Zwangerschap en bevallen Zwangerschap en bevallen

Zwangerschap en bevallen

yonami

yonami

24-01-2011 om 15:45

Ongepland zwanger

Zoals de titelal zegt ben ik ongepland zwanger, ik denk 4,5 week of bijna5. Na de grootste schrik vorige week vind ik het nu eigenlijk wel ongelooflijk leuk. Dit wordt als alles goed gaat mijn 4e kindje. Leuk zouden jullie denken maar ik word helemaal gek van de stressen onzekerheid, ben overal bang voor. Voor de reacties van anderen en dan vooral van mijn moeder, voorhet verloop van mijn zwangerschap.Ik heb namelijk altijd erg moeilijke zwangerschappen met veel stress en depressieve gevoelens maar waar ik op het moment nog het bangst voor ben is dat het misschien wel mis gaat, ik bedoel dit was niet gepland heb dus geen foliumzuur geslikt(nu wel hoor) heb injecties tegen de hooikoorts gehaald en dan die stress die ik nu heb dat kan toch nooit goed gaan! Ik heb in het verleden al eens een miskraam gehad en dat heeft er toen zo ingehakt dat ik in mijn andere zwangerschappen nooit kon genieten dus met alle stress van dit erbij sta ik op dit moment gewoon stijf van de stress kan wel steeds huilen. Gelukkig reageerde mijn vriend goed engaan we er gewoon voor, dit kindje is ook super gewenst! Heel ironisch heb net een maand geleden alles verkocht, de box de kinderwagen etc. dus dit is echt een verrassing. Wie kan me een beetje moed inpraten? Word gek van mezelf. Groetjes yonami

elinde

elinde

24-01-2011 om 17:19

Ik ook ongepland

ik heb net een jaar geleden alles weggedaan. ben jaar daarvoor gescheiden en heb al drie kinderen.
heb nu bijna jaar mijn vriend en blijkt dat ik nu ongepland zwanger ben, van mijn 4e kindje (5e zwangerschap). ik heb mijn eerste kindje verloren bij 5 maand. ook zwangerschappen daarna verliep niet alles vlekkenloos.
dus ............. volop stress, onzekerheid, enz.
buikpijnklachten heb ik ook. lijkt soms net alsof ik ongesteld ga worden. ik heb woensdag een echo, omdat ik niet weet hoelang ik zwanger ben. denk zelf zo'n 5 a 6 weken, maar woensdag weet ik meer.
ik ben al helemaal gewend aan het idee en het kindje is bij ons beiden heel erg gewenst. ik ben ook bang voor reactie van mijn ouders, m.n. mijn moeder.
zal wel eerst zeggen hoe stom enz, enz.
maar ja, ik kan het niet terugdraaien en zou eerlijk gezegd ook niet willen.
onzekerheid, tja tips. ik zou het niet weten. ik probeer in ieder geval te genieten daar waar mogelijk. en denk aan het kleine wondertje in mijn buik.
dat is dan toch ook wel genieten.

yonami

yonami

24-01-2011 om 21:34

Elinde

jij ook. Ja ik wilook welgaan genieten maar zit nog steeds in een rare situatie aan de ene kant denk ik het moest gewoon zo zijn en aan de andere kant ben ik overal bang voor. Ditis ook mijn 5e zwangerschap en hopelijk dus de 4e die goed gaat maar mijn god wat ben ik onzeker. Ja ik wil dit kindje heel graag en vvind het ook welleuk voor onze derde, de eerste twee zijn al wat ouder en uit een vorige relatie dus zal de derde ook een leeftijdsgenootje krijgen. Ik ga gewoon heel hard duimen ook voor jou dat dit positief gaat verlopen voor ons.Ik durf trouwens de verloskundige nog niet te bellen kan het allemaal nog niet geloven. Zullen we elkaar een beetje op de hoogte houden? Groetjes yonami

