Zwangerschap en bevallen Zwangerschap en bevallen

Zwangerschap en bevallen

Voortekenen bevalling

Hallo allemaal,

Komende maandag ben ik uitgerekend van mijn/ons eerste kindje. Vandaag dus 39 weken en 3 dagen zwanger. En ja, ik weet dat eerste kindjes vaak later komen. Maar eigenlijk ben ik het wel zo'n beetje zat. Alle klusjes in huis zijn gedaan (omdat ik gisteren echt niet meer wist wat ik moest doen heb ik de badkamervloer met voegenreiniger schoon gemaakt), vrienden en familie de afgelopen dagen/weken allemaal gezien, heb al heel veel boeken gelezen, kijk ook veel foute televisie, probeer elke dag een nieuw recept te koken, etc. En als ik nu vriendinnen opbel vragen ze direct 'oh, ben je bevallen?'.
Daarbij komt dat het leven nu echt wat minder makkelijk begint te worden. Ik pas nog één paar gympen, maar veters strikken is een hele opgave. Fietsen gaat nog redelijk, maar lopen wordt wel pijnlijker, vooral wat langere stukken. 's Nachts slaap ik steeds blokjes van twee uur. Ook heb ik veel last van maagzuur en misselijkheid omdat het kindje steeds meer tegen mijn maag drukt. Kortom, ik voel me gewoon niet meer fijn en wil zo graag dat ons babietje een dezer dagen geboren gaat worden. En liever rond de uitgerekende datum dan twee weken later... IK weet dat ik geen reden heb om te klagen, maar ik doe het dus toch... Op de laatste echo was het kindje gezond, voldoende vruchtwater, sterk hartje. Ook voel ik elke dag voldoende bewegen.
Maar goed, het kindje is nog niet ingedaald en verder is er ook geen enkel voorteken dat de bevalling zich snel aan lijkt te dienen (geen voorweeën, weinig harde buiken, geen slijmprop of iets verloren).
Is er wat jullie betreft iets zinnigs te zeggen over voortekenen voor de bevalling die ik zou kunnen herkennen? Betekent niet indalen ook dat de bevalling nog even op zich laat wachten? Morgen ga ik deze vragen ook aan de verloskundige stellen.
Maanve

Yta Chalne

Yta Chalne

29-09-2010 om 13:39

Nou..

Wat ik me vooral herinner van de eerste (dat was niet bepaald pasgeleden) is, dat ik me na de bavlling realiseerde dat het toch best lekker rustig was, hoogzwanger zijn. En dat je eigenlijk best mobiel bent en ook best aardig slaapt, zo hoogzwanger. Vergeleken met de weken erna :-) Dus probeer gewoon zoveel mogelijk te genieten: neem een warm bad, loop een stukje in de zon, koop wat leuks voor jezelf, slaap uurtjes overdag, eet lekkere dingen. Rust zoveel mogelijk uit. Die baby komt echt! Qua voortekenen kan alles, en alles kan ook anders. Je kind bepaalt nu wat de juiste tijd is.

Maanve

Maanve

29-09-2010 om 14:30 Topicstarter

Ja maar, ja maar,,,

Yta, ik houd helemaal niet zo van 'best lekker rustig'! Ik houd van leven in de brouwerij, erop uit trekken, een dag die voor me ligt met eindeloze mogelijkheden. Maar, ik neem je advies ter harte hoor om er zoveel mogelijk van te genieten. En dat doe ik ook echt wel, alleen na ruim 5 weken verlof is het genieten daarvan wel een beetje op.
Ik wacht dus verder (on)geduldig af...

elsje78

elsje78

29-09-2010 om 15:59

Moeilijk te zeggen

de eerste keer 6 dagen overtijd en zag het niet aankomen, de tweede keer 2 dagen te vroeg en zag het weer niet aankomen...

Maar ik ben het met Yta eens, ik hou ook van leven in de brouwerij en kon de babies er wel uitkijken, maar beide keren wenste ik na een paar dagen dat ik me nog eens een dag kon vervelen en lekker even kon slapen.

Dus slaap vooral veel, over 2 weken is het je kostbaarste activiteit waar je makkelijk 100 euro voor neertelt hahaha

maar ik herken het wachten en dat is niet zo leuk...

sterkte en groetjes Elske

Haha maanve

"leven in de brouwerij, erop uit trekken, een dag die voor me ligt met eindeloze mogelijkheden. "

Dat wordt dan na de babytijd ;-) ... echt zo;n kind slurpt al je tijd op... en al je mogelijkheden.

