Zwangerschap en bevallen Zwangerschap en bevallen

Zwangerschap en bevallen

zaatje

zaatje

24-03-2010 om 16:41

Zwanger en bloed?! help?!

Hallo, ik heb even een vraagje aan jullie. Ik ben nu 7 weken zwanger van mijn tweede kindje. Bij de eerste zwangerschap heb ik geen problemen gehad. Echter nu heb ik sinds een kleine week last van bloedverlies. De VK zegt dat dat op zich geen kwaad kan, maar het is afwachten. Ik heb 1 dag heel veel bloedverlies gehad, maar ik heb geen buikpijn of voor de rest ergens last van. Het is wel helder rood bloed en het is voornamelijk bij het afvegen als ik naar de wc ben geweest (lekker praatje, maar goed). Ik hoopte dat jullie hier ervaring mee hadden (liever niet natuurlijk), maar ik weet het eigenlijk niet meer zo goed. Ik heb volgende week woensdag een echo. Al een vervroegde omdat de VK graag wilde weten hoe het zat. Doordat ik geen buikpijn o.i.d. heb, heb ik nog best wel hoop dat het goed komt?? Graag jullie bevindingen/meningen.

Groetjes en alvast bedankt!

Witje

Witje

24-03-2010 om 19:32

Geen ervaring...

Heb hier geen ervaring mee dus kan je er niks over vertellen. Maar ik wil je wel heel veel sterkte wensen! Ik hoop dat je snel goed nieuws hebt.

Witje

silvester

silvester

24-03-2010 om 21:09

Kan goed gaan

Hallo.

Ik heb bij mij derde zwangerschap last gehad van bloedverlies. Het begon in de zesde week en ik dacht bij het eerste bloed direkt dat dit een miskraam was. Volgende dag een echo en er was een kloppend hartje net zichtbaar (meer ook niet). Toch een hele week nog bloedverlies om de dag zo'n beetje en ik stond stijf van de zenuwen (ook omdat de tweede zwangerschap met overigens heel andere oorzaak slecht is afgelopen.)

Dan na een week zelfs (in mijnogen) grote stolsels verloren en toen was ik overtuigd dat het echt mis was. Twee dagen later een echo en het was nog steeds goed.

Tot de 15e week bloedverlies gehad waarbij overigens het rode bloed wel veranderde in bruin, oud bloed. maar ik werd pas gerust toen het ophield.

Kortom, zenuwslopend vond ik het, maar het is goed afgelopen, onze derde zoon is nu net twee!

Ik hoop dat het bij jou ook goed gaat!!

Nasha 1st

Nasha 1st

24-03-2010 om 23:01

Hier bloedverlies

gehad, en behoorlijk ook, ik dacht een miskraam te hebben.....bleek ik zwanger van een tweeling....

Het is even afwachten....sterkte!

Merel78

Merel78

24-03-2010 om 23:39

Bij ruim 10 weken

een flinke bloeding gehad bij mijn eerste zwangerschap. Bang voor een miskraam, maar het prachtige resultaat van die zwangerschap wordt alweer bijna 3. Het was een flinke plens bloed, wel gestopt later en daarna ook niet meer gebloed. Maar de angst bleef wel nog een tijd.
Ken ook iemand anders die ook een miskraam dacht te krijgen, met bloedingen ook zo rond jouw zw. duur. Maar zij bleek nog steeds zwanger te zijn bij een echo (die bedoeld was om te kijken of er nog iets zat, ja dus een prachtig kindje)

Het kan dus goed gaan, maar het kan ook misgaan, zeker als je krampen krijgt, die je gelukkig niet hebt. Ik hoop voor jou dat de dagen omvliegen tot de echo en dat je een mooi hartje ziet kloppen. Sterkte, de onzekerheid is slopend!

liefs, Merel

zaatje

zaatje

25-03-2010 om 17:56

Bedankt...

In ieder geval hartstikke bedankt voor jullie (positieve) reacties. Ik heb nog steeds geen buikpijn, dus ik zit echt gigantisch in spanning de dagen tot de echo af te tellen. Wat duurt een week dan lang..... Ik hoop dat ik volgende week wat positiefs kan laten horen. Ik ben in ieder geval zeer nieuwsgierig. Ik hoop ook maar dat de buikpijn uitblijft. Ik zou alleen graag willen dat het bloedverlies ophield. Dat helpt ook niet echt mee! Nogmaals bedankt!

zaatje

zaatje

25-03-2010 om 19:42

Toch nog een vraagje

He dames (tenminste ik ga er vanuit dat er bijna alleen maar dames hier op de site zitten, als er ook mannen bij zitten dan bied ik ook meteen mijn excuses aan),

Ik heb toch nog even een vraagje. Hoe meer er duidelijk wordt, hoe meer rust ik krijg (eigenlijk pas echt na de echo, maar ik moet toch iets doen). Weten jullie ook de oorzaak van de bloeding? Er hebben een aantal dames gereageerd dat ze ook in de eerste periode een bloeding hebben gehad, maar waardoor kwam dit?

veel lies een zenuwachtige zwangere???

Janna3

Janna3

25-03-2010 om 21:51

Gesprongen adertje

in de baarmoedermond. Het is daar allemaal wat gevoeliger en beter doorbloed dan anders. Tenminste, dat zei de gynaecoloog toen ik voor een echo kwam. Ik was er van overtuigd dat het weer een miskraam zou zijn, maar het was het begin van onze derde! En inderdaad, ik had er geen buikkrampen bij, dat had ik tijdens mijn miskramen wel... Sterkte!

Nasha 1st

Nasha 1st

25-03-2010 om 22:06

Wel "iets" verloren

maar ik weet niet wat het was, misschien een derde.....De baarmoedermond stond wel open toen ik bij de HA kwam, daarom dacht ook hij dat het een miskraam was. Pas in het ziekenhuis kwamen dus de 2 vruchtjes in beeld....het zou dus in aanleg een 3-ling geweest kunnen zijn....

Rembrand

Rembrand

26-03-2010 om 09:11

Doorbloeding baarmoedermond.

Hoi Zaatje,
Hierboven noemen ze de sterkere doorbloeding van de baarmoedermond al. Bij sommige vrouwen zie je dat ze wat vloeien als ze naar het toilet zijn geweest voor de grote boodschap. Zeker als je flink hebt moeten persen ( obstipatie is niet ongewoon in je zwangerschap ). Ook na sex kan je wat bloedverlies hebben.
M.

zaatje

zaatje

31-03-2010 om 21:21

Echo...

vandaag heb ik de echo gehad, maar ze kon niet veel zien. Ik had een zeer onregelmatige cyclus, dus het kan zijn dat het kindje kleiner was dan ik dacht en dat ze daardoor het hartje nog niet kon zien (de meest gunstige optie). Het kon ook zijn, dat het kindje dus geen hartslag (meer) heeft. Ik moet in ieder geval volgende week voor een vervolg echo en ze hoopt dan meer te kunