Zwangerschap en bevallen Zwangerschap en bevallen

Zwangerschap en bevallen

dc

dc

20-08-2010 om 19:31

Misselijk tips?

Ik voel me de godganze dag misselijk, tegen het overgeven aan, maar ik geef net niet over. Tips iemand?

Ben nu in de 2e maand denk ik ongeveer. Bij mijn andere zwangerschappen was ik ook misselijk de eerste 3 maanden, maar ik kan me niet herinneren dat het zo erg was!

Ik rust voldoende trouwens, dus oververmoeidheid is het niet.

beetje zwanger van hierboven

beetje zwanger van hierboven

20-08-2010 om 21:38

Ha dc

Wat leuk om tegelijk met jou zwanger te zijn, je hoort wel wie ik ben als ik wat verder ben ;-). Ik zou in elk geval zoveel mogelijk blijven eten, zelfs al ben je voortdurend misselijk. Dat helpt bij mij beter dan alles vermijden omdat ik me wiebelig voel.

Sascha2

Sascha2

20-08-2010 om 22:49

Wat leuk

Van harte gefeliciteerd, leuk om te lezen dat je zwanger bent. Ik kan je niet helpen met je vraag, jammer genoeg.

Gefeliciteerd

Heb je straks een engelsmannetje/vrouwtje erbij. Ben benieuwd hoe je zwanger zijn ervaart in vergelijking met frankrijk / nederland? Ik was gelukkig niet heel misselijk maar herinner me dat cream crackers hielpen. Veel kleine beetjes eten.

dc

dc

21-08-2010 om 12:23

Eten

Bedankt voor jullie aardige reacties! Maar ik ga pas juichen als ik wat verder ben. Heb eerder een miskraam bij 3 maanden gehad, dus ik ben een beetje huiverig...

De enige tijd dat ik niet misselijk ben, is als ik aan het eten ben. Maar om nou de hele dag te eten, lijkt me voor andere dingen niet echt ideaal.

Ik ga cream crackers zoeken, wie weet helpt het.

dc

dc

21-08-2010 om 12:24

Beetje zwanger

Jij ook gefeliciteerd! Ik ben erg nieuwsgierig wie je bent hoor!

Maareh, ik snap niet hoe het je lukt om een BEETJE zwanger te zijn ;-)

Asa Torell

Asa Torell

21-08-2010 om 21:25

Dc en beetje zwanger

Gefeliciteerd, en ik ga voor jullie duimen dat het gewoon goed blijft gaan deze keer!

Lena

Lena

22-08-2010 om 20:58

Eten

Hoi, gefeliciteerd, ik hoop voor je dat het goed gaat! Eten is toch de enige tip die ik heb, inderdaad de hele dag door. En zolang dat niet constant pizza's en bokkepootjes zijn kan dat best, die eerste tijd. De maanden erna eet je waarschijnlijk toch weer gewoon. Altijd iets mee in je tas, fruit, van die crackertjes met olijfolie zijn ook lekker. Vooral wel 's avonds nog wat eten, dan ben je 's morgens minder misselijk. Ik ging er af en toe ook s nachts uit om wat te eten :) En 's morgen gelijk ontbijten. Ik zit nu helemaal aan het einde van de zwangerschap en ben ook ineens weer af en toe misselijk. heb vannacht nog een broodje pindakaas gegeten :) Groetjes, Lena

dc

dc

23-08-2010 om 18:38

Bouillon

Kleine beetjes eten helpt inderdaad. Maar ik heb vooral zin in hele zoute dingen. En bouillon helpt ook. Wie weet of dat erg slecht is?

En Lena, succes met de laatste loodjes!

dc

dc

24-08-2010 om 20:03

Dus niet

Bouillon is ook de oplossing niet, want dan geef ik na een kwartier over...

Heb vandaag acupressuurbandjes gekocht, wat ook niet echt lijkt te helpen, al heb ik wel minder vaak overgegeven.

Er is me aangeraden gember te eten, dat schijnt te helpen. Heb ik geprobeerd (en ik vind het heel erg vies), en helpt ook niet.

Begin een beetje radeloos te worden. Zeker omdat ik de rest van de week alleen ben, want dan is manlief voor werk naar het buitenland, en mijn 4- en 2-jarige hebben nog volop aandacht nodig. Dus als iemand nog een gouden tip heeft, dan hou ik me aanbevolen!

Meclozini

Ik heb me laten vertellen dat Meclozini een middel tegen misselijkheid, braken en duizeligheid is dat je tijdens de zwangerschap mag gebruiken.

Het heet Postafene en Meclozini hydrochloridum is de werkzame stof.

Verder zijn er 'sea-band' bandjes die kunnen helpen tegen reizigersmisselijkheid en zwangerschapsmisselijkheid.

Ik hoop dat je iets met deze tips kan, sterkte!

Gembertabletten

Je hebt ook gembertabletten.....is dat misschien iets?

