Zwangerschap en bevallen Zwangerschap en bevallen

Zwangerschap en bevallen

yonami

yonami

02-11-2011 om 22:11

Wie kan mij een beetje geruststellen? Streptokokken B in urine.

Verleden week had ik constant een branderig gevoel tijdens en tussen het plassen. Ik heb urine naar de huisarts gebracht omdat ik tijdens mijn zwangerschappen heel gevoelig voor blaasontstekingen ben. Nu hadden ze hier niets in gevonden maar omdat ik zwanger ben moest ik het op kweek laten zetten. Nu zijn de klachten flink afgenomen maar vanmiddag gebeld voor de uitslag en nu was er toch iets in gevonden. Streptokokken B. Ik moet dit doorgeven aan de verloskundige en heb antibiotica gekregen. Nu heb ik dit opgezocht op internet en schrok toch wel, ik wist dat het een gevaar kon zijn voor de baby tijdens de bevalling(zover is het nog niet) maar er stond ook dat je dan kans op een miskraam hebt. Ben echt bang erdoor geworden, gisteren net een supermooie echo gehad en nu word mijn geluksgevoel wreed verstoord hierdoor. Mijn verloskundige kan ik pas morgenavond bellen tijdens het telefonische spreekuur dus weet nu zo weinig. Jeetje het lijkt wel of het mijniet gegund is om te genieten en ik steeds maar zorgen moet hebben! wie heeft dit toevallig ook meegemaakt en kan me misschien zeggen dat ik me weer veel te druk maak. A.u.b niet al te enge verhalen. Groetjes Yonami

Biene M.

Biene M.

03-11-2011 om 07:08

Rustig aan

Ja, streptokokken B geeft een wat verhoogd risico op een aantal vervelende dingen. Maar naar schatting is minstens 20% van de zwangeren draagster en bij de meesten gaat er helemaal niets mis.

Rosase

Rosase

03-11-2011 om 17:37

En jouw voordeel is

dat dit nu al weet en er niet pas achterkomt bij de bevalling (als de kans op bijvoorbeeld besmetting van je kind het grootst is).

Vriendin van mij heeft eerste kind te maken gehad met een vroeggeboorte door niet ontdekte Streptokokkenbesmetting en bij haar 2e een perfecte zwangerschap gehad met wat voorzorgsmaatregelen.

Dus laat je goed voorlichten over wat kan en moet.

Rosase

Rosase

03-11-2011 om 17:40

Vul ergens nog

een je en mij in en je hebt perfecte zinnen.

Sorry, ik kan heel snel typen maar nog sneller denken :-)

yonami

yonami

03-11-2011 om 21:26

Helemaal ondersteboven

ben ik op dit moment, zie het echt niet meer zitten en ben zo bang en verdrietig. Heb vanmiddag de verloskundige gebeld en ze was echt heel lief, ik begon meteen ontzettend te huilen alles kwam eruit. Ze zei ook dat er een kans is op een miskraam maar dat die klein is maar ze was heel eerlijk en zei ook je kunt nu niets doen alleen afwachten en hoe hard het ook klinkt als het fout gaat gaat het fout. Wel zei ze dat ik nu eerder mag komen voor weer een controle, ze zei eerst maandagmorgen maar dan kon ze alleen proberen naar het hartje te luisteren maar omdat ze dit rond deze termijn ook wel eens nog niet kunnen horen vond ze dit niet verstandig. Ik zou compleet in de stress vliegen als het niet te horen zou zijn. Toen vroeg ze of ik dan dinsdag een echo wil hebben, ja natuurlijk maar morgens heb ik ook de nekplooimeting dus dan zien we ook of het nog goed is of niet. Maar ik mag toch 'savonds ook komen voor nog een echo. Ze zei ook dat ze het heel slordig van de huisarts vond dat deze zelf niet naar mij had gebeld omdat de uitslag dus al een paar dagen daar lag. Toen ik ook daar vroeg wat de uitslag betekende was het antwoord zie het maar als een blaasontsteking, nou dat is het echt niet! Ik kon ook de uitslag pas bij mij volgende controlebeurt melden bij de verloskundige terwijl die dus officieel pas 15 december is. Ben ook echt teleurgesteld in de huisarts, oke ze kunnen er ook niet meer aan doen dan antibiotica geven maar een beetje uitleg erover hadden ze best kunnen doen. Maar ja nu dus wachten en hopen en nog eens hopen dat het alsjeblieft goed gaat, dit is zo moeilijk! Ook voelde ik de kleine steeds en nu volgens mij niet, word echt gek. Phoe ik heb een aantal lange moeilijke dagen voor me. Groetjes Yonami

Biene M.

Biene M.

04-11-2011 om 06:53

Yonami

Je huisarts had wel gelijk, Yonami. Je kunt op dit moment niets met de kennis dat je GBS draagster bent. Het helpt je niet vervelende dingen te voorkomen en het is maar de vraag wat de waarde is van een AB kuurtje. Er is niet veel duidelijkheid over de effecten van GBS, uit sommige onderzoeken komt een verhoogd risico op van alles en uit andere onderzoeken komt geen verschil naar voren.

Het is goed mogelijk dat je bij al je vorige zwangerschappen ook al draagster was en als ik me niet vergis heb je toch drie gezonde kinderen gekregen. Je moet echt proberen het een beetje los te laten.

yonami

yonami

04-11-2011 om 14:20

ik ga proberen het een beetje los te laten! Proberen dan he! Vanmorgen toch weer de verloskundige gebeld en die hoorde wel aan mij dat ik er echt door heen zat, dus vanmiddag mocht ik naar het hartje komen luisteren en Yes gelijk liet ie van zich horen. Ben echt zo blij en opgelucht. Ze heeft me ook echt alles helemaal goed uitgelegd en zei ook dat ik toch al wel in de veilige periode ben beland. Ik mag ook altijd bellen of komen bij onzekerheid maar hoop dat ik echt wat minder gestresst wordt en eindelijk een keer wat vertrouwen krijg. Want dit is echt mijn laatste zwangerschap en ik wil er toch wel een keer van genieten!!!! Groetjes Yonami

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.