Hanny61

Hanny61

24-01-2011 om 22:02

Yonami en elinde

Ook ik ben eens ongepland zwanger geweest van een heel gewenst kind. Ik lees dat dit bij jullie ook het geval is. Tuurlijk is het allemaal spannend en omdat het ineens zo plotseling het geval is, moet je ook nog een beetje aan het idee wennen. Ik kan de angsten voor misgaan niet wegnemen, maar dat kan een verloskundige misschien wel. Dus, wen nog even aan het idee en maak over een tijdje een afspraak. Het komt vast allemaal goed, gelukkig zijn deze a.s. kindjes heel erg gewenst!
Ik zou dan ook tegen bemoeizieke moeders zeggen: Het is voor ons ook een onverwacht cadeautje, maar wat zijn we er blij mee! Je moet dan als moeder wel heel zuur zijn als je daarna nog een vervelende opmerking gaat maken.
En natuurlijk, gefeliciteerd met jullie resp. zwangerschappen!

yonami

yonami

24-01-2011 om 22:16

Hanny

dank je voor je berichtje. Deze lieve en bemoedigende woorden had ik even nodig! En mijn moeder ja ze is echt heel lief en behulpzaam maar ziet natuurlijk allemaal problemen,zorgen etc.Maar ja we zien wel. Groetjes Yonami

Fransien

Fransien

25-01-2011 om 15:52

Zelfde schuitje

Hier ook ongepland een vierde, manlief was al gesteriliseerd, dus het was echt onverwacht. Ik had ook al de hele babyuitzet de deur uit gedaan. Onze vierde was ook zeer gewenst, het is ook zo'n lieverd geworden, maar het is wel aanpoten, een baby terwijl de derde net bijna naar school toe gaat. Hier waren beide sets opa's en oma's niet op de hoogte van de sterilisatie, dus die vonden het alleen maar leuk. Alleen een paar vrienden keken wel heel vreemd op. Tsja, wat mij betreft is het echt welletjes, dus ik ga nu ook voor de sterilisatie.

Risama

Risama

25-01-2011 om 17:06

Mijn ervaring

Ik kreeg afgelopen mei mijn niet geplande 5e kindje. Na heel veel schrik toen hij onderweg bleek te zijn en vooral een schoonmoeder die echt niet blij was, is alles helemaal goed gekomen. Schoonmoeder had gewoon even wat tijd nodig om aan het idee te wennen, ik zelf trouwens ook. Nu zijn we allemaal dolgelukkig met dit prachtige jongetje. Ook schoonmoeder is ruim voor de bevalling bijgedraaid. Wij hadden ook net alles weggedaan, nummer 4 was net een jaar en wij waren klaar, dachten we. Niet dus! Via Marktplaats heb ik er een sport van gemaakt zo veel mogelijk spullen weer gratis bij elkaar te sprokkelen. Ik had mijn spullen tenslotte ook allemaal weggegeven. En als we er opnieuw uitgegroeid zijn geef ik het weer allemaal weg, want nu gaat er echt geen kindje meer tussendoor glippen, nu zijn we echt helemaal compleet.

Sterkte dames en probeer ook te genieten van deze bijzondere zwangerschap!

Risama

elinde

elinde

25-01-2011 om 18:01

Genieten

probeer ik wel hoor. mijn ouders zijn ook schatten, maar m.n. mijn moeder ziet veel beren op de weg. het is ook niet de meest handige tijd, maar ja. het is gewoon een klein wondertje die in mijn buik aan het groeien is.
ik heb volop klachten. alleen maak me daar nu al wel zorgen over.

ben eind van de dag echt doodop. 's morgens moeite met eten, enz.
echter waar ik me zorgen over maak is dat ik veel last van mijn schaambeen heb.
dat ik geen bekkeninstabiliteit krijg.
morgen naar verloskundige voor 1e echo. ben heeeeeelll benieuwd.

dank voor al jullie reacties! fijn en leuk om te lezen.

kaatje1972

kaatje1972

25-01-2011 om 20:44

Elinde

Veel plezier morgen!
Ik ben niet zwanger maar vindt het altijd heerlijk om hier mee te lezen ;-)

yonami

yonami

25-01-2011 om 21:15

Elinde

morgen al een echo? Wauw ben jaloers op je,zal voor je duimen. Verschijnselen ik weet het niet.Word daar ookonzeker van heb vandaag weer een test gedaan en vet positief(ja weet het heb bij de derde 10 testen gedaan duh)Hoop gewoon dat het heel snel maart is en die onzekere tijd een beetje voorbij is tot die tijd duimen dat het goed gaat en aan reacties van anderen wil ik nunog even niet denken. Groetjes Yonami

yonami

yonami

26-01-2011 om 12:37

En?

