Zwangerschap en bevallen Zwangerschap en bevallen

Zwangerschap en bevallen

Baby musthaves en miskopen

Zo langzamerhand (20 weken zwanger) ga ik eens bekijken wat we nodig hebben voor de 'nieuwe baby'. Wie weet brengen jullie praktische tips me nog op ideeën en ik vind het overigens ook heerlijk om te babymutsen. Man is wel klaar met mijn baby-gemuts, dus ik stort het allemaal over jullie uit. Valkyre, doet vast graag mee :-). Zijn hier trouwens nog andere zwangeren?
Wat mij betreft musthaves:
- Heel veel hydrofiel doeken
- Mooi multifunctioneel dekentje om baby in te wikkelen, op te verschonen onderweg, extra als het koud is in de kinderwagen, etc.
- Stokke commode, wel tweedehands gekocht, waarop je babytje in de lengte recht voor je ligt in plaats van dat je alles vanaf de zijkant moet doen. Echt heel handig!
- Overslagrompertjes in de kleinste maatjes
- Kleertjes van zachte stofjes die ook als pyama aankunnen.
- Toen zoon een paar maanden was, puckababy slaapzakken, zodat hij zichzelf niet steeds wakker maaide.

Miskopen:
- Babypakjes met vaste voetjes eraan (zoon had lange benen, waardoor de pakjes in maat 56 met voetjes eraan gelijk niet pasten)
- Draagdoek van Lodger (veel te dikke stof en zeer oncomfortabel dragen)
- Wasemmer, hoe heet zo'n ding ook alweer?, zoon was al snel te lang en wij vonden het eng zo met dat wiebelige nekje
- Winterjasje in maat 56 (veel te dik en propperig, meerdere dekentjes en kruik is handiger, kan je ook makkelijker laagjes afpellen).

Waar ik me op verheug is dat we van vrienden in hun baby-bakje krijgen voor op de Stokke-triptrap stoel. Dat lijkt me nu zo gezellig om baby na een paar maanden er bij te hebben aan tafel. Beter dan met een wipstoel oid op tafel klooien.

Ik kan vast meer verzinnen, maar dat is even de eerste voorzet. Doen jullie mee?
Maanve

liora

liora

26-10-2012 om 13:44

Ha leuk

Dit zijn altijd leuke dingen, al is het inmiddels echt graven in mijn geheugen...

Niet nodig: die gekke flanel luiers, wel nodig hydrofiel doeken, spuugdoekjes..

Wat ik nog mis in jouw lijstje is de draagdoek! Ideaal, ik had bij beide kinderen niet zonder gekund.

Verder vond ik een wiegje toch wel superhandig.
En ik ben dol op pakjes met voetjes! Hoe meer hoe beter!

Liora

Liora -draagdoek

Bij zoon had ik een geleende Baby Björn. Gebruikt vanaf een week of zes bij het huiluurtje 's avonds. Nadat ik dus die lodger in de kast had gegooid, omdat ik zoon er vrijwel bloot in had en hij nog steeds helemaal verhit raakte. Stom ding!
het enige wat ik nu voor de nieuwe baby al heb gekocht is een echte draagdoek. Zo'n mooie van tricot met instructie-dvd. Daar ga ik tijdens mijn verlof eens fijn naar kijken. Op het lijste musthaves dus!

Valkyre

Valkyre

26-10-2012 om 15:33

Ehm

Ik zit er middenin inderdaad, de verzamelwoede!

Inderdaad geen winterjasje aangeschaft. Wel warme vestjes (de meeste gekregen). Dekentjes voor in de wandelwagen moet ik nog even inventariseren. Ik had eigenlijk iets willen breien, maar ik weet niet of dat nog lukt.

TummyTub vonden wij juist handig! Tegen de tijd dat Spruitje er klem in zat, was hij ook al te lang voor het babybadje, wat we dus dit keer niet hebben aangeschaft.

Een draagdoek hadden wij niet, wel zo'n buikdrager en zo'n zakding. Vond ik beide ellende. Dus ik zoek nog tips over de fijnste draagdoeken en hoe die te knopen!

Wiegje voor in de slaapkamer inderdaad; handig met borstvoeding geven.

Ik vind juist een gewone commode fijn; billetjes vegen doe ik toch met rechts! Wel een commode met laadjes, veeeel handiger dan deurtjes! Boven de commode hangt bij ons een kastje waar een aardige voorraad luiers en billendoekjes in past; handig voor het grijpen. In de bovenste laadjes van de commode kleertjes en bepanthen (ook onmisbaar).

