Zwangerschap en bevallen Zwangerschap en bevallen

Zwangerschap en bevallen

Gedicht gezocht!

Voor het geboorte kaartje zoek ik een rijmpje/gedichtje van 2 hooguit 4 regels over het volgende:

Wij hebben namelijk al enorm veel knuffels in huis en die willen we niet meer krijgen! Qua speelgoed hebben we wel nog het een en ander en kan wel aangevuld worden, maar de standaard baby speel dingen hebben we wel. Kleding heb ik niet genoeg, we hebben veel weggedaan en nu weinig gekocht.

Ik wil iets op het kaartje in de trant van:
door mijn grote zus heb ik al heel veel knuffels, dus als je een cadeautje mee wil brengen dan graag kleding.

Maar nu dus in leuke rijm vorm en liefst positief op gesteld, dus het woordje niet wil ik er niet in (lastig ben ik he)

Iemand een idee?

Tijgeroog

Tijgeroog

12-05-2011 om 11:22

Anders

Ik ben niet zo goed in gedichtjes (en ik vind gedichtjes op geboortekaartjes ook nooit zo leuk, maar dat is natuurlijk persoonlijk)
Ik zou het doen zoals mensen doen die geld voor hun bruiloft willen hebben: cadeautip: met een plaatje van een envelop erachter, maar dan een simpel tekeningetje van een truitje ofzo.
Ik zou trouwens wel bang zijn om met zoiets zoveel kleding te krijgen dat je het nooit allemaal aan kunt trekken.

En een gedichtje: kleren en beren (kleertjes en beertjes) rijmt op elkaar, daar meot toch wel iets mee te doen zijn? (het huis staat al vol met beren, maar m'n kast mist nog wat kleren)

Valkyre

Valkyre

12-05-2011 om 20:14

Probeersel

Ik word al onder de knuffels bedolven
En ook speelgoed krijg ik van m'n grote zus
Maar 'k ben van plan om heel hard te groeien
De beste cadeautip? Kleertjes dus!

Zoiets? Wel een beetje hoog Sinterklaasgedichtgehalte, sorry :-) Misschien zijn er nog dichters onder ons die er een beetje aan kunnen schaven?

Verstuurd met de Ouders Online iPhone app.

Asa Torell

Asa Torell

12-05-2011 om 21:05

Los inlegbriefje?

Ik vind het op de een of andere manier niet zo leuk voor het kindje als er zoiets op het kaartje staat. Dat legt te veel nadruk op de kadoverwachting naar mijn idee. En misschien stuur je het kaartje ook wel naar allerlei mensen die gewoon een kaartje terugsturen en niet langskomen? Aan de andere kant kan ik me er wel iets bij voorstellen dat je zo'n hint wilt geven, dus dat zou ik dan doen op een los velletje erbij (misschien alleen voor degenen die echt zullen langskomen).

Biene M.

Biene M.

12-05-2011 om 21:44

Ik zou het niet doen

Wij hebben voor de jongste vier knuffels gekregen en verder vooral kleertjes. Ik denk niet dat mensen veel knuffels geven bij een tweede. En ach, het zijn cadeaus, voor hetzelfde geld krijg je kleertjes die je niet mooi vindt. Ik zou het gewoon afwachten en wat niet naar je gading is gaat op een gepast moment in een zak naar een goed doel of zo.

Volgens de etiquette

...is dit een grote no-no.

Als mensen willen weten wat jullie het liefste willen hebben dan nemen ze zelf wel contact met jullie op.

En voor de rest is marktplaats uitgevonden.

Je kunt gewoon niet de uitgaven van anderen sturen.

Tja

Ik heb hier ook ooit eens iets gepost met als kop 'liever kleren dan beren' (ik geloof in reactie op iemand die zoveel kleertjes had gekregen) dus ik voel met je mee. Als het je echt hoog zit zou ik een los inlegvelletje doen met een korte maar vriendelijke mededeling dat er al zoveel knuffels in huis zijn dat men maar liever geen knuffels mee moet brengen. Of zoiets. Dan is de kans vanzelf groter dat ze met kleertjes aankomen, en alleen zeggen wat je niet wilt is weliswaar niet comme il faut, maar altijd (lijkt me) nog iets minder erg dan zeggen wat je wel wilt.

Groeten,

Temet

Goed doel

het enige wat je zou kunnen doen is een los inlegvel met de suggestie van een goed doel voor mensen die een kadosuggestie willen.
Verder is alles te veel.