En wat betreft de nakende bevalling: het is heel herkenbaar. Zolang je er genoeg van hebt en wilt dat het komt blijft een kind zitten waar het zit. Geef 'm ongelijk. Lekker warm en zacht. Hoeft niet zelf te eten of te ademen. Kan prima groeien daarbinnen. Alleen ma kan geen kant meer op. Maar daar zit zo'n baby niet mee.

Als je daarentegen denkt weet je wat, blijf maar lekker zitten daarbinnen. Het is goed zoals het is, je hoeft er niet uit... dan komt ie juist!

En ik heb ook het advies van Yta gekregen toen ik niet meer kon slapen tijdens de zwangerschap van de eerste. Dan zeiden ze "Slaap maar lekker, nu kan het nog". Daar snapte ik toen geen snars van maar die rust tijdens de laatste weken van de zwangerschap die komt de eerste decennia niet meer terug. En al helemaal niet wanneer je, zoals Yta, hoe zeg ik het diplomatiek... wat grotere leeftijdsprongen tussen de kinderen krijgt.

maar dat is bij jou toekomstmuziek!

Ik wil ook niet te belerend zijn, wilde vooral de herkenning melden van dat ongeduld, gepaard aan de herinnering dat het kind kwam juist toen ik het opgegeven had!

dc

dc

29-09-2010 om 18:12

Geen

Bij mij waren er beide keren geen voortekenen. De tweede was een week te laat, en ik zat met smart te wachten, maar op een gegeven moment begon het gewoon.

Vic

Vic

29-09-2010 om 20:55

Het komt als het komt

Dat is het leuke met bevallingen. Je weet nooit wanneer ze beginnen. Anderhalf jaar geleden had ik een vriendin aan de telefoon die het ook zat was met de zwangerschap, nog zonder voortekenen of wat dan ook. 8 uur later kreeg ik een sms'je dat ze was bevallen! Nouja, en zelf verloor ik een slijmprop, had al weken voorweeën, 3 cm ontsluiting en die bevalling moest uiteindelijk een week te laat ingeleid worden. Wel spannend hoor, dat het zomaar over 5 minuten zou kunnen beginnen. Stel je voor, morgenochtend kun je een kind hebben ;-)
Het verstandigst is om er vanuit te gaan dat het nog twee weken duurt. Dan kan het alleen maar meevallen.

Maanve

Maanve

30-09-2010 om 11:46 Topicstarter

Reactie

Ik ben blij dat er om en met me wordt gelachen :-) en in elk geval is de herkenning ook fijn! Ik weet dat geduld hebben en veel uitrusten het enige is dat ik nu nog kan doen. Het doet me denken aan de eerste periode van mijn baan waar gekozen werd om mij heel rustig project per project in te werken. Dit zorgde ervoor dat ik het de eerste twee maanden heel rustig had. En iedereen in mijn team zei dat ik daar moest van genieten, want dat ik het nooit meer zo rustig zou krijgen. En ja, ze hadden gelijk, maar dat betekent niet dat ik die periode van inwerken en rustig aandoen leuk vond.
Het is inderdaad bizar dat ik nu nog denk dat ik tot 42 weken kan doorlopen, terwijl ik ook over een uur weeën zou kunnen krijgen! Gelukkig is de baby een flinke druktemaker, dus ik vertrouw erop dat het met hem/haar allemaal goed gaat. Voordeel van de huidige situatie is dat ik nog nooit zo goed op de hoogte ben geweest van nieuws en achtergronden. Vanmorgen bij koffietentje in de buurt drie ochtendkranten gelezen :-).

Maanve

Heb je deze klusjes al gedaan? (lang)

Natuurlijk, in alle boekjes staat dat je nog een keer uit eten moet met je partner, moet schoonmaken, naar de kapper en pedicure en de enveloppen van de geboortekaartjes vast schrijven. Dit heb je vast allemaal gedaan.

Als de baby er is is alles een onderneming, is mijn ervaring na 2 baby's, zelfs het aanzetten van de computer, telefoontje plegen of aankleden.