Elinde heb je je echo gehad en hoe was het? Heb aan je gedacht! Groetjes Yonami

elinde

elinde

26-01-2011 om 18:03

Echo

nou ik ben circa 5 weken en 3 dagen zwanger. er is dus nog niet veel te zien. ik moet 11 februari weer en dan moet er toch wel een hartslagje te zien zijn.
aan de ene kant wel een domper. had zo gehoopt dat ik langer zou zijn, zodat ik een hartje kon zien.maar ja, ik ben er dus echt op tijd bij. en heb dus al heeeeeellll vroeg een positieve test gehad.
dus nu weer kleine 2 weken voor volgende echo. en daarna waarschijnlijk na 1 a 2 weken weer een.
ik moet zeggen dat ik het niet erg vind dat ik zoveel echo's moet hebben.
dank dat jullie aan mij gedacht hebben! heel lief.

yonami

yonami

26-01-2011 om 20:59

Elinde

ja dat is de reden waarom ik even wacht met bellen naar de verloskundige.Ikben bang dat ik te vroeg ga en dan ooknog niets zie en dan nog onzekerder wordt(al hoewel nog onzekerder????)Ik ben van plan om als alles goed gaat volgendeweek te bellen, ben dan denk ik 6 weken en als ik dan misschien een week later mag komen. Daarna krijg je hier met ongeveer 11 weken weer een echo, als allesgoed gaat tenminste. Oh ik durf er allemaalnog helemaal niet op te hopen aan het begin moest ik heel erg aan het idee wennen en nu wil ik dit kindje zoooo graag. Maar wel fijn voor jou dat je nu weet hoe ver je bent en we gaan er gewoon vanuit dat je volgende echo weer goed is. Spannend allemaal he? Is er trouwens een reden waaromjij zo vaak echo's krijgt of is dat standaard bij jullie? Ik heb trouwens wel steeds zo'n gespannen buik een beetje een zwaar gevoel(weet niet goed hoe ik het moet omschrijven) Groetjes Yonami

elinde

elinde

28-01-2011 om 14:25

Gesprek

ik heb vandaag intakegesprek gehad bij verloskundige.
bloeddruk gemeten, papieren mee voor bloedtesten.
wauw het begint nu meer en meer door te dringen.
ik vind op zich niet erg om vroeg een echo te hebben, maar is natuurlijk leuker op moment dat hartslagje er is.
ik heb over 2 weken dus weer 1. en omdat termijn dan lang is naar 15 weken toe, mag ik tussendoor ook nog even komen voor definitieve termijnecho.
en dan met 20 weken weer een echo. spannend dus allemaal.
ik zit volop in klachten: ochtendmisselijkheid, gespannen/pijnlijke borsten, last van schaambeen, buikpijn.
ik probeer rustig te zijn en te blijven. ik denk altijd maar een miskraam is teken dat het niet goed is, dus dan moet het zo zijn.

yonami

yonami

28-01-2011 om 22:35

Elinde

oh wat lijkt het me zalig omme overtuigd zwanger te voelen zoals jij met die klachten. Ja volgens mij voelik iets aan mijn borsten en heb steeds een vaag gevoelonderin mijn buik en heb last van mijn rug en op het moment zit ik midder in een eetbui(maar ja die heb ik ook als ik niet zwanger ben!) Volgende week wilik de verloskundige bellen als alles nog goed gaat. Phoe kon ik de tijd maar een beetje vooruit zetten! Groetjes Sandra