Massi Nissa

Massi Nissa

13-05-2011 om 10:54

Eens met bovenstaanden

Ik zou het niet op het kaartje zetten. Gewoon kijken wat je krijgt en inderdaad op Marktplaats zetten als je er niets aan hebt. Hier heeft zoon alleen knuffels gekregen van kinderen - die geven blijkbaar graag iets zachts. Ik heb wel bij mijn familie laten vallen dat ik al behoorlijk goed in de kleertjes zat en dat ik erg blij zou zijn met jongensspeelgoed. Die hint is heel goed aangekomen. Alle andere gulle gevers heb ik oprecht hartelijk bedankt, tenslotte gaat het niet zozeer om het cadeau als wel om het gebaar. Zelf geef ik trouwens nooit kleertjes maat 50, 56 of 62. Ik reken een jaar vooruit en geef dan seizoenskleren maat 80. Het liefst geef ik trouwens goede kinderboeken, die gaan veel langer mee, maar in mijn mans cultuur zijn kleertjes een verplicht kraamcadeau.
Groetjes
Massi

Vic

Vic

13-05-2011 om 13:09

Kleertjes

Kleertjes vragen/krijgen is enorm lastig. Voor mijn oudste had ik niet zoveel zelf gekocht, want 'je krijgt zoveel'. Vervolgens kwam alle visite met kleding in maat 62/68/74 aan zetten, en daar paste dochter nog lang niet in. Jongste heeft slechts 1 week in maat 56 gepast. Vooraf had ik zelf al kleertjes gekocht, en toen kreeg ik ook nog kleren in die maat cadeau, waardoor ze de eerste week genoeg had om twee keer per dag iets anders aan te krijgen.

MarSy

MarSy

13-05-2011 om 14:20 Topicstarter

Bedankt!

Bedankt voor alle reacties!

Ik ben soms te pragmatisch ingesteld en denk dan alleen praktisch, maar het staat inderdaad niet leuk en de vraag is hoe praktisch het is qua maten van kleding enzo!

En het gaat om het gebaar, dat is inderdaad veel belangrijker!

Vooruit rekenen

"Ik reken een jaar vooruit en geef dan seizoenskleren maat 80"

Dat lijkt heel handig, maar als je het hebt over echte seizoenskleding (dikke trui of zomerjurkje) dan kan het toch nog fout uitpakken: mijn dochter droeg toen ze 15 maanden was nog 74. Je weet van tevoren niet hoe hard het gaat.

Dat niemand kleren in maat 50 of 56 wil geven herken ik trouwens. Mijn partner moest bij de eerste destijds nog op een drafje naar de Hema voor de broodnodige aanvullingen.

Groeten,

Temet

liora

liora

13-05-2011 om 19:09

Telefoon

De meeste mensen bellen toch op als ze afspreken? Dat lijkt me het moment om aanbte geven wat je graag wil hebben voor de baby.

Liora

Kleine maatjes

Oh ik ben er juit gek om om langs de minimini rompertjes in de hema te dolen en zoiets te kopen voor een zwangere.. Zwijmel :)

Verstuurd met de Ouders Online iPhone app.

Oh heerlijk

kleertjes kopen in maat 50 en 56, maat 62 doet het bij ook nog wel goed. Ach jammer, de geboortegolf is hier voorbij.

zalig, het lekkerste vind ik die miniscule rompertjes van Petit Bateau in maat 50, ach ja, met van die strikbandjes. En dan mooie sokjes zelfde merk erbij, met een mooi labeltje er aan. En dan haalde ik het uit het doosje en dan stopte ik het er weer in, oh zalige bezigheid was dat tijdens mijn laatste zwangerschap.

Dus hier ook zwijmel ! Jammer er is niemand meer zwanger van de vrienden en kennissen, iedereen is voorzien.

Ik zou het ook niet op het kaartje doen maar gewoon zeggen als iedereen belt straks voor kraamvisite afspraken.

Vic

Vic

13-05-2011 om 22:32

Kleine maatjes

Ik vind babykleertjes ook altijd enorm schattig. Bij H&M pak ik altijd wel even iets uit het rek om even bij weg te dromen ;-) Ik heb onlangs twee pyjamaatjes maat 50 weg gedaan, nooit gebruikt. Mijn kinderen hebben er nooit ingepast, en achteraf bezien was een pyjama ook helemaal niet handig voor een baby.

Spaghettibandjes

Ooo...kleine maatjes!! Gisteren heb ik bij de Hema rompertjes met spaghettibandjes gekocht in maat 50/56....zooooo leuk!!

liora

liora

14-05-2011 om 08:37

Regien

Ja die Ijn zo lief! Toen ik mijn 20-weken echo had wilde ik die kopen als het een meisje was.

Heerlijk! En dan als het warm is je baby dat rompertje aan en verder niks. Lekker met blote schoudertjes!

Biene M.

Biene M.

14-05-2011 om 09:06

Erg schaatig zijn ze :-) Heb ze van de week voor mijn babymeisje gekocht (weliswaar maat 74/80 inmiddels, maar nog steeds schattig!) Met polkadots, laat het maar weer lekker warm worden.

Asa Torell

Asa Torell

16-05-2011 om 10:05

Spaghettibandjes

Ik vond ze niet zo handig, wel schattig inderdaad. Maar ze gleden altijd van de schouders. Of het was natuurlijk niet warm genoeg... dochter is van 2007 en toen was het net zo'n voorjaar als nu, maar na haar geboorte in juni was het meteen klaar met de zomer ;-).

Massi Nissa

Massi Nissa

16-05-2011 om 11:35

Spaghettibandjes

Mijn dochter had ze van de Hema, rozerood met stipjes en spaghettibandjes. Ideaal voor in Marokko! Ze heeft daar bijna alleen maar rompertjes gedragen.
Groetjes
Massi

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.