Zwangerschap en bevallen Zwangerschap en bevallen

Zwangerschap en bevallen

Astrid L.

Astrid L.

23-09-2008 om 13:06

Lage bloeddruk

bij mijn laatste bezoek aan mijn verlos was mijn bloeddruk 100/50. Dit was wat laag maar ik had er verder nog niet echt last van. Nu ben ik de laatste dagen wel vaak ligt in mijn hoofd. Kan hij nog verder gedaald zijn. en wat doe je tegen een te lage bloeddruk?

Groetjes Astrid

Irene

Irene

24-09-2008 om 20:17

Altijd laag

Ik heb altijd een lage bloeddruk, en ook in de zwangerschap gaat hij niet omhoog. Normaal voor mij is zo rond de 100/60 maar hij is regelmatig lager. Ik moet soms een beetje opletten met al te plotsteling opstaan bijvoorbeeld, maar verder heb ik er niet heel veel last van. Alleen de eerste dagen na de bevalling (keizersnee) zijn heel vervelend, want dat is hij nog weer een stuk lager en dan voel ik me er wel vervelend van.
Ik zou eigenlijk niet zoveel weten wat je er tegen kunt doen. Misschien helpt het om je er heel druk om te maken? (grapje!)

Astrid L.

Astrid L.

25-09-2008 om 08:38

Reactie

Bedankt voor jullie reactie. Ik merk het vooral met rechtkomen, maar voel me met momenten erg vervlend, zo slap, draaierig. Eet ondertussen maar flink drop.
in elk geval fijn dat er meerdere last van hebben al lijkt er niet echt wat aan te doen.

Cola

dat is wat bij mij echt hielp, wel steeds tijdelijk. Dus ik dronk met regelmaat slokjes of een glas coca cola en geen light.

groetjes Lynn

Jups, ik ook

Ik heb bij alle 4 mijn zwangerschappen last van lage bloeddruk gehad. Bij de laatste 2 het ergste. Ik ben nu bijna 32 weken zwanger van nummer 4 en mijn bloeddruk is geregeld niet hoger dan 85 over 50. Ik val regelmatig flauw en ben vaak slap en duizelig. Mijn vk heeft wel aanvullend bloedonderzoek laten doen naar mijn schildklierfunctie maar die was goed.

Er is vrij weinig aan te doen. Wat enigzins helpt bij mij is zeer regelmatig iets (hartigs) eten, cola drinken, veel rusten en vooral goed luisteren naar je lijf. Neem de tijd voor alles, plan niet teveel op een dag en geef toe aan jezelf als het even niet gaat.

Succes ermee, tis een lastig kwaaltje! Gelukkig kan het voor je ukje geen kwaad.

Groetjes MamaMuis

Tink

Tink

25-09-2008 om 16:32

Hartige dingen eten

Een kop zoute bouillon bijvoorbeeld helpt vaak al. Verder is er inderdaad weinig aan te doen. Het is lastig, maar kan geen kwaad voor jou of je kind, in die zin kun je beter een lage bloeddruk hebben dan een te hoge, want dat is echt niet gezond :)

Ja zout

ik heb van mijzelf een erg lage bloeddruk en heb regelmatig zware dips gehad na de 5e maand, dan moest ik echt weer gaan liggen anders viel ik flauw.

drop en bouillon en heeeel rustig overeind komen, niet druk gaan winkelen (ben bijna flauwgevallen op de babyafdeling van de v&d, vreselijk dat tl licht en die vieze oude aircolucht, heet, druk, bah).
mijn zus heeft dit ook gehad, allebei een erg lage bloeddruk en zij heeft toen ijzertabletten gekregen.

Sassie

Sassie

26-09-2008 om 09:41

Hier ook

Ik had een bloeddruk van 94/46!! Ik was zo slap als een vaatdoek en erg duizelig. Ik neem dan van die lekkere salmiak-ballen van de Albert Heijn. Erg zout en ontzettend lekker :))
Ik voel me daarna weer stukken beter....
maar je moet er ook weer niet te veel van blijven eten....ha,ha,ha.

Carolien

Carolien

28-09-2008 om 17:45

Hier ook

tijdens al mijn zwangerschappen lage bloeddruk. Regelmatig 90/50. Ik houd erg van (zachte zoete) drop en dat hielp mij wel erg veel. Heb het ook gewoon aan mijn vk gemeld en zie zei er ook niets van. Dus ik at nog maar weer wat drop...
Groetjes,
Carolien

Hallo

85/45... had ik! en viel zelfs flauw....
Tja je kunt dropjes eten.

succes!

Nog een tip

die ik meekreeg van de verloskundige:
regelmatig kleine hoeveelheden eten en wanneer je duizelig voelt niet op 1 been en te lang blijven staan want dan wordt je nog duizeliger.

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.