Dendy Pearson

Dendy Pearson

24-08-2010 om 23:56

Ontbijtkoek

hielp mij bij de misselijkheid. Daar begon ik mee in bed, ik legde het de dag vantevoren al klaar.

Dendy

Ginger nuts

Dc mijn zwangere vriendinnen zweren bij ginger nuts biscuits... er werd de hele dag doorgeknabbeld.

Mariel

dc

dc

25-08-2010 om 08:41

Bedankt

De misselijkheidsarmbandjes heb ik al, maar werken niet.

Ontbijtkoek is hier in Engeland niet te vinden, jammer genoeg.

En de ginger nuts biscuits ga ik halen!

dc

dc

25-08-2010 om 08:41

Regien

Ik had bij de apotheek zoiets gevraagd gister, maar ze kenden dat niet.

Rembrand

Rembrand

25-08-2010 om 09:05

Laten maken dc.

Je kunt ook vragen of ze gemberpoeder in capsules willen doen voor je.
M.

Grotere supermarkten hebben soms wel ontbijtkoek. Niet helemaal hetzelfde maar komt flink in de buurt. Ligt meestal in de "health" aisle, bij glutenvrije koekjes/pasta etc. Wel heel erg duur. Ik ga vrijdag een week naar NL. Moet ik een paar ontbijtkoeken kopen en opsturen?

dc

dc

25-08-2010 om 15:41

Petal

Da's erg lief! Maar ik vraag het wel even aan familie van me. Voelen ze zich ook een beetje nuttig op afstand :-)

Vanmorgen trouwens naar het zwembad geweest, en daar voelde ik me weer prima. Raar hè? En nu weer ziek...

Nog steeds beetje zwanger

Nog steeds beetje zwanger

25-08-2010 om 17:30

Hier helemaal niet misselijk

En dat is juist een beetje zorgwekkend, vind ik. Ik merk eigenlijk heel weinig van de zwangerschap, behalve dat mijn broeken strakker gaan zitten, maar ik eet volgens mij ook meer. En ik voel af en toe wat duizeligheid of een steek in mijn buik, en ben wat eerder moe. Al met al eigenlijk geen heel erg zwanger-gevoel.
Aan de andere kant lijkt de hele dag misselijk zijn me ook doodvermoeiend, arme dc. Ik hoop heel erg voor je dat het binnenkort ophoudt en dat we dan samen zorgeloos zwanger kunnen zijn!

sidneysheldon

sidneysheldon

25-08-2010 om 19:10

Nog wat tips

inderdaad de sea bands die je bij de etos kan kopen..
en: smorgens gelijk in bed thee met een beschuitje voor het opstaan, en wat ook helpt is cola drinken (let op niet te veel, af en toe een slokje ivm te veel cafeine.)

dc

dc

25-08-2010 om 19:56

Nog steeds

Maak je niet onnodig zorgen. Ik voelde me vrij goed op wat duizelingen en af en toe een beetje misselijk na bij de zwangerschappen van m'n twee zoontjes. Het enige wat me nog echt bijstaat van de eerste was dat m'n borsten zoveel pijn deden, en dat heb ik nu nauwelijks.

En wat er ook gebeurt, je kunt er weinig aan doen, dus je kunt maar beter genieten als je je goed voelt! Laat je ons weten als je de eerste echo hebt gehad?

dc

dc

25-08-2010 om 19:57

Sidney

Dank je voor de tips. Die bandjes heb ik dus, maar werken niet. Of ik merk het niet...

Thee voor het opstaan gaat de komende dagen niet lukken, want ik ben alleen, en de kinderen zijn nog een beetje jong om thee voor me te maken, maar dat beschuitje ga ik proberen. Dat heb ik hier gevonden in Engeland!

Wagenziektetabletten

Er zijn tabletten tegen wagenziekte die tijdens de zwangerschap (en borstvoeding) veilig kunnen worden gebruikt. Ik heb nu geen tijd om het te checken, sorry, maar ik meen dat de werkzame stof cyclizirine (oid) is.

Ik gebruikte die tijdens mijn eerste zwangerschap altijd als ik met iemand moest meerijden (ik ben altijd al gevoelig voor wagenziekte) maar tijdens mijn tweede zwangerschap gebruikte ik ze ook wel eens 'zomaar'. Toen ik later voor iets anders bij de huisarts was en dat vertelde gaf hij me groot gelijk. Kennelijk geen probleem dus.

Verder moest 's ochtend voor het opstaan in bed al aan de crackertjes en had ik altijd iets van crackers of sultana bij me, bij licht opkomende misselijkheid meteen iets eten, dat hielp.

Gember - waar ik wel van houd - hielp bij mij niets, maar cola wel. Al zorgde ik wel dat de allerergste prik eraf was, maar dan hielp het wel degelijk.

Die sea bands heb ik ooit eens tegen wagenziekte geprobeerd en hielpen bij mij ook helemaal niet.

Sterkte ermee

Temet

Rieneke van der Graaf

Rieneke van der Graaf

26-08-2010 om 10:12

Huisarts?

Ik ben bij alle 3 mijn zwangerschappen ook erg misselijk geweest (met 1 a 2x per dag overgeven), bij mijn 2e zelfs extreem, en dat werd steeds erger. Toen ik eindelijk bij de verloskundige kwam (was ik al bijna 3 maanden), werd ik meteen doorgestuurd naar de huisarts omdat het zou kunnen zijn dat ik aan het uitdrogen was. Dat was ik gelukkig niet, maar zat er wel tegenaan. (Kon ook geen water meer binnenhouden. 2 slokjes ging goed, 3e mis.) Ik heb toen emesafene zetpillen gekregen, en die hielpen goed. Ik weet niet of jij ook moet overgeven, maar neem anders even contact op met je huisarts.

Ik heb wel eens begrepen dat zuurtjes ook helpen tegen misselijkheid, al heb ik dat zelf niet uitgeprobeerd. En probeer verder zo veel mogelijk rust te nemen. (Al hang je maar op de bank. Laat dat huishouden maar even.) Dat hielp bij mij nog wel wat. Toen ik zo misselijk was bij de 2e, was de oudste net 1 jaar. Bij de jongste waren ze (net) 3 en ruim 4,5 jaar.

dc

dc

26-08-2010 om 21:05

Rieneke

Dank je voor je reactie.

Ik kan water nog wel binnenhouden, dus heb geen risico op uitdroging. Ik geef zo'n 8 à 10 keer per dag over, met name 's avonds vreemd genoeg (ochtendziekte, yeah right). Beschuitje 's morgens voor opstaan hielp vanochtend trouwens goed. Ik heb m'n ontbijt voor het eerst weer binnen kunnen houden!

Ik heb eerste afspraak met huisarts staan: 7 september. Ze is met vakantie. Lekker handig. En vervanger werd afgeraden. Ik denk toch dat ik morgen inderdaad even terugbel en wat dwingender een afspraak ga regelen...

Rusten doe ik genoeg. Zodra het kan eigenlijk. Het huishouden komt inderdaad later wel weer. Ik weet nog welke opruimwoedes me te wachten staan ;-)

Rembrand

Rembrand

26-08-2010 om 23:27

Plas je nog wel?

Als je acht tot tien keer per dag overgeeft raak je toch aardig wat vocht kwijt. Hoe vaak plas je nog, en is je plas nog helder en vrijwel reukloos ?
M.

dc

dc

27-08-2010 om 09:03

Ehm

ik plas nog wel, maar niet reukloos. Ik dacht dat dat te maken had met de hormonen, want dat had ik ook bij de oudsten. En als ik naar mijn huid kijk, dan heb ik geen uitdrogingsverschijnselen.

Ik drink veel, en het meeste houd ik toch, zeker 's middags en 's nachts, goed binnen. (ik word nu 2 keer per nacht wakker en drink dan water). Peperemuntthee lijkt trouwens goed te helpen!

Rembrand

Rembrand

27-08-2010 om 09:32

Acetonluchtje?

Als je urine donker van kleur is en het ruikt naar aceton betekend dit dat je je eigen vetten aan het verbranden bent ( je bent in ketose zoals dit heet ). Dat is niet goed voor jou en je baby en dan ik zou dan toch echt wel naar een arts gaan. ( overigens ruik je dan ook flink uit je snaveltje ).
M.

joos

joos

27-08-2010 om 15:09

Wat bij mij hielp

Ook ik ben extreem misselijk geweest de eerste 20 weken van beide zwangerschappen. De eerste keer zat ik ook tegen uitdroging aan, de huisarts wilde het toen nog een paar dagen aankijken en anders werd het opname in het ziekenhuis. Op een gegeven moment vroeg mijn man heel machteloos wat hij voor me kon doen. Ik had toen al weken crackers, bescuitjes, gember, beschuitjes, thee en al die dingen er op zitten en was dat eigenlijk wel zat. Dus ik vroeg of hij patat voor me wilde halen. Zou ik toch weer uitspugen, dus dan liever een bak patat uitspugen dan een droog kaakje. wonder boven wonder bleef het er in! Vanaf toen heb ik ´s middags om een uur of 4 iets vettigs of hartigs gegeten. Geen grote hoeveelheden, een handje japanse nootjes hielp ook. Het spugen ´s morgens heb ik gedaan tot de bevalling. Deed ik voor het slapen gaan wat Glorix Eucalyptus in de pot, want dat rook zo lekker als ik dan de volgende dag moest spugen...

dc

dc

27-08-2010 om 16:08

Aardappels

ik heb al gemerkt dat aardappels goed blijven zitten.

Ik heb een afspraak met een andere dokter gemaakt. Maar kon pas woensdag. Ik ga morgen heel veel rusten, en hopelijk gaat het dan beter. Begin me echt bluh te voelen. Zit nu heel veel achter de computer, want dat kost niet teveel energie. Mijn arme kindertjes.

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.