Zwangerschap en bevallen Zwangerschap en bevallen

Zwangerschap en bevallen

100%mama

100%mama

25-10-2010 om 10:54

Zwanger!

De afgelopen 3 maanden hebben we het redelijk los gelaten, geen eisprongmeting gedaan, gewoon niets....nouja, behalve "oefenen" dan he. Vorige week bedacht ik mij ineens "had ik niet ergens ongesteld moeten worden"......2 streepjes!

Geen idee hoeveel weken ik dus ben, kan het mij werkelijk niet herinneren wanneer ik voor het laatst ongesteld ben geweest. Volgens de test meer dan 5 weken.Nu dus de afspraken maken bij....tja, en dat weet ik dus even niet bij wie. Mijn vorige zwangerschap liep ik bij de gyn vanaf 23 weken en ben met een KS bevallen. Geen idee of ik nu naar de verloskundige eerst moet of gelijk naar de gyn...weten jullie het?

Hoi, en gefeliciteerd! je kunt gewoon naar de vk, die kan je overdragen aan gyn mocht er toch weer een indicatie zijn voor gyn. Als dat nu al lijkt te spelen kun je ook meteen naar gyn, mits het nodig is dat de controles ook bij het zh worden gedaan.
Ik heb er voor gekozen (waren medische redenen voor) om alles bij gyn te houden en heb toen ook nog voor de verwijzing door ha alvast een afspraak voor de echo gemaakt zodat ik niet onnodig lang daarop zou hoeven wachten. Maar jij weet nog niet hoever je bent dus ms is dat niet van toepassing.

Gefeliciteerd nogmaals enneh.... benen overmekaar ;-)

Vic

Vic

25-10-2010 om 14:49

Gefeliciteerd! Ik zou gewoon een afspraak maken met de verloskundige. Bij mijn eerste ben ik ook onder begeleiding van een gyn bevallen, en die kans was bij de tweede ook aanwezig. Ik vond het wel prettig om toch in het begin 'gewoon' naar de vk te gaan. Zij doet ook de nacontroles en dan ken je ze alvast. Bovendien gaat het daar ook allemaal wat vlotter, in het ziekenhuis zit je altijd uren in de wachtkamer. Uiteindelijk werd ook nr 2 een medische indicatie, maar ik ben blij dat ik de eerste maanden 'normaal' heb gedaan.

Gefeliciteerd

Allereerst gefeliciteerd!!

Wat betreft je vraag: ik weet niet of een eerdere KS indicatie is om meteen naar een gynaecoloog te gaan of niet. Waar voelde je je goed bij, zou mijn volgende vraag zijn!

Hoe dan ook, een fijne zwangerschap!

Asa Torell

Asa Torell

25-10-2010 om 22:41

Gefeliciteerd!

Van harte, wat fijn dat het gelukt is!

Massi Nissa

Massi Nissa

26-10-2010 om 07:58

Wat leuk!

Ik zou zelf eerst naar de verloskundige gaan, die kan je altijd weer doorverwijzen.
Groetjes
Massi

100%mama

100%mama

26-10-2010 om 09:03

Bedankt...

voor de leuke & lieve reaktie's! Bij mijn vorige zwangerschap liep ik vrij snel bij de gyn, omdat ik teveel vruchtwater aanmaakte (familie "kwaal") en moest ik vanaf week 26 rust houden omdat ze bang waren op vroeg geboorte. Uiteindelijk is hij gehaald met precies 40 weken (toen al eigenwijs, hahaha). Persoonlijk voel ik mij beter bij de verloskundige omdat hier het ZH behoorlijk "medisch" is en je geen ruimte krijgt voor "je eigen ding" als jullie snappen wat ik bedoel. Komt erbij dat de verloskundige 1 deur naast mijn praktijk zit dus wel zo handig dacht ik zo, haha. Ik ga straks een afspraak maken. Ik weet wel dat ik onder begeleiding van de gyn moet bevallen (beetje trauma bevalling gehad) maar wist niet meer of ik wel de controle's via de verloskundige kon doen. Ik hoor het wel van haar dan dus!

Tot nu toe.....voel ik me vreselijk beroerd tot een uurtje of 3 en daarna gaat het beter. Geen energie en nergenszin in, maar ach, de reden is genoeg om dat gewoon over mij heen te laten komen. Bj de eerste had ik nergens last van overigens.

100%mama

100%mama

26-10-2010 om 14:44

Net....

bij de verloskundige praktijk naar binnen gestapt en de 1e afspraak gemaakt! Zij zegt, zoals jullie ook zeggen, dat ik in principe onder haar begeleiding mijn zwangerschap mag "uitzitten" en als alles goed gaat mag zij ook de bevalling doen, maar wel vanaf week 36 (als nu wel alles goed gaat en er geen eerdere aanleiding is) ook onder begeleiding van de gyn kom te staan naar aanleiding van mijn vorige zwangerschap en bevalling. Ben dus blij met deze oplossing!

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.