Parasol voor de kinderwagen, ook handig. Geen gehannes met doekjes. En voor later zo'n lekker warme "voetenzak" (meer een slaapzak waar de dreumes tot aan zijn snoetje in zit).

Hmm, volgens mij vergeet ik nog vanalles!

Valkyre

Valkyre

Valkyre

26-10-2012 om 15:36

Oh ja

Pakjes met voetjes: juist handig, want sokjes verloren we altijd! Gewoon een grote maat kopen.

Omslagrompertjes inderdaad! (Spruitje had een wond op zijn hoofdje van de vacuumverlossing...).

Wat is een puckababy slaapzak, en hoe is die anders dan een gewone slaapzak?

Valkyre

liora

liora

26-10-2012 om 15:47

Voor in bad

Zo'n badsteuntje waar de baby op ligt. Vreselijk handig!! Kunnen ze echt al na twee maanden op en dan heb je zelf je handen vrij.

Verder zo'n dubbel wasbakje vond ik erg handig.

Check, check, check

Nog even wat we wel hebben;
- Wiegje hebben we, past er bij op onze slaapkamer, dus dat is fijn.
- Zo'n dubbele wasbakje ook, gebruik ik nu nog voor zoon van 2 om te wassen op de commode.
- En onze commode heeft bakken aan de zijkanten en mandjes. Kastjes lijken me inderdaad niet handig, je moet alles direct kunnen pakken.

Oh ja, Liora, zo'n badzitje heb ik bij vrienden wel eens gezien. Leek me inderdaad handig! Eens vragen of we dat kunnen lenen/overnemen. Goed idee!

En Valkyre, de puckababy slaapzak is een slaapzak met een vestje erin en dan gaan de armen langs het lijfje van de baby. De slaapzak heeft armgaten met ritsen en die kun je dus dichtritsen. In de slaapzak kunnen de kleintjes de armen bewegen, maar ze kunnen dus geen grote maaibewegingen maken en niet met de armpjes bven de schouders komen. Ik zou ze overigens niet bij voorbaat kopen (ze zijn duur), maar ik vond het een uitkomst toen zoon zichzelf steeds wakker 'sloeg'. Bij geluiden schrok hij en dan maaide hij en was hij wakker en wilde hij eten. Toen we de slaapzak hadden waren de nachtvoedingen opeens teruggebracht naar twee in plaats van heel veel. Een uitkomst dus!
Ga dit weekend eens de babybakken uit zoeken.
Oh ja, op de lijst nooit gebruikt ook nog navelbandjes. Waar je die u eigenlijk voor moest aanschaffen? In mijn nesteldrang had ik ze zelf gestreken, nooit door kraamzorg of iemand anders om gevraagd en zelf wist ik ook niet wat ik er mee moest doen :-).

Voetenzak

'En voor later zo'n lekker warme "voetenzak" (meer een slaapzak waar de dreumes tot aan zijn snoetje in zit).'
Oh ja, heerlijk! Zoon zat vorig jaar nog tot zijn nek in de 'voetenzak' tijdens een sneeuwwandeling. Ik kijk echt enorm uit naar zo'n kleintje in de wagen, in de wieg, lekker slapen op je borst, dat gezellige babybakje mee aan tafel. Ik heb er zin in, maar maart duurt nog lang (en ergens is een voorzichtig stemmetje dat me waarschuwt voor wat er ook nog allemaal mis kan gaan).

Ginny Twijfelvuur

Ginny Twijfelvuur

26-10-2012 om 17:09

Draagdoek knopen

http://www.draagdoek.nl/index.php?target=pages&page_id=draagdoek_instructie

Hier heb ik zo'n goeie herinneringen aan. Ding gekocht op de 9 maandenbeurs, kind er meteen in en die is er de rest van de dag niet meer uitgeweest. En ik liep daar trots als een pauw rondtesttralen.

Verder vond ik de Lodgerdraagdoek juist wel erg fijn, maar dan vooral voor buiten. Kind van maxicosy in kinderwagen en vv zonder problemen. En geen gehannes met schooltassen, 2 grote kinderen en een baby tijdens het naar school lopen.

