Zwangerschap en bevallen Zwangerschap en bevallen

Zwangerschap en bevallen

Agaatje

Agaatje

15-03-2010 om 19:32

Ff klagen....

..... mag ook best toch he? Natuurlijk ben ik super blij met het feit dat we nog een kindje mogen krijgen, maar pfffff, ik vind zwanger zijn gewoon niet leuk :-(

zere borsten (lijkt wel elke dag erger te worden)
misselijk (wordt minder)
niet kunnen slapen
banden pijn
vreselijk humeurig en labiel

Maar toch ooooooooo zo gelukkig.
Hebben jullie dat nou ook?

Lena

Lena

15-03-2010 om 22:09

Wanneer

Hoi. Ja zwanger is niet altijd leuk! Maar hoeveel weken/maanden ben je 'heen'? het staat vast wel ergens maar zie het niet zo snel. Ik zit nu op 4 maanden en ik vind het een stuk beter te doen dan de eerste drie, cliché maar waar. Maar wel weer wat meer last van mijn bui. Dat labiele heb ik ook wel, maar ook dat was toch in het begin het ergst. Beetje domme vraag misschien, maar heb je wel een goede bh? Ik heb nu een wat duurdere maar supercomfi exemplaar gekocht, en voor mijn gevoel scheelt dat toch wel, alle anderen knelden nl. Maar goed, het is even doorbijten. Hou vol! groetjes, Lena

Agaatje

Agaatje

16-03-2010 om 09:05

Lena

Ik ben nu 14 weken. Ik heb nog niet veel gekocht voor mezelf, want het was allemaal heel spannend. Ik moet nog voor een vruchtwaterpunctie met 16 weken voor prenatale screening. We hebben verhoogd risico 1:15. En omdat ik meerdere miskramen heb gehad "moest ik het eerst allemaal maar even zien" Maar inmiddels ben ik de 13 weken gepasseerd en wil ik er wel vertrouwen in gaan hebben, wat de vwp ook uitwijst.

Wat heb je voor bh?, ik denk dat dat inderdaad gaat schelen. Ik heb er nu een van de prenatal, nog van mijn vorige zwangerschap. Die gaat 's avonds door een soppie en 's ochtends weer aan :-) Ik zou best een leuk exemplaar willen, maar volgens mij bestaat dat niet??? Mijn borsten zijn echt zooooo gevoelig, ik ken dit helemaal niet.

Ik heb bij mijn vorige 3 kids heel erg geprobeerd borstvoeding te geven, maar 3x is het niet gelukt. Er kwam gewoon geen of bijna geen melk. Met kolfen erbij, hulp van de latatiedeskundige enz..... de infrastructuur klopt gewoon niet. Maar.... ik had bij die zwangerschappen niet zulke zere borsten. Zou dit nu betekeken dat het nu wel zou gaan lukken? Ik heb eigenlijk al besloten dat ik het niet eens zou gaan proberen. Dan maar de luxe van het kunnen uitbesteden van een voeding met een flestje, als tegenhanger van het intieme gevoel van zelf voeden. En, mijn andere 3 kids zijn hollands welvaren, dus ook van flesvoeding worden kinderen groot :-)

Gaat bij jou alles verder goed?

Nancy!

Nancy!

16-03-2010 om 14:17

Aha :-)

Dat heb ik nou ook..... ik wil hele graag een kindje.... en daar hoort als het kan zwanger zijn bij, maar zwanger zijn is geen doel op zich en ik vind er meestal geen klap aan :-)

Kan je niet altijd hardop zeggen nee.

Wat ik wel leuk vind.... De baby voelen bewegen; proberen er leuk uit te zien in zwangerschapsmode voor weinig geld, en ik vind mijn buik mooi.

Het gaat wel beter sinds ik niet meer zo misselijk ben, maar nog denk ik regelmatig... geef mij maar dat kindje, :-)

dus sterkte, en je bent niet de enige ;-)

Merel78

Merel78

16-03-2010 om 15:31

heel herkenbaar hoor! ik ben ruim 3 weken geleden bevallen van mijn 2e kind, maar poehee wat ben ik blij dar hij er is. zwanger zijn met al die kwaaltjes (ok, wel erg extreem, lang misselijk, moe, geen energie voor wat dan ook, bekkenpijn) is echt niet mijn ding, hoe dankbaar ik ook ben met 2 gezonde kinderen waarvan ik ook nog redelijk makkelijk zwanger werd. maar zwanger zijn is soms gewoon echt niet leuk, hoe gelukkig je ook met de baby bent. van mij mag je dat dus gewoon zeggen!

sterkte!

Merel

Agaatje

Ik droeg tot vandaag nog voedings bh's van de eerste, maar ben vandaag naar de Prenatal gegaan en heb bh van 15 euro gekocht met een klein kanten randje. Die zit echt heerlijk en ziet er wel aardig uit. Er zijn inderdaad niet zoveel smaken voor meegroeibh's. Je moet wel ff proberen, maar dan heb je er ook de hele zwangerschap lol van. Zere borsten is echt niet handig.