elinde

elinde

30-01-2011 om 10:20

Yonami

wel heerlijk om zwanger te voelen. ook moeilijk soms in de vorm dat mijn beroerdheid ontzettend toeneemd. ik heb lage bloeddruk die mij waarschijnlijk gisteren parten heeft gespeeld. ik werd helemaal onwel. en zakte zo op de grond. ik was alleen boven en kon later moeilijk naar beneden komen. mijn vriend schrok ontzettend. ik heb de hele boel bij elkaar gehuild. ik voelde me zo slecht en ziek.
ik voel veel mijn borsten als een soort check of ik nog zwanger ben.
daarnaast nemen mijn zorgen dus ook toe.
ook vanwege werk wat ik doe, omdat ik met risicomensen werk om het zo maar te zeggen.
dat vind ik lastig.
ik zie ontzettend uit naar de tweede echo van 11 februari. kan haast niet wachten.
maar die beroerdheid!!
pffffffffffffffff

yonami

yonami

31-01-2011 om 22:20

Jeetje elinde

jij voelt je echt beroerd he? Ik zeg steeds ik wou dat ik me echt hondsberoerd voelde maar ik begrijp jou echt dat dat ook niets is. Ik hoop dat het iets beter gaat en je in ieder geval niet meer onwel wordt! Ik heb eigenlijk nergens last van, af en toe voel ik iets aan mijn borsten maar that's it. Ik heb wel steeds zo'n vervelende weeige gevoel onderin mijn buik wat ook niet echt goed is tegen mijn onzekerheid. Deze week maar eens de verloskundige bellen en hopen op een snelle echo(al vind ik dit ook echt supereng) Doe het rustig aan en groetjes Yonami

elinde

elinde

01-02-2011 om 18:34

Kleine beetjes

de hele dag door eet ik kleine beetjes. ik kan geuren nauwelijks verdragen. reukvermogen is toegenomen. vlees krijg ik al helemaal niet naar binnen.
vandaag ging het redelijk, als ik de hele tijd maar kleine beetjes eet.
merk nu ook weer dat ik even wat moet eten.

ondanks de beroerdheid ben ik ook nog steeds hele dag borsten aan het checken.
kan haast niet wachten op de echo van volgende week vrijdag.
duurt me dan alweer te lang. dat jij het zo lang kunt volhouden om niet te bellen naar verloskundige.
ik ben daar te nieuwsgierig voor.
dan wil ik het ook weten, maar voor mij was het eigenlijk ook omdat ik niet wist/weet hoe lang ik zwanger ben eigenlijk.
vandaar.
op zich gaan de dagen nu wel snel, maar toch nog te langzaam.

yonami

yonami

01-02-2011 om 21:53

Ik weet

ook niet precieus hoe lang ik zwanger ben denk morgen 6 weken maar zeker weet ik het niet! Ik heb vandaag weer een test gedaan ben zo onzeker en vandaag ben ik ervan overtuigd dat het mis is. De test was wel positief hoor maar ik voel niets kan niet goedzijn! En ja om nu zo'n test te doen heeft natuurlijk ook geen zin want die test ook positief als het fout is. Maar ja nu heb ik een eetbui wat ik altijd heb als ik in een dip zit en voel ik me morgen waarschijnlijk misselijk van het eten van nu, nou ja! Fijn dat het hoogstwaarschijnlijk bij jou wel goed zit. Groetjes Yonami

elinde

elinde

02-02-2011 om 14:33

Yonami

ik hoop dat het allemaal meevalt. dat je niets voelt kan ook gewoon dat het op en af gaat met de hormonenhuishouding in je lichaam.
ik zou gewoon bellen. beter iets weten, ook al zou het mis zijn, dan maar blijven gokken of het wel of niet goed is!
nogmaals ik hoop dat het allemaal meevalt!

yonami

yonami

03-02-2011 om 17:00

Elinde

Ik heb zonet de verloskundige gebeld en vond het supereng! Zij was hartstikke blij voor mij en ik maar zeggen maar ik ben zo bang dat het mis is. Volgende week woensdag 9 februari mag ik een echo maken en jee wat zie ik er tegen op. Ben zo bang voor slecht nieuws maar kan nu alleen maar wachten. Had gisteren een redelijke dag en voelde mijn borsten weer iets maar vandaag weer niets. Kun je mij niet iets van jouw verschijnselen meegeven(hihi) Jij kunt alleen kleine beetjes eten nou ik kan wel gewoon dooreten als ik stress heb eet ik altijd veeeeel meer. Nou hopelijk gaat alles goed bij jou, niet meer onwel geworden? Groetjes Yonami

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.