Voor de rest:
Draagbare babyfoon met inbelfunctie
Wiegje op slaapkamer
Drijfkussentje voor in bad

Miskopen:

Lodger wikkeldeken
Dubbel wasbakje
Ik: tummytub
Man: babybadje

Hmm

Even denken, zo lang zijn wij nog niet uit de babytijd.

Voor mij zijn 3 van de beste dingen een geleende Quinny Zapp, heette ook wel maxi taxi geloof ik? Zo'n buggy frame waar de maxi cosi op kan en heel klein opvouwt. Een isofix base voor de maxi cosi in de auto, niks geen hannessen met gordels. En een voetenzak voor de maxi cosi. Zoon ging in gewone kleding erin en als hij dan sliep als we ergens binnen waren ritste ik die gewoon open. Heel makkelijk reizen zo, en omdat ik oudste zoon met de auto naar school moet brengen is dit ideaal. Ik gebruik het nu nog en zoon is bijna 14 maanden.

Oh een mooie mobiel voor boven de box, wij hebben er een van Tiny Love, echt super. Zoon kon er heel jong best al een tijdje naar kijken.

Ik gebruik ook zo'n schuimen matrasje voor in het bad. Niet dat hij daarmee los kan liggen maar hij glibbert niet zo en nu zit hij er nog steeds op en zit ik er wel naast maar hoef hem niet vast te houden.

Oh veel slabbertjes voor het vele spugen. Bleef de kleding gewoon droog.

Voedingskussen, super. Zoon is volgens mij verliefd op dat ding en speelt er graag mee op de grond.

Niet aan te raden: geleende bumbo maar heel weinig gebruikt. Teveel nieuwe kleding. Zonde als het echt maar 1 keer gedragen wordt.

Vaje

Vaje

27-10-2012 om 10:47

Kraamtijd

Hier nog midden in de kleine-babytijd. Ukkie is vandaag precies 10 weken.

Een lijstje met praktische dingen voor in de kraamtijd. Oke, niet zo leuk als ienie-mini kleertjes kopen, maar reuze handig:

Voldoende voedingsbeha's (als je bv gaat geven)
Zoogcompressen
Bepanthen (die had ik al voorbij zien komen geloof ik)
2 maten luiers (mijn baby paste al direct niet in maat 1)
Extra voedingskussenhoes (i.v.m. spugen of heftige tsr haha)

Dit is wat me even gauw te binnen schiet. Als ik nog meer bedenk meld ik me!

Veel nestelplezier!

Grtjs, Vaje

hasse simonsdochter

hasse simonsdochter

27-10-2012 om 12:26

Combisleeper

Dat vond en vind ik de uitvinding van de eeuw!! Wat hebben mijn kinderen daar heerlijk in geslapen!! Met fleece inzet voor de winter. Ze waren na 2 kinderen dan ook tot op de draad versleten ;). Ze waren (en zijn) niet zo groot dus ze hebben er allebei tot bijna 4 jaar in geslapen :D.

Verstuurd met de Ouders Online iPhone app.

hasse simonsdochter

hasse simonsdochter

27-10-2012 om 12:27

Klein

De kinderen dus, niet de combi-sleepers ;).

Verstuurd met de Ouders Online iPhone app.

Ginny Twijfelvuur

Ginny Twijfelvuur

27-10-2012 om 21:58

Oh ja

De Quinny Zapp, met maxicosy, en voetenzak. Of de eerder genoemde Lodgerdraagdoek.

Ik heb een bij de Quinny Zapp een speciaal opzetstuk gekocht dat je ook liggend kunt gebruiken. En tegen de rijrichting in. Het zitje dat er origineel bij zat en dat in het frame "geritst" moet worden vond ik nooit zo bijzonder, het opzetstuk echter wel. Was wel weer 90 euro extra, maar een goeie buggy mag wat kosten toch ?!

mijk

mijk

28-10-2012 om 14:33

Absolute mama musthave vond ik

lillypadz. Kon ik zonder bh slapen.... Nooit meer vieze kleren.. Maar werkt nie bij iedereen!

https://www.prettymum.nl/baby+aan+je+borst/zoogcompressen/lilypadz+zoogcompressen

Mijk

Fransien

Fransien

28-10-2012 om 21:13

Zwijmel

Mijn jongste is alweer 2 geworden...
Wat ik heerlijk praktisch vond was zo'n matje voor in de gootsteen, die gebruik je normaal om ervoor te zorgen dat je borden heel blijven bij de afwas, was vreselijk handig om de baby gewoon in de gootsteen (we hebben een heerlijk grote) in bad te doen, geen gedoe met babybadjes op standaard en al helemaal geen gedoe met die tummytub waar de oudste altijd met een gezicht met een donderwolk in zat en mijn man zonder schaamte met oordopjes rondliep om geen gehoorbeschadiging op te lopen, ze vond zo'n tummytub geen succes namelijk. Later zijn we op een normaal badje overgegaan en dat vond ze heerlijk. Bij de tweede was het idem al was het maar een keer proberen voordat hij naar het babybadje ging, bij de derde en vierde was de tummytub gepromoveerd tot luieremmer.
De babybjorn active vond ik ideaal als draagdoek, daar heb ik uren mee gelopen zonder gedoe met mijn rug. Toen de hummels goed konden zitten zijn we overgegaan op een rugdrager, de Deuter Kid Comfort III is ons heel goed bevallen, daar hebben we ook eindeloos mee gelopen, zelfs door de bergen, nooit last mee gehad. De kinderen vonden het ook allemaal heerlijk en zitten er nog steeds graag in (de oudste was 6 toen ze er met bijna 25 kilo en bekaf voor het laatst in mocht, dat was wel de laatste keer, ik ben nog geen 60 kilo en dat merk je toch echt wel, mijn peutertjes van 10-15 kilo ging hartstikke goed, maar bijna 25 kilo weegt er wel in, maar zelfs dan geen last van mijn rug, alleen van mijn conditie). Ik heb zelfs wel eens de babybjorn en de rugdrager gecombineerd, maar dat was bij twee ziekelijke kinderen en net toen een lekke band bij de kinderwagen, en toch naar de dokter terwijl manlief de auto mee had. Ik heb wel bekijks gehad :-)

Yaron

Yaron

30-10-2012 om 16:23

Tummy tub

Ik vond de Tummy Tub juist ideaal, alleen oudste wilde er niet in. De andere drie wel, tummy tub in de gootsteen in de keuken, aankleedkussen op het aanrecht, geen gedoe met water sjouwen en spetteren was ook geen probleem. De jongste heeft erin gezeten tot ze 15 maand was en ze had er wel langer in gekund, maar ze was ineens bang voor water. Ik las ergens dat een baby te groot was voor het babybad, maar zelfs mijn kleuter van 5 past er nog in, handig in de douchebak. De maxi taxi voor de maxi cosi had ik ook niet kunnen missen het eerste half jaar, verder voetenzak voor in de maxi-cosi. De Lodger wrapper was een onding, stug en veel te dik om een baby in te doen, wel handig als speelkleed op de grond. En verder handig veel spuugdoekjes, ik had er bij de jongste wel 25 denk ik en soms zaten ze toch allemaal in de was. Ik gebruik ze nu nog om snoeten mee te poetsen voor ze naar school gaan.

Valkyre

Valkyre

30-10-2012 om 20:08

Die spuugdoekjes..

Die waren dus veeeel te klein hier. Die gebruiken we inderdaad nog steeds om smeerkaas, appelstroop en dergelijke weg te poetsen. Maar Spruitje was kampioen projectielspugen, dus we gebruikten daarvoor altijd hydrofielluiers. Of, als ik werkkleding aanhad die netjes moest blijven, ook weleens een badlaken. :-)

Valkyre

mama van lars

mama van lars

31-10-2012 om 08:35

Mijn baby musthaves

Hoi Maanve,
Dat baby-bakje voor de triptrap is idd super, hebben wij heeel veel plezier van gehad!

Wat ik ook geweldige dingen vond: swaddle doeken van Adem en Anais. Zijn supergrote en superzachte hydrofieldoeken en multifunctioneel. Ik heb ze veel gebruikt als ik ergens buiten de deur borstvoeding gaf. Maar ook te gebruiken als spuugdoek voor over je schouders, kleedje om ergens te spelen of te verschoven, lakentje in de kinderwagen, zonnedoek over de kinderwagen enz. Echt super. Had als aanbieding gekocht op 9 mnd beurs. Was t geld echt waard!

Zag ook de quinny zap langskomen. Wij hebben gekozen voor de Mila van maxicosi. Is buggy waar ook meteen maxicosi opkan. Ideaal! En grote voordeel van de Mila boven de zapp is dat de Mila wat hoger is. En dat is wel zo fijn als je wat langer bent!

Succes ermee!
Groetjes, M

Ben ik weer...

Ik heb wel de hele tijd meegelezen, maar aan reageren kom ik dan weer nauwelijks toe! Leuk om al jullie ideeën te lezen, ga de dingen die mij handig lijken allemaal op een lijstje zetten.
Wij hadden bij oudste de maxicosi op het onderstel van de Bugaboo (met twee van die adapters), alleen voor stukjes van de auto naar huis. Ik had baby liever in de kinderwagenbak omdat het en warmer is in de winter en omdat ik de waarschuwingen over baby's in maxicosis (misschien te?) serieus nam. Nu gebruik ik eigenlijk de bugaboo nog altijd en de buggy nauwelijk. Vindt een buggy zoveel vervelender duwen en sturen.
De dingen van mijk schrijf ik ook op ivm met borstvoeden en die voedingsbh's die 's nachts niet fijn zijn.
Een combisleepr zou ik ook leuk vinden, maar we hebben ook een heel mooi wiegje dat vlak naast ons bed kan staan. Ik denk niet dat we een grote nieuwe aanschaf gaan doen.
Leuk trouwens mama van lars dat jullie ook het babybakje van Stokke hadden. Ik ben benieuwd hoe het ons gaat bevallen!
Verder weten we trouwens sinds deze week dat we nog een jongen krijgen. Kleertjes hoeven we dus niet heel veel meer te kopen!

Tango

Tango

03-11-2012 om 14:40

Da's lang geleden

Maar ik zit er nu weer een beetje middenin omdat mijn zus een kindje krijgt.
Toen wij ons eerste kindje hadden hebben we ook heel wat miskopen gedaan: een hangmatje met standaard bijv. Ze wilde er nooit inliggen. Hetzelfde gold voor de draagzak, een drama was het om haar erin te krijgen, bij zoon idem. Ze lagen veel liever in de kinderwagen.
Zoon heeft overigens maanden ingebakerd geslapen, dat was echt een uitkomst voor hem en voor ons. Dat hadden we bij dochter ook graag geweten, want die sliep ook altijd maar kort en onrustig.
Broekjes met voetjes eraan waren hier juist meestal weer veel te lang, kinderen hadden juist korte benen. Ik loste dat dan op door over de voetjes van de broek ook nog een paar sokjes te doen, maar ideaal was het niet. Heb ook eens een pakje gehad met de sluiting op de rug. Vond ik zulke ondingen! Moest je steeds je kindje op de buik leggen om de knoopje dicht te maken.
Voor een ouder kindje vond ik het badstoeltje ideaal. Zo zat Tangozoon al heel jong in het grote bad, toen hij net kon zitten. Zo'n drijfmatrasje hadden we ook, maar die werd gauw viezig vond ik en ik vond het zo zielig dat hij daarmee met zijn oortjes in het water lag.
Vandaag nog een schattige aankoop gedaan voor de baby van mijn zus, bij de Aldi notabene. Een knuffel met pittenzakvulling erin. Pittenzakje kun je eruit halen en in de magnetron verwarmen om het bedje op te warmen. Mijn ervaring is dat je die pittenzakken ook heel lang gebruikt. Mijn kinderen nemen er soms nog een mee naar bed als ze buikpijn hebben of het koud hebben.

Ginny Twijfelvuur

Ginny Twijfelvuur

04-11-2012 om 13:35

Oh ja

De tijd dat je steeds liep te haffelen met zo'n klein propje, op de buik op de rug en weer terug. En dat alleen om zo'n pakje aan te trekken. Inderdaad niet handig, maar wel heel schattig.

Ook nog een miskoop: een babydrager die ook als hangmat gebruikt kan worden. De Lodger Shelter was daarentegen een absolute topper. Onze jongste heeft daar de eerste maanden van zijn leven in gewoond.

Ginny Twijfelvuur

Ginny Twijfelvuur

04-11-2012 om 13:37

Enne

En elektrische kruik van babybell.

Bij oudste zaten we nog te hannessen met die heetwater kruiken. De aankoop bij middelste was dus die kruik. Even in het stopcontact en klaar...

En hij is nu ook nog heel fijn. Bij buikpijn, rugpijn enzo.

Nicky Lohs

Nicky Lohs

09-11-2012 om 09:06

Mobile

Mijn jongste mannetje was helemaal weg van de mobile van Tiny love. Helaas heb ik die nu niet meer, ga er wel weer naar op zoek. Tweedehands want ze zijn erg duur.

