Zwangerschap en bevallen Zwangerschap en bevallen

Zwangerschap en bevallen

Malihu

Malihu

02-04-2009 om 10:53

Wonderolie

Vannacht om 00.30 uur zijn mijn vliezen gebroken, maar helaas nog steeds geen weeën, echt helemaal niks.
VK is langs geweest en alles is verder goed, dus in principe kan het nog 72!!!! uur gaan duren (vanaf half een vannacht gerekend dan).

Nou heb ik van haar een potje wonderolie gekregen. Ik mag zelf weten of ik het inneem. Het schijnt heel smerig te zijn en de kans bestaat dat ik er hele erge diarre van krijg zonder dat het iets uitricht. Maar....het zou ook de weeën kunnen opwekken. Als ik het doe, dan moet het voor 12.00 uur. Het duurt even voordat het gaat werken en ik heb anders kan dat ik straks de hele nacht op het toilet zit, en daar zitten we natuurlijk ook niet op te wachten....

Iemand ervaring of advies?

Oh ja, morgen ben ik zelf jarig en mijn eerste kindje is op de verjaardag van mijn zus geboren..... :-)

Polly Shearman

Polly Shearman

02-04-2009 om 11:25

Het is echt heel vies

het is het meest vieze wat ik ooit op heb!
ik kreeg hevige darmkrampen, en ik kan me heel goed voorstellen dat als je vliezen al gebroken zijn dat de weeen hier idd van beginnen, al die beweging tegen je baarmoeder doet wel wat.
maar het is echt echt heel heel vies.

Fem

Fem

02-04-2009 om 12:57

Tsja

Ik zou het geloof ik niet doen. Vind het eerlijk gezegd ook een beetje vreemd dat je verloskundige je hierin faciliteert door de wonderolie te verstrekken. Het is nogal omstreden namelijk. Het veroorzaakt darmkrampen en als je geluk hebt irriteert dat je baarmoeder zo dat die ook activiteit gaat vertonen. Meer is het niet. Als je geen darmkrampen krijgt doet het niets. Het werkt namelijk niet rechtstreeks op je baarmoeder.
Het is omstreden omdat het valse weeen kan veroorzaken. Weeen die geen ontsluiting tot gevolg hebben, maar waar je kindje het wel benauwd van kan krijgen.
Ik zou er dus niet voor kiezen. Je kindje komt echt wel! Desnoods helpen ze je in het ziekenhuis verder op weg. Die zijn er een stuk beter in dan wij zelf ;-)
Ik kan me je ongeduld goed voorstellen hoor; ik heb zelf 2 bevallingen gehad die met gebroken vliezen (1e) en een hoge vliesscheur (2e) begonnen zonder dat er echt wat leek te gebeuren. Mijn 3e bevalling is ingeleid en dat is wat ze bij jou zouden doen als het niet vanzelf op gang komt. Ik denk dat je dat beter kunt hebben. Want het doet wel pijn (doet elke bevalling immers) maar dan weet je tenminste ook zeker dat je kindje geboren gaat worden. Van de pijn die je van de wonderolie krijgt is dat nog maar de vraag. En dan heb je er alleen maar last van. (hele dag met krampen op de wc zonder dat er wat gebeurt lijkt me ook niet ideaal).
Groetjes Fem

Malihu

Malihu

02-04-2009 om 16:14

Niet gedaan

bedankt voor jullie reacties. Ik heb de wonderolie niet genomen. Maar ook nog steeds geen weeën. Straks komt de VK weer en dan gaan ze ook overleggen met de gyn. De 72 uur lopen zaterdagnacht af. Ben benieuwd of het ook zolang duurt voordat er iets gebeurd, of voordat ze in het ziekenhuis iets doen.

Zou de kans er in zitten dat ze morgen al iets gaan doen, mocht het niet vanzelf op gang gekomen zijn, omdat ze het liever niet in weekend doen? De VK komt straks ook al speciaal om 17.00u, zodat ze de gyn niet 's avonds hoeven te bellen, omdat die daar schijnbaar niet zo van gediend zijn, nou ja!

Ben benieuwd, we wachten rustig af, is in ieder geval al iets aangenamer met dit lekkere weertje!

Fem

Fem

02-04-2009 om 17:13

Spannend!

Oh jeetje, spannend zeg! Je vliezen waren vannacht gebroken, toch? Heb je wel nog een beetje kunnen slapen? Lekker veel rusten kan met die op handen zijnde arbeid natuurlijk ook geen kwaad. Of als je niet kan slapen ga je lekker in bad, onder de douche (en daarna lekker smeren met cremetjes of lotionnetjes) of andere dingen waar je heerlijk loom van wordt. Ontspanning helpt nog het allerbeste om de boel op gang te laten komen.
Veel kans dat dat alsnog vannacht gebeurt hoor. Al die stofjes en dingetjes die je lijf aanmaakt schijnen toch het best te werken als het donker is. (ben 3 keer overdag bevallen maar okeej.. hahahaha)
Nou ja, mocht er vannacht niks gebeuren dan gaan ze je morgen in elk geval even monitoren. Na 24 uur gebroken vliezen wordt je overgedragen aan de gyn. Ik heb geen idee of ze je dan ook inleiden. In principe niet volgens mij. Dat gebeurt pas na 48 uur als daarbinnen alles verder in orde is. Maar met het weekend etc; ik heb geen idee. Maar het is ook wat jij wil denk ik. Als jij aangeeft dat je graag hebt dat ze het op gang brengen dan zullen ze dat wel doen waarschijnlijk.
Succes joh! Laat je ons nog wat weten?
Fem

