Zwangerschap en bevallen Zwangerschap en bevallen

Zwangerschap en bevallen

Twijfelaar

Twijfelaar

05-09-2012 om 20:09

Diede?

Dag mede-ouders,

Hoog op mijn namenlijstje voor kind 2 (geslacht onbekend) staat de naam Diede. En dan op mijn lijstje voor jongensnamen.

Maar, vinden jullie Diede meer een jongensnaam of een meisjesnaam? Ik vind het heel leuk voor een jongen, man denkt dat het eerder een meisjesnaam is. Ik ben namelijk niet zo'n fan van unisex namen...

Verder op het lijstje:
- Voor een meisje: Hannah of Suze
- Voor een jongen: Maarten of Rutger

Meedenken is welkom!

Ely

Ely

05-09-2012 om 20:44

Ik ken

Een meisje Diede. Leerde zo ook de naam kennen dus mijn associatie is dus meisje... Dorry

Verstuurd met de Ouders Online iPhone app.

Dat verdient

Dat verdient

05-09-2012 om 21:08

Ook meisje

Ik ken ook een meisje met de naam Diede,mdus ik dacht ook meteen aan een meisje. Vind het zelf ook niet zo'n geweldige naam, maar daar vroeg je niet naar eigenlijk. Bovendien: jullie kind, jullie keuze!

Valkyre

Valkyre

05-09-2012 om 21:11

Ik dacht meteen: jongen. :-) Mooie naam ook!

Ik vind Hannah en Suze trouwens erg mooie namen. Jongensnamen vind ik ontzettend moeilijk! En natuurlijk krijg ik weer... een jongen. :-)

Valkyre

Twijfelaar

Twijfelaar

05-09-2012 om 21:35

2-1

Hmm, tot nu toe twee stemmen voor meisje en één voor jongen. Kan ik de naam al bijna afschrijven, want ik houd dus niet van namen waarbij het onduidelijk is of er een jongen of meisje achter schuil gaat...
Valkyre, verderop in de top van mijn jongensnamen (wie weet zit er wat voor je bij, maar weet niet in welke hoek je zoekt?): Abel, Job, Wout, Benjamin (eigenlijk te populair), Olivier (idem) em Alex.

Aagje Helderder

Aagje Helderder

05-09-2012 om 21:43

Grappig

in het namenwoordenboek stond Diede destijds als jongensnaam, maar ik kende alleen maar meisjes die zo heetten. Was rond 2000. Nu ben ik de naam al lang niet meer tegen gekomen. Niet voor meisjes en ook niet voor jongens. Maar mijn associatie zit dus bij een meisje.
Voor meisjes: Hannah vind ik een prachtige naam, Suze minder. Verder vind ik mooi: Rifke, Yfke, Hanneke, Anne, Ruth, Maria, Marieke, Sophia. Namen met -je op het eind vind ik ook mooi: Maartje, Eefje, Guusje, Joosje.
Voor jongens vind ik Maarten ook mooi, Rutger vind ik persoonlijk helemaal niet mooi. Mooie jongensnamen vind ik verder Joost en Dirk erg mooi. Maar idd vind ik jongensnamen een stuk moeilijker.
Aagje

elsje78

elsje78

05-09-2012 om 22:12

Dide

ken ik alleen als jongensnaam, wel in die spelling. geweldige naam!!

Meisje

Ik ken Diede als meisjesnaam.. Heb em ook wel op een lijstje gehad. Ik vond meisjesnamen juist moeilijk! Kreeg gelukkig 2 jongens.

Jongensnamen die ik mooi vind: maarten en willem. De mijne heten beel anders maar die vind ik echt leuk.

Meisje

ik ken een meisje die Diede heet (of dide, weet ik niet).

Ik vind het een mooie naam maar zou hem zelf niet gekozen hebben ook ivm de internationale Engelse associatie die ik er bij heb.

Ik vind Hannah en Suze allebei mooi, Hannah met name ook omdat die internationaal goed is. En ik blijf Ben een leuke jongensnaam vinden.

Meisje

Waarschijnlijk omdat de Diede die ik ken een meisje is. Maar het klinkt ook meisjesachtiger vind ik. Leuke naam.

skik

Jongen

Toen ik jouw eerste post zag dacht ik gelijk aan een jongen. Maar goed, ik ken geen enkele Diede. Is het geen verbastering/afkorting van Diederik, dat lijkt me best logisch.

Collega zegt nu ook dat het een jongensnaam is, 2 stemmen voor een jongen erbij dus!

Rafelkap

Rafelkap

06-09-2012 om 12:51

Maarten en hannah

Het lijkt me vervelend als je steeds iedereen moet uitleggen dat je een jongen bent. Maar natuurlijk zou ik onmiddelijk gaan voor Maarten..
En van Hannah vind ik het leuk dat je de naam kan omdraaien, ik vindt een stoerdere naam dan Suze.
Maar wat vind je man hiervan?

Meisjesnaam

Ken de naam alleen uit Sesamstraat van jaaaaren geleden en dus als meisjesnaam. Maar hoe spreek je het uit, in Sesamstraat werd het als Dieieiede ( een lange ie dus) uitgesproken.

ishtar

ishtar

06-09-2012 om 15:19

En dieder dan?

Dat is al duidelijker een jongensnaam.
Ik ken Diede ook alleen als meisje

Rafelkap

Rafelkap

06-09-2012 om 19:28

Schattig

Daarbij moet je je ook bedenken dat Diede wel heel schattig klinkt voor een klein knulletje, maar wel erg soft voor een grotige dikbuikige 1.85 man met borsthaar.

maargoed, ik ben ook erg bevooroordelend als je ook Maarten als overweging oppert :-)

Clowntje

Clowntje

06-09-2012 om 22:20

Meisje

Volgens mij is het een meisjes naam.
Ik had hem ook op mijn lijstje voor jongste, en dat is een dochter.

Rafelkap :)

Bij harig enz denk ik dan ook meteen aan maarten (van rossum)..

jeltje

jeltje

06-09-2012 om 22:56

Beide

Ik ken een meisje Dide en een jongen Diede.

Verstuurd met de Ouders Online iPhone app.

Jongen

Ik denk aan een jongen bij de naam Diede, korter voor Diederik.

Niet schattig

Bij de naam Diede denk ik eerder aan zo'n lange stoere Friese harige middeleeuwse strijder di met een groot zwaard de Hollanders over de kling jaagt.

Twijfelaar

Twijfelaar

07-09-2012 om 08:44

Helaas, exit diede

Ja zeg, wat jammer nou, het wordt toch echt exit voor Diede... Volgens mij gaat de stand tussen jongens- en meisjesnaam zo'n beetje gelijk op en dan vind ik het voor het kind wel ingewikkeld worden dat steeds uitgelegd moet worden dat hij echt een jongetje is.
Dieder (of Dieter) vind ik leuk, maar wel 'Duits' en niet zo passend bij de oer-Hollandse achternaam die kind zal krijgen. Verder vind ik Didier mooi, maar ben ik bang dat het een soort DJ wordt in de uitspraak en ook dus niet passend bij de achternaam.
Overigens heb ik wel een stoere associatie met Diede. Een grote blonde man zie ik er bij.
Voor een jongetje houd ik het voorlopig op Maarten. Bij Rutger heb ik opeens te veel gedachten over Rutger-van-Geen-Stijl. Tijdens mijn vorige zwangerschap is de meisjesnaam nog een paar weken voor de uitgerekende datum veranderd, dus wie weet gaat Maarten het helemaal niet redden tot het einde.
Rafelkap, heb jij toevallig zelf een Maarten??
En oh ja, iemand vroeg wat mijn man er van vindt... Die wordt in dit stadium van de zwangerschap een beetje moe van mijn namenobsessie en houdt zich redelijk afzijdig :-).

Primavera

Primavera

07-09-2012 om 09:30

Friese jongensnaam

Het is oorspronkelijk een friese jongensnaam, die beschermer van het volk betekent, maar zo als gebruikelijk als een naam op een -e of -a eindigt zijn er veel mensen die het ook als meisjesnaam gaan gebruiken en dan wordt het op een gegeven moment vanzelf een naam die voor beide geslachten kan.
Ik ken een Diede, een leuke spontane donkerblonde man, die naar zijn opa vernoemd is. Hij moet zijn naam wel meestal uitleggen aan mensen die niet met friese namen bekend zijn, maar is er zelf hardstikke blij mee.
Anders zoek je tussen de friese namen of er een andere is die je ook aanspreekt en minder ook voor meisjes wordt gebruikt.

Rafelkap

Rafelkap

07-09-2012 om 13:23

Twijfelaar

Hoe raad je het zo? ;-)
Ik dacht dat er veel Maartens waren, maar die zijn veel ouder, hij is de enige op school.
Succes met broeden en ik hoop dat je man het met je eens is, anders meld je je hier maar weer ;-)

Mamavantwee

Mamavantwee

09-09-2012 om 19:16

Diede-meisje

Ik ken een meisje Diede en ik heb het eerder ook een keer gehoord van een bekende, daar was de Diede ook een meisje. Ik heb daar erg aan moeten wennen, had zelf eerder de associatie met een jongensnaam. Mijn keus zou het niet zijn, maar dat is aan jezelf (maar ik las geloof ik al dat hij exit is).

Tja, en tis waar je van houdt: onze zoon heet Tijmen, we vonden dat een stoere, lieve, echt hollandse naam die je niet super vaak hoort. Maar da's heel persoonlijk en moet ook maar kunnen in combinatie met je achternaam en de naam van evt. andere kinderen.

Succes met kiezen :) (wij hebben bij zoon tot op het laatst getwijfeld, of eigenlijk manlief begon weer te twijfelen...het boekje was nog mee tijdens de bevalling!)

Groetjes, mama van twee

Tijmen

Spreek je de /IJ/ dan als ij of ie uit?

Aagje Helderder

Aagje Helderder

09-09-2012 om 22:25

Vertigo

Ik zou zeggen: met als er 'ij' staat spreek je Tijmen uit met IJ. Als je het uit wilt spreken met 'ie' maak je er Tyme van, of Tieme. Maar da's weer heel persoonlijk natuurlijk.
Aagje

MavanHannah

MavanHannah

09-09-2012 om 22:40

Hannah suze

Onze dochter heet hannah, ik vind dat nog steeds een prachtige naam. Een sterke maar ook vrouwelijke naam. Die extra h vonden we mooier dan hanna.

mamavantwee

mamavantwee

10-09-2012 om 13:16

Tijmen

Wij spreken het uit als Tijmen met ij, dus als in trein. Je hebt ook de variant met h (thijmen), zelfde uitspraak, en ik weet dat er varianten zijn als tieme of tiemen. Dat is net wat je mooi vind.

groetjes,

Mama van twee

Maylise

Maylise

10-09-2012 om 17:49

Beide

Diede vind ik zowel voor jongens als meisjes kunnen. Redelijk uniseks dus. Als je daar niet van houdt lijkt me het geen goede keuze. Maarten is leuk voor een jongen. Niet heel populair maar wel zeer bekend en kan prima voor zowel een kind als volwassene. Hannah vind ik een hele mooie naam voor een meisje

Meisje

Ik ken een meisje dat Diede heet.
G

Meisje

ik ken ook alleen meisjes Diede.
Ik hoorde ooit Dieke, dat vond ik ook mooi( maar gezin was al compleet ;))
Maarten vind ik mooier als Rutger.

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.