Zwangerschap en bevallen Zwangerschap en bevallen

Zwangerschap en bevallen

Lees ook op
Bloem31

Bloem31

02-01-2021 om 21:13

Ongepland zwanger van 4e (6de)

Hallo allemaal,

Ik ben normaal niet zo van het schrijven op een forum maar moet toch even van mijn af typen.

Ben moeder van 3 kinderen (2 van mijn ex en 1 met mijn huidige man) mijn man heeft ook uit een eerder huwelijk 2 kinderen die om het weekend bij ons komen.

Wij hebben het best druk zo met een samen gesteld gezin maar het is altijd wel erg gezellig moet ik zeggen als we allemaal bij elkaar zijn!!

Nu was ik aan het wachten tot mijn menstruatie zou beginnen en deze is laatste tijden wel is vaker wat eerder of wat later, maar deze keer heb ik er een raar gevoel bij. Mijn man zij ach maak je niet zo druk je haalt je van alles in je hoofd en dat moet je niet doen.
Ik gaf hem gelijk en ging gewoon veder met de dagelijkse dingen nu had ik van de week (1.5week overtijd) tijdens het afvegen wat oud bloed in eerste instantie dacht ik hehe begint het dan toch eindelijk die menstruatie dus ik naar de winkel om spullen in te slaan want er was niet zo veel meer. Maar de menstruatie bleef op zich wachten toen ik me bh uit deed voelde ik me borsten anders dan anders en kreeg steeds meer het gevoel ik zou toch niet zwanger zijn, dit uitgesproken naar mijn man en die voelde mijn onzekerheid want we wilde geen kinderen meer. Hij beloofde om de volgende dag een test te gaan halen en zo gezegt zo gedaan.
En ja hoor.. 2 hele dikke strepen overduidelijk een zwangerschap we schrokken hier beide van ookal wisten we eigelijks dat het toch zo zou zijn.

Ik barste in huilen uit ik wist niet zo goed wat ik voelde een 4de kindje of eigelijk een 6de! Ik weet niet of ik dit wel trek mijn man gaf ook aan dat we hier heel goed over na moeten denken en dat is wat we nu gaan doen.

Een abortus ik vind dat heel heftig en ook tegen mijn gevoel in.
Me zus probeert zwanger te worden maar dat lukt niet dus dat moet allemaal moeilijk via het ziekenhuis en wij zitten te denken om het zo maar weg te doen! Zo tegen mijn gevoel in.

Ik hoop dat er meer vrouwen zijn die voor of in deze moeilijke keuze hebben gestaan. Die hun verhaal met mij willen delen.

Bloem31

Dat is echt een bijzonder moeilijke situatie, je man en jij zullen daar toch echt samen over moeten beslissen.
In andere tijden zou je het kindje voor je zus krijgen. Gezien haar situatie denk ik dat het goed is om het met haar te bespreken (als jullie een beslissing hebben genomen). Dat kan pijnlijke confrontaties in de toekomst voorkomen.
Zijn er redenen waarom je geen (of wel?) anti-conceptiemiddelen hebt gebruikt? Hebben jullie sterilisatie overwogen? Dat is natuurlijk achteraf praten, maar wellicht maakt het gesprek voor jullie duidelijker, waarom je een tijdje geleden niet tot drastischere maatregelen hebt besloten en dus het risico hebt genomen op een nieuwe zwangerschap.

Tsjor

Watervrouw

Watervrouw

04-01-2021 om 01:17

Samen

Neem dit besluit samen met je man en eventueel met behulp van huisarts. Je zusje is van later zorg. Net als Tjsor vraag ik me ook af of jullie voorbehoedsmiddelenhebben gebruikt, dat zegt ook veel.

bertje1

bertje1

05-01-2021 om 09:02

hoe oud ben je?

?

Reageer op dit bericht

Je bent niet aangemeld, heb je al een account? Meld je dan aan via de onderstaande knop.

Aanmelden