Fem

Fem

02-04-2009 om 17:16

72 uur

Het duurt in elk geval geen 72 uur voordat ze wat gaan doen. Bij gebroken vliezen willen ze graag dat je kindje binnen 72 uur geboren wordt omdat anders het infectiegevaar te groot wordt.

Malihu

Malihu

02-04-2009 om 20:07

Fem

ben net terug van het ziekenhuis voor een ctg, alles was goed. Als het vannacht niet begint gaan ze me morgenvroeg inleiden. Spannend hoor! Dat wordt in ieder geval een leuk verjaardagscadeautje!

Groetjes

Fem

Fem

02-04-2009 om 20:39

Da's inderdaad een superleuk cadeau

Wauw, jij krijgt gewoon een kindje voor je verjaardag. Het mooiste cadeau dat je je maar kan wensen! Voor je eigen moeder ook extra bijzonder lijkt me. Zij lag er immers jaren terug op dezelfde dag ook zo bij. En zodadelijk ligt haar eigen dochter op die dag ook in het kraambed te stralen.
Ik hoop voor je dat het vannacht vanzelf begint. Op zich is dat natuurlijk het prettigst. Maar de inleiding is me ook prima bevallen ;-) Het is nu 9 weken geleden en ik kijk er goed op terug. Bij mij probeerden ze het eerst met het breken van de vliezen maar dat had niet het gewenste effect, dus kreeg ik ook wee-opwekkers. Dan lig je wel aan allerlei toeters en bellen, maar tegenwoordig kunnen ze ctg's maken met telemetrie (draadloos) en ik heb met de hele rimbam lekker in een warm bad gelegen. Ik bedoel maar... komt goed!
Spannend he, weten dat je kindje in elk geval morgen geboren gaat worden! Ik vond dat zo apart.
Nogmaals veel succes hoor! Ben erg benieuwd.
Groetjes Fem

Miep

Miep

02-04-2009 om 21:37

Wow

Spannend!!!! Heel veel succes (ook vanaf hier :-))

Malihu

Malihu

03-04-2009 om 07:06

Fem

nog even gauw op de computer voordat we naar het ziekenhuis gaan ;-) De weeën zijn nog niet begonnen dus.

Ik wilde nog even laten weten dat het extra bijzonder is om vandaag te bevallen, omdat mijn 1e kindje op de verjaardag van mijn zus is geboren (16 dagen te vroeg). Dit wordt dus de tweede keer dat ik op dezelfde dag als mijn moeder ga bevallen! Toch wel bijzonder hoor!

Groetjes

Fem

Fem

03-04-2009 om 09:01

Zet m op!

Hahaha dit lees je natuurlijk niet meer; maar toch.. Heel veel succes vandaag!
Sjee, dat is wel héél bijzonder, zodadelijk beide bevallingen op dezelfde dag als je moeder. Je moet t maar voor elkaar krijgen zeg!
Nou, ben erg benieuwd naar je verhaal. Hoop het over een tijdje te horen!
Groetjes Fem

Malihu

Malihu

08-04-2009 om 22:09

Een zoon!

Ik wilde jullie even laten weten dat op vrijdag 3 april onze zoon is geboren! Ik ben om 8.30u. ingeleid en om 13.40u. is hij na 3 persweeën geboren! Door de langdurig gebroken vliezen moesten we 24 uur in het ziekenhuis blijven, maar sinds zaterdagmiddag zijn we lekker thuis. Ik voel me zelf erg goed en ook onze zoon doet het geweldig!

Ik dacht altijd dat de roze wolk een fabeltje was, want bij onze eerste was het een grote grijze wolk helaas. Maar dit keer zitten we er midden op, op die roze wolk :-) Heerlijk!!

Fem

Fem

09-04-2009 om 09:40

Gefeliciteerd!

Proficiat met je zoon! Wat heerlijk dat het zo goed en snel gegaan is. En fijn dat je nu wel lekker geniet op je roze wolk. Ik herken het hoor. De babytijd van mijn oudste heb ik ook meer grijs dan roze ervaren. Maar dat hebben we de 2e keer ruimschoots ingehaald.
En hoe vermoeiend ook (bij ons tenminste) de 3e keer is nóg leuker ;-)
Fem

Asa Torell

Asa Torell

09-04-2009 om 21:06

Gefeliciteerd!

Fijn om te lezen dat alles goed gegaan is, ik keek al elke dag! Van harte gefeliciteerd met de kleine man! En wat heerlijk, een roze wolk dit keer, ik hoop dat je er lekker lang op mag blijven zitten.

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.