Dit zijn mijn tips als je tijd moet doden:
-Koop een afwasmachine als je er nog geen hebt.
-Sla de volgende nummers op in mobiel (in elk geval ga je 1 ervan bellen tijdens je verlof): lactatiekundige, huisarts, kraamorganisatie, huisarts spoed, consultatiebureau, pizzalijn, afhaalchinees, en eventueel kapper, pedicure, schoonheidsspecialiste etc.
-als je van kranten lezen houdt, regel dan nu een (proef)abonnement voor je verlof.
-zet reminders, of zoek alvast uit, print formulieren en noteer telefoonnummers voor de 3 volgende belangrijke zaken: bijschrijven kind bij ziektekostenverzekering, aanvragen kinderopvangtoeslag 2011 en als je niet getrouwd bent, het regelen van ouderlijk gezag voor je partner.
-bestudeer alvast de handleiding voor de magnetronsterilisator, kinderwagen, babybjorn, draagdoek en autostoeltje.
-zorg dat er voldoende in huis is van (en laat je man met de zware dingen slepen): koffie, beschuit met muisjes, koffiemelk, suiker, thee, makkelijke (diepvries) maaltijden, diepvriesgroenten, blikken soep, wc papier, vuilniszakken, wasmiddel en schoonmaakmiddelen (kan de kraamverzorgster meteen aan de slag hihi), sudocreme, paracetamol voor volwassen, vitamine d en k, contactlensvloeistof als je die hebt etc etc.
-zorg voor cash in huis, strippenkaarten/ovchipkaart met saldo, saldo op je mobiel, genoeg sd kaartjes voor je camera, benzine in de auto.
-bookmark internetpagina's over: babymassage/babyzwemmen/buikkrampjes/spruw/borstvoeding/kolven huren/koemelkallergie/onzichtbare reflux etc. Minstens 1 ervan ga je opzoeken :)
-lees misschien www.hielprik.nl
-Fietsen zit er de komende 9 maanden niet in, kan niet met baby. Zoek dus wat over ov in je buurt, leuke dingen op loopafstand, een cafe waar je kan borstvoeden etc.
-zet betalingen voor rekeningen vast klaar.
-zoek op internet naar heerlijk tuttige lijstjes met tijdbesparende huishoudtips, financiele tips voor jonge gezinnen etc.
-zoek alvast de spullen op voor de aangifte, en de tijden van het stadhuis.
-uitslapen!

Deze lijst is niet uitputtend. Misschien schieten me nog wat dingen te binnen. :)

Groet viridantia

Risama

Risama

01-10-2010 om 11:16

Zo herkenbaar....

Ik kon die mensen wel doodkijken die met die dooddoeners als: "het komt als het komt" en "geniet nog maar even van je rust" en allerhande onzinnige tips als: ananas eten en seks hebben etc kwamen.

Je wilt gewoon dat dat kind komt!

En toch is het wel waar...

Het grappige is dat ik 4 maanden geleden bij mijn vijfde zwangerschap idd steeds dacht: "blijf nog maar even lekker zitten, vind ik nu nog rustiger". En terwijl zijn broer en zussen allemaal te laat kwamen (ik lieg trouwens een beetje nummer 1 kwam met 37 weken, de andere 3 gingen over de datum heen...)kwam dit mannetje met 39w3d. En nog grappiger is dat ik die ochtend wakker werd en tegen mijn man zei dat ik ineens het gevoel had dat dit kindje nu toch wel komen mocht en we voor de vorm ook maar even gevreeen hebben, want je weet tenslotte maar nooit. 2 uur later begonnen de weeen! Dus soms werken de tips ook.

Maar mijn nummer 3 kwam bijvoorbeeld pas toen ik het echt opgegegeven had dat ze er ooit uit zou gaan komen. Al wekenlang hadden we iedere avond seks, at ik ananasharten, rende ik de trappen op- en neer etc. en juist de nacht volgend op de avond dat ik niets meer deed en het opgaf, begon de bevalling.

Ik kan na 5 bevallingen uit eigen ervaring zeggen dat elke bevalling anders begint, anders verloopt en op een ander moment plaatsvindt. Er is gewoon geen peil op te trekken.

