Zwangerschap en bevallen Zwangerschap en bevallen

Zwangerschap en bevallen

Kiki26

Kiki26

26-10-2008 om 20:33

Is dit een (beginnende) vorm van bekkeninstabiliteit

Ik ben bijna 20 weken zwanger. sinds ongeveer 2 weken heb ik last van een pijnlijk kruis. Het lijkt een beetje op zadelpijn. Als ik een drukke dag heb gehad, heb ik er meer last van dan wanneer ik het wat rustiger aan doe. Is dit mogelijk een beginnende BI? Ik heb geen ervaring hiermee. Bij mijn eerste zwangerschap heb ik geen klachten gehad.
Ik hoor graag jullie ervaringen.

Daar begon het bij mij ook mee.

Als het erger wordt: blijf niet te lang doorlopen. Ik heb veel baat gehad bij een fysiotherapeut met veel bekken-pijn-ervaring. Zij werkte (gedeeltelijk) volgens de methode van Cecile Rost: http://www.bekkentherapie.nl/ Ook zonder fysiotherapeut is het boek erg interessant.

Buiten de fysio heb ik heel rustig aan gedaan, en met die combinatie heb ik het redelijk onder controle kunnen krijgen.

bij mij begon het met lage rugpijn en pijn in mijn heupen maar uiteindelijk kreeg ik ook wat jij beschrijft. Zoals Diana al zegt: gespecialiseerde fysiotherapie en niet te veel willen doen. Overigens moet je ook zorgen dat je niet helemaal stil komt te staan, spieren die niet gewend zijn te werken kunnen de pijn van bekkeninstabiliteit ook niet opvangen.

Zus

Zus

01-11-2008 om 19:19

Heb ik ook gehad!

Bij mijn eerste heb ik ook pijn in mijn liezen gehad. Ik kon nauwelijks het ene been voor het andere zetten, liep schuifelend als een oud besje. Maar de trap op ging juist wel heel makkelijk en pijnloos. Ik begreep later dat het een soort van bandenpijn is. Ik heb geen bekkeninstabiliteit gekregen. Bij de tweede zwangerschap had ik nergens last van. Hoe gaat het bij jou met lopen?

Onzin

Wat een onzin dat het alleen rond je stuitje of schaambeen zou zitten! BI kan ook in je heupen of onderrug zitten, het kan zelfs uitstralen naar je bovenbenen! Zou toch eens een Fysiotherapeut raadplegen, dat kan tegenwoordig ook zonder verwijzing van je huisarts of VK hoor.

et kan heel goed bi zijn, ik zou er dus met een fysiotherapeut over hebben, er zijn oefeningen doe je kan doen, tips & trucs en hulpmiddelen. IK heb er de laatste 2 maanden last van gehad en dat vond ik al heel erg lang, werd ook steeds erger naarmate ik dikker werd.

Ook gehad

Ik had bij mijn 3 laatste (heb 4 kids) dezelfde klachten. Ook vanaf een maand of 6 pijn in de liezen. Had toen ook enorme spataderen daar onder en voelde dat mijn baarmoedermond vrij laag hing. Ik liep als een oudje en kon nauwelijks lopen. Na de bevalling verdwenen de klachten als sneeuw voor de zon. Hopelijk bij jou ook. Sterkte!

[email protected]

ayla

ayla

04-11-2008 om 10:26

Kan zeker

BI zit in je hele bekkenkring en die loopt ook naar je stuitje, dus als je VK zegt dat dat niet kan dan moet ze haar opleiding even gana opfrissen. Ik had op een bepaald ogeblik zo'n pijn onderin dat ik alleen nog maar op kussens kon zitten of liggen.

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.