Agaatje

Agaatje

17-03-2010 om 20:08

Reacties

Fijn om de reacties te lezen. Vandaag schijnt de zon... dan ziet de wereld er ook weer heeeeeeeeeeeeeeeeel anders uit :-)

Witje

Witje

20-03-2010 om 14:09

Herkenbaar

Beste Agaatje en anderen,

Ben ook heel erg blij met dit vierde kindje in mijn buik! Maar inderdaad, het is ook soms behoorlijk zwaar. Ben zelf iedere avond rond 21 uur helemaal uitgeteld, val regelmatig in slaap op de bank. Daarnaast voel ik me soms enorm sloom, alsof er lood in mijn lichaam zit, zeg maar. Ook kan ik op sommige momenten spontaan even huilen, zomaar, om niks... En mijn buik is al behoorlijk groot, ben al 4 kilo aangekomen (wat mega veel he??) en heb soms pijn in mijn onderrug.... Dus Agaatje, heel herkenbaar. Overigens heb jij natuurlijk ook nog te maken met de spanning rondom de vwp. Moet je daar overigens nog lang op wachten?

En het zonnetje doet inderdaad wonderen. Morgen officieel begin van de lente dus de goede, zonnige tijden komen eraan!

Groeten van Witje

Agaatje

Agaatje

21-03-2010 om 20:38

Behoorlijk dik....

.... ik draag al positiekleding, ben nu 15 weken. Het lijkt ook wel of ik deze zwangerschap nog eerder dik word. Ik weet niet hoeveel ik ben aangkomen, maar denk zo'n 2 a 3 kg....

Herken je de harde buiken ook? Ik weet van mijn vorige zwangerschap dat het na ongeveer 20 weken begon. Nu heb ik nu 's avonds al harde buiken en echt ik doe heus niet veel in huis. Ik voel het kindje wel iedere dag, heb jij dat ook Witje? Je weet wat je moet voelen. Ik voelde het voor het eerst met minder dan 12 weken, maar toen durfde ik het zelf nog niet te geloven. Het is nu een dag of 5 dat ik het elke dag voel als ik mijn handen op mijn buik leg. Dat is wel weer heel leuk van het zwanger zijn :-)

Oh ja

herkenning herkenning ! Met 8 weken droeg ik al een positiebroek, het ging heel snel 'mis' rond mijn taille ik ben vooral afgelopen zwangerschap heel snel van vorm veranderd, snel grote borsten en snel een heel dikke buik. Ik voelde de baby ook heel snel, met een week of 14 en ik ben tm 16 weken misselijk geweest, draaierig en misselijk, het bijna-kotsen gevoel. Daarna ging het over. Je kan ook best een normale bh kopen, een katoenen sportbh vond ik wel prettig zitten.

sterkte en ook straks bij de punctie !

Beertje

Beertje

22-03-2010 om 13:46

Ik klaag even mee

Ben nu 34 weken zwanger van de 4e en het zit me even allemaal niet mee. ben heel blij met het kindje maar dat zal iedereen wel snappen natuurlijk. Maar...al die kwaaltjes waar ik dit keer extra veel last heb. De 1e 14 weken zo ontzettend misselijk en moe (nog nooit gehad) en nu alweer een tijd ontzettende bekkenpijn die me vaak moedeloos en verdrietig maakt want soms doet iedere stap die ik doe zo veel pijn. Bovendien voel ik me gewoon een "zwangere oliebol" (haha) en wil ik graag weer mijn oude figuur terug en normaal mijn laarzen kunnen aantrekken. En dan denk ik...Aaaargh....nog 6 weken!! En dan komen de tranen weer vanzelf :-(

Bovendien moet ik nu wegens omstandigheden in het ziekenhuis bevallen, onder leiding van de gynaecoloog en dat is ook een domper want had graag in mijn gezellige slaapkamer de klus geklaard. Ben nu bang dat ik zo een "medisch experiment" wordt en dat het een in- en uitgeloop van verpleegsters wordt.

Nou ja, dit was mijn portie zwartgalligheid voor vandaag :-D

Agaatje

Agaatje

23-03-2010 om 10:39

Beertje

Hallo Beertje,
Lekker hè, om, ondanks de dankbaarheid voor de zwangerschap toch even te mogen balen :-) Vandaag schijnt de zon en dan ziet de wereld er weer heel anders uit, toch? Jij hebt straks de hele zomer voor je met een kleine uk erbij, dat is een mooi vooruitzicht.
Ik heb 2 van de 3 kids in het ziekenhuis gekregen. Ik heb niet de ervaring dat ik een medisch expiriment was, al was er wel degelijk medische indicatie. Van de 3e ben ik thuis, romantisch met kaarsjes, in de slaapkamer bevallen. Ik kies er nu toch voor om in het ziekenhuis te bevallen. Weet niet, leeftijd, te veel weten, wat er mis kan gaan enz..... En heb je lekker de troep niet thuis :-)

Ik wens je nog een paar goeie weken toe en laat hier af en toe eens horen hoe het gaat, lijkt me gezellig :-)

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.