Succes!(en ik leef wel heel erg met je mee)

Risama

Maanve

Maanve

01-10-2010 om 12:00 Topicstarter

Lijstje

Hoi Viridania,

Bedankt voor het lijstje! Helaas ben ik vrij georganiseerd, dus een groot deel van de dingen die je noemt is al gedaan (zelfs een lijstje met belangrijke telefoonnummers van lactatiekundige en kraamzorg hangt klaar op de koelkast). Maar ik kan nog aan de slag met de kinderopvangtoeslag 2011 en uitzoeken hoe het zit met het bijschrijven van de zorgverzekering. En ik ga inderdaad neer boodschappen in huis halen. Ik woon tegenover de supermarkt, dus dan kan ik nog elke dag een voorraad halen.
Wat ik verder ga doen de komende dagen is vanmiddag nog op de fiets naar de kapper en verder probeer ik nu de culturele uitstapjes nog bij te houden (zaterdag filmhuis en zondag schouwburg). Maar, misschien is het babietje dan al wel geboren! :-)
Maanve

Maanve

Maanve

01-10-2010 om 12:06 Topicstarter

Seks en ananasharten

Hallo Risama, goedbedoelde dooddoeners zijn nu inderdaad lastig, hoewel ik er vast achter kom dat iedereen gelijk had dat ik het nu zo heerlijk rustig heb.
Tot nu toe heb ik me niet gewaagd aan alle zogenaamde hulpmiddelen als ananasharten en traplopen. En seks staat ook niet bovenaan mijn lijstje met deze buik die steeds meer in de weg komt te zitten. Gisteren was ik bij de VK en wij deelden allebei het gevoel dat het nog wel een tijd kan duren. Daar stel ik me dus maar op in en wie weet dat nu ik me daarbij neerleg en vandaag spontaan iets gaat gebeuren!
Ik kan mijn nieuwsgierig haast niet meer bedwingen wanneer ons babietje zich gaat aandienen, of het een hij of zij is en op wie hij of zij lijkt! Ik hoop mijn haar en figuur van man :-)
Maanve

Biene M.

Biene M.

01-10-2010 om 12:27

Slaap

Wat fijn dat je kindje op de valreep nog spontaan is gedraaid! Die van mij deden dat ook (al draaide de tweede daarna weer terug, maar daar zal nu bij jou denk ik niet genoeg ruimte voor zijn).

Wat slapen betreft: dikke kans dat dat beter wordt na de bevalling! Dan word je waarschijnlijk nog 2 of 3 keer per nacht gewekt en kun je na drie kwartier of zo weer verder slapen. Als je nu net als ik minstens ieder uur wakker wordt en soms een kwartier rechtop moet vanwege maagzuur, dan is de postpartumperiode echt een verbetering :-)

Wat de dagen betreft: ik kijk nu vooral uit naar de eerste tijd van mijn verlof omdat ik dan weer de tijd kan nemen voor mijn eigen lichaamsverzorging, urenlang kan lezen, zonder zorg de open haard kan gebruiken en ongestoord met vriendinnen kan praten. Dat is allemaal niet meer gebeurd sinds de geboorte van mijn jongste en zit er de komende jaren ook niet meer in, dus ik ga het er echt van nemen!

Sterkte met de laatste loodjes!

soepstengel

soepstengel

01-10-2010 om 13:17

Wachten...

is ook niet mijn favoriete ding,haha.

Maar je zou nu vast wat maaltijden/soep kunnen koken voor in de vriezer( echt echt..dr komt een dag dat je dr even heel blij mee bent zei zij als weer een goedbedoeld advies:))En....Ben je wel lekker even bezig?

En inderdaad..hamsteren..... :)

Sterkte met de laatste loodjes enne...geniet ervan straks

Tijgeroog

Tijgeroog

02-10-2010 om 17:39

Nog meer tijdverdrijf

- foto's inplakken of wat dan ook. Zorg dat je alle foto's bijgewerkt hebt, want er komen er straks heel veel bij, en je hebt geen tijd meer om er iets mee te doen.
- leuke dingetjes voor de baby(kamer) maken, een knuffel, badjasje, een leuke mobiel voor boven de wieg, kapstokje, ....
- inderdaad dat boek lezen
- nog even rustig de stad in voor wat leuke kleertjes te kopen, en tussendoor uitgebreid bij te komen met iets lekkers.
- koop ook vast cadeautjes voor de verjaardagen die er komende tijd aankomen. Sinterklaascadeutjes?
- probeer te accepteren dat je nog even moet wachten. Er zit echt niets anders op, maar als je het geaccepteerd is, is het misschien iets makkelijker. (wat een waardeloze tip he :-)) Over een paar weken heb je dat kindje echt in je armen!