Ik twijfel nog over een wipstoel. We hebben een bakje voor op de tripp trapp, de box en sinds gisteren een speelkleed met kussentje. Zou dat genoeg zijn? En anders zo'n babyzitzak van doomoo misschien, iemand daar ervaring mee?

Leuk!

Ik lees nog mee hoor en leer allemaal nieuwe dingen. Nog nooit gehoord van een elektrische kruik, maar het klinkt best handig!
Nicky, bij oudste had ik ook een mobile van Tiny Love met klassieke muziek. Een groot succes en ik hoop hem opnieuw te kunnen lenen.

Wippertje heb ik bij oudste wel veel gebruikt, maar vooral om bij ons aan tafel te kunnen zitten. Als je ook het Stokke-babybakje hebt lijkt een wipstoel me wat overbodig. Ik gebruikte het voedingskussen ook wel als soort ligstoeltje en dat ging prima zo.

Nicky Lohs

Nicky Lohs

09-11-2012 om 13:13

Welke rompers?

Welke zijn nou echt het beste en niet zo megaduur? Die stretch van de Hema lijken me fijn maar die zijn per stuk al zo'n ?5,-! Beetje veel van het goede, vooral het kleinste maatje. Ik was ook niet iedere dag dus heb een voorraadje nodig.

Voordeelpakken van de hema?

Ik heb vrijwel altijd rompers van de Hema. Soms hebben ze die van biologisch/ecologisch katoen in de aanbieding en die vind ik heel fijn. Maar inderdaad wel duurder.
Voor zoon koop ik nu vaak die pakken met 3 of 5 rompers voor een vaste prijs. Iets van vijf rompers voor €10 of drie voor €7. Er is altijd wel een verpakking met een lagere prijs.
Ik heb het idee dat je even uit de babies bent geweest Nicky, klopt dat?
Maanve (die een werkdag heeft met de ene na de andere afspraak die afbelt en dan kom ik verder tot niet zo veel...)

Nicky Lohs

Nicky Lohs

09-11-2012 om 13:41

Klopt maanve

Ik heb 3 pubers en een kleuter;) Voor de kleuter heb ik weinig gekocht omdat ik toen bijna alles kreeg.

Ik ga morgen maar eens naar de Hema voor voordeelverpakkingen, die had ik nog niet gezien maar klinkt goed!

Annika

Annika

09-11-2012 om 16:23

Ah leuk...

Zo leuk, weer die kleine baby-dingetjes kopen... (Helaas hier geen baby's meer, ben nu bijna alles aan het verkopen. Zooo blij dat bijvoorbeeld het traphek weg mag, of die vieze kinderstoel. Maar de kinderwagen (bugaboo) heb ik met pijn in mijn hart verkocht.

Wat ik handig vond was zo'n wikkeldeken (Sn.oozebaby had ik), in plaats van een jasje als het weer het toeliet, geen gedoe met die mouwen. Multifunctioneel. OOk de draagdoek (die ook als hangmat kan, zo'n simpele van mini.monkey) vond ik handig. Draagdoek is handig, als je niet te veel hoeft te vouwen.

Emmer voor luiers nooit gebruikt (gewoon direct in de vuilniszak, plasluiers in de prullenbak op het kamertje) tummytub ook niet (werd later voor de handwas gebruikt, dat is wel handig!)

Ik zag laatst ook van die dingen (geen hieltjes en teentjes, lekker stak om het voetje) die je over de sokjes heen kan doen om te voorkomen dat ze "vanzelf" uitvliegen. Weet niet hoe het heet, maar dat was altijd een grote irritatie, de hele dag op zoek naar die sokjes...

liora

liora

10-11-2012 om 08:43

Zitzak

Die zitzakjes zijn geweldig! De creche had ze hier, en er lag vaak een baby in te slapen, ook mijn baby.
En je kunt ze echt jaren gebruiken! Ik vond ze te duur maar als je het kunt missen echt de moeite waard.

Liora

Annika

Annika

11-11-2012 om 11:40

Flessenmoeder

Als fervent flessenmoeder was ik ook héél blij met zo'n torentje van losse dopjes waar je melkpoeder in mee kon nemen. De maatbeker in de koelkast met 24 uur van te voren klaargemaakte melk (...) en het flessenrekje waar de schoongemaakt flessen op konden uitdruipen / opgeborgen werden.

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.