionele muts. Ik hoop dat jij meer mazzel hebt! (Mijn man is er trouwens nog steeds tot mijn grote verbazing).

stilte
Fijn

Wat fijn om zoveel reactie`s te lezen.
Gelukkig is mijn vrouw niet misselijk maar erg moe.
De twijfel zal denk ik wel blijven samen met de hoop dat maar alles goed mag gaan.

We hebben over 1,5 week de eerste afspraak staan bij de verloskundige.
Ben benieuwd of het er 2 zijn haha omdat het bij mijn vrouw in familie voorkomt en een gynaecoloog ooit heeft gezegd dat ze flinke eisprongen heeft en toen gevraagd heeft of er tweelingen voorkomen in de familie.

Erg spannend allemaal. we wachten maar geduldig af en blijven positief dat alles goed mag gaan.

Liefs

Flanagan
En Stilte???

Nog zo'n 6 weken te gaan??

Ik hoop van harte dat je over circa 6 weken vader wordt, of misschien ben je het al.
Ik hoop dat je het als een bijzondere fase hebt ervaren. Nu nog de spannendste fase en dan kan je het kindje vasthouden.

Dit moet je weten over mondkapjes!

Belangrijke informatie over mondkapjes: Lees het hier.