Maanve

Maanve

04-10-2010 om 11:46 Topicstarter

Reacties

Biene, dat de baby vanzelf nog is gedraaid was een enorme verrassing en ook opluchting! Het indalen laat nog op zich wachten dus het risico blijft bestaan dat de baby were terugdraait. Maar daar reken ik niet op, want dat zou wel heeeel bijzonder zijn! Zelf heb ik nu ook het idee dat ik niet slechter kan slapen als de baby wakker is. Jous slaapschema klopt aardig met nu steeds een uurtje slapen dan wakker worden van maagzuur. Dan duurt het zo drie kwartier voordat ik weer slaap, gewoon omdat ik me klaarwakker voel. En zo rommelt het maar door. Ik ga dan 's nachts ook nog heel hard zuchten omdat ik dan hoop medelijden te krijgen van mijn man, maar die slaapt gewoon door :-).
Soepstengel, ik kan inderdaad nog soep gaan maken! Bij mijn groenteman hebben ze hele mooie pompoenen, dus dat is echt een goed idee.
Tijgeroog, wat ik nog kan doen voor je lijstje is vast cadeautjes kopen voor de komende verjaardagen. Ga eens kijken bij winkels in de buurt, want ik vind het nu toch wel spannend worden om nog verder weg te gaan (zeg meer dan een half uur fietsen vanaf mijn huis).
Vandaag is trouwens de uitgerekende datum. Tot nu toe nog geen voortekenen...
Maanve

Maanve

Heb je al kaartjes en postzegels in huis om mensen te bedanken voor de kadootjes die ze gaan opsturen, of denk je dat je dat helemaal per email gaat doen? Ik doe vaak in kraammanden een zegeltje mooie postzegels, wordt erg op prijs gesteld.

En oh ja, ik ga er inmiddels wel vanuit dat je ons straks zult laten weten als je baby geboren is... ?? komt ervan ;-)

Mond valt open

Maanve, jij bent vandaag uitgerekend en je bent nog in staat om ruim een half uur te fietsen? Ben jij even fit zwanger! Dat lukte mij bij nummer 2 echt niet meer, hoewel fietsen wel beter ging dan lopen.

Ik zou inderdaad de vriezer maar volkoken, van een goede voorraad maaltijden ga je nog plezier beleven.

Sterkte met de laatste loodjes. Ik bekijk dit draadje regelmatig om te zien of je al bevallen bent, dus inderdaad, je moet het wel even laten weten!

Groeten,

Temet

Vic

Vic

04-10-2010 om 21:56

Maanve

Daar sluit ik me bij aan. Ik ben heel benieuwd wanneer je gaat bevallen. Wist je dat maar 2% van de kinderen op de uitgerekende datum wordt geboren? Het is dus niet waarschijnlijk dat hij vandaag nog komt ;-)

Pelle

kook.

Maanve

Maanve

05-10-2010 om 13:18 Topicstarter

Update

Tja, eigenlijk is er niets nieuws te vertellen. Gisteren was ik wel een beetje blij dat de baby niet op dierendag is geboren. Vandaag dan maar verder met 'wachten'. Temet, juist doordat ik me redelijk goed voel (afgezien van gewone kwaaltjes als slecht slapen, dikke voeten, maagzuur) heb ik het idee dat de baby nog prima zit en wel even blijft zitten. Mijn laatste fietstochtje was afgelopen vrijdag, heen en weer naar de kapper, en dat ging echt nog prima. Donderdag weer naar de verloskundige en dan zal ik eens vragen wanneer ze iets als strippen gaan ondernemen. Maar, misschien is de baby dan al geboren!
Rodebeuk, goed idee van die kaartjes. Heb ik nog een doel om naar de winkels in de buurt te gaan!
Maanve

Maanve

Goed voelen zegt dus ook helemaal niks. Ik werd werkelijk totaal overvallen bij nr 1, toen ruim twee weken voor de uitgerekende datum de vliezen braken. Terwijl ik ervan overtuigd was dat ik minstens tot 41 weken zou blijven doorlopen. Nou, mooi niet dus. En ik had niks zien aankomen.

Hoewel, achteraf... ik heb die hele zwangerschap verstoppingsklachten gehad en juist die dag kwam er ineens van alles los, za'k maar zeggen. Dat was achteraf gezien wel een voorteken.

