Zwangerschap en bevallen Zwangerschap en bevallen

Zwangerschap en bevallen

anoniempje

anoniempje

01-01-2010 om 13:03

Overtijd en met kerst carpaccio gegeten,maak me grote zorgen!

Ik weet nog niet zeker of ik zwanger ben,maar vriend heeft een vermoeden,omdat ik altijd rond de 25/26ste mijn menstruatie moet krijgen,op zich vinden we het leuk,wantwe roepen wel eens vaker over een derde,als hetzou gebeuren,maar doordat ik (deze keer helaas erger dan anders)een kort lontje had,snel geirriteerd/chagrijnig(niets kunnen hebben)en rugpijn had ,dacht ik echt aan de voortekens van menstruatie,het is nog te vroeg om een conclussie te trekken natuurlijk,maar het vreemde is dat ik anders op tijd ben en nog geen last heb van oa gevoelige borsten,misselijkheid,kan nog komen natuurlijk,maar ik dacht dat je dat kreg rond je verwachte menstruatie!
Mocht ik zwanger zijn,als ik over enkele dagen nog geen mesntruatie heb,kan ik dan al een test halen of is dat te vroeg en wat nu ik carpaccio heb gegeten met kerst?

anoniempje

anoniempje

01-01-2010 om 13:06

Sorry typefouten komt door defect toestensbord

excuses typefouten komen door defect aan toetsenbord!

Anoniempje

ik denk dat je je niet zorgen hoeft te maken, hoor. Je hebt vast geen bergen rauw vlees gegeten, toch?

Succes bij het doen van een test.

groetjes van Purk

anoniempje

anoniempje

01-01-2010 om 15:13

Dank je maar als je besmet zou zijn,ben jezelf dan ziek?

Bedankt voor je reactie,maar moet je voor een besmetting zelf ook ziek worden,of hoeft dat helemaal niet?

liora

liora

01-01-2010 om 15:15

Test

Hoi Anoniempje,

Je kunt nu al testen hoor, je kunt zelfs een paar dagen voordat je ongesteld wordt al testen.

En over het vlees zal ik me niet teveel zorgen maken. De kans dat je er die besmetting van krijgt, kan even niet op de naam komen, is zeer klein. En als je vaker rood vlees eet, is de kans groot dat je het toch al eens hebt gehad.

Liora

Nasha 1st

Nasha 1st

01-01-2010 om 16:05

Was het rauw vlees?

of de carpaccio uit de supermarkt, wat dat is van rookvlees en dus niet rauw....

Maakt niet uit

Als je nog maar net zwanger bent geef je nog niks door aan je kindje. Dit is volgens mij tot 5 weken zo.

liefs lisa

Therese

Therese

02-01-2010 om 17:27

Kan geen kwaad

Behalve dat de kans zeer klein is dat het vlees besmet is, heb ik ook begrepen dat je tot 5-6 weken geen bloedband met het kindje hebt. Hierdoor zou het uberhaupt geen kwaad kunnen.

Daarnaast kreeg ik van mijn gynaecoloog altijd het advies om pas na de positieve test als een zwangere te gaan leven. Daarvoor mocht ik gerust een biefstukje of ander verboden voer eten. Ik neem aan dat hij dit soort adviezen niet zou geven als het gevaarlijk zou zijn.

En heb je al een test gedaan?

Groetjes Therese

Toxoplasmose - test

De belangrijkste reden waarom halfrauw vlees wordt afgeraden is angst voor toxoplasmose. Nu hebben veel mensen daar al antistoffen tegen, maar dat weten ze meestal zelf niet. Daar kan je op getest worden. Nu is in enkele gevallen de uitslag van die test niet geheel duidelijk, maar toch: als het kan, vraag dan als je voor bloedtesten (voor suiker, Hb etc) gestuurd wordt, of de vk ook even het vakje voor toxoplasmose aanvinkt. Bij mij gebeurde dat bij de tweede zwangerschap, en puur omdat ik het vroeg ('goh, kunnen ze daar ook op testen?' "ja, doen we eigenlijk nooit, maar als je wilt...' ' nou graag'). Ik bleek tjokvol antistoffen te zitten, en heb me daarna de rest van de zwangerschap niet meer druk gemaakt om rosbief, biefstuk en osseworst.

Voor meer info: kijk eens in het archief van deze rubriek, dit onderwerp is al eens langsgeweest.

Groeten,

Temet (en gefeliciteerd natuurlijk!)

Lena

Lena

03-01-2010 om 21:00

Gelukkig

Fijn om te lezen dat die eerste weken er nog geen overdracht is van schadelijke stoffen. Ik heb, toen ik nog niet wist dat ik zwanger was, geaschilderd bij mijn moeder en flink met mijn neus boven de terpentine gehangen met schoonmaken. Maar als ik het goed begrijp hoef ik me daar geen zorgen over te maken, gelukkig! Lena

liora

liora

05-01-2010 om 09:28

Lena

weet je nu al of je zwanger bent?

Lena

Lena

05-01-2010 om 12:59

Ja!

Hoi, ja ik weet het nu, ik ben nu bijna 7 weken zwanger. tot nu toe gaat alles goed! groetjes, Lena

Kadonaj

Kadonaj

05-01-2010 om 19:55

Gefeliciteerd!

Goed om te horen, wel moeilijk om zo veel het woord carpaccio te zien staan ;) hihi, nog 8 weken, dan mag ik alles weer legaal :)

Therese

Therese

07-01-2010 om 11:41

Oh lena

was jij de carpaccio-eter ;). Ik zal je verklappen dat ik een paar dagen voor mijn positieve test ook nog de toastjes filet americain en schimmelkaasjes naar binnen aan het werken was. Ook dat kon geen kwaad.

Lena

Lena

07-01-2010 om 17:34

Nee

Hoi Therese, nee ik ben niet de carpaccio-eter, die is nog steeds anoniem :) Al bedenk ik me ineens dat ik wel carpaccio gegeten heb met kerst! Maar ik begrijp dat ik me daar niet alsnog zorgen over hoef te maken. Ik was meer bezorgd over verf-actie bij mijn moeder, maar voor zover ik begrijp kunnen dat soort acties in de eerste weken nog niet echt kwaad. dat hoop ik dan maar! Nu 7 weken 'heen', en op een hormonale huilaanval vanmorgen na, gaat het heel goed! Groetjes, Lena

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.