Groeten,

Temet

Asa Torell

Asa Torell

05-10-2010 om 14:45

Temet (ot)

Ik heb bij de zwangerschap van oudste met 41 weken ook nog eens een heel stuk gefietst. Ik kan die route nog steeds niet rijden zonder het gevoel te hebben totaal niet vooruit te komen ;-).

Tijgeroog

Tijgeroog

05-10-2010 om 22:16

4 oktober en fietsen

4 oktober, leuk. Ik was 3 jaar terug ook op 4 oktober uitgerekend. Maar die van mij was sneller, ik heb de slingers alweer opgeruimd. (ze was woensdag jarig)
En dat fietsen. Een half uur fietsen haalde ik niet meer, beide keren niet. Bij de oudste heb ik tot de dag voor de bevalling nog gefietst. (38 wkn) Bij thuiskomst wat duizelig, misselijk en ik zag sterretjes. Bloeddruk bleek wat aan de hoge kant, maar niet hoog genoeg om in het ziekenhuis te moeten blijven. De volgende dag braken de vliezen en werd 's avonds z'n zoontje geboren. Voor mijn gevoel had het allemaal met elkaar te maken.
Bij de jongste heb ik op de dag van de bevalling nog vrolijk gefietst. Eerst naar de Hema (extra fotorolletjes halen), naar de bieb en daarna naar het zwembad, waar m'n man met de oudste aan het zwemmen was, en terug naar huis. Die dag viel het fietsen niet mee, want ik moest onderweg aardig wat voorweeen wegpuffen. Ik ging ook niet zo hard meer. :-) 's Avonds is ze geboren.
Lekker blijven fietsen dus. :-)

Ik deed ook alles

Mijn bevalling stond gepland op 3 sep '10 (ks op 39 wkn) maar hoopte dat ik al eerder verlost ging zijn van die enorme buik dus deden we nog gezellig een hele dag pretpark Bobbejaanland, 3 dagen voordat ik beviel op 29/8. Ik moet zeggen dat ook het halve park mij na heeft gekeken :) Kreeg trouwens bij de kassa wel een wee en dacht nog: nee hè, 't zal toch niet...?
(Over risico's nemen gesproken..)

Maanve

Maanve

06-10-2010 om 11:39 Topicstarter

In beweging dan maar!

Voordat ik een te stoere indruk maak, het fietsen lijkt wel elke dag langzamer te gaan hoor! Gisteren moest ik om het park uit te komen een hellinkje op, en dat leek wel de Mont Ventoux :-). Verder gaat fietsen gewoon beter dan lopen, dus kies ik ook wel sneller voor de fiets.
Gisteren erg pitting Inidisch gegeten, maar ook dat heeft nogniet geholpen. Ik waggel dus nog even door! Maak ondertussen al plannen voor vrijdag (man is dan vrij) om nieuwe schoenen voor hem te gaan kopen. Ben benieuwd of dat er van gaat komen!
Maanve

Vic

Vic

06-10-2010 om 13:41

Ver van huis

Ik ging tot op het laatst nog overal heen. Niet op de fiets, maar gerust 50 km of verder met de auto. Als een bevalling begint heb je nog tijd zat om te bedenken of je naar huis gaat, of op stel en sprong 112 te bellen ;-) Mijn oma maakte zich daar heel bezorgd over (al vanaf 7 maanden). Zij was drie keer voortijdig bevallen en ook steeds binnen een paar uur ;-)

Biene M.

Biene M.

06-10-2010 om 17:08

Maar vic

Volgens mij is Maanve's kind nog niet ingedaald, dan is het toch een ander verhaal. Mochten de vliezen breken, dan moet ze direct plat en dan ben je liever niet ver van huis.

Vic

Vic

06-10-2010 om 19:47

Biene

Ik word iedere keer gecorrigeerd dus aan percentages ga ik me niet meer wagen, maar de meeste bevallingen beginnen niet met het breken van de vliezen. Daarbij zou ik me vanwege die mogelijkheid niet aan huis laten kluisteren.

Biene M.

Biene M.

06-10-2010 om 21:31

Percentage

10% van de bevallingen begint met spontaan breken van de vliezen. De mijne allebei. En mijn jongste was niet ingedaald en ik was blij dat ik thuis was! Natuurlijk kwam ik nog wel buiten, maar naar een andere stad ging ik echt niet meer.

10-10-10

Lijkt je dat geen mooie geboortedatum Maanve? Wow! Wordt het nog een zondagskind ook. Ik zou nog even 4 dagen doorbijten!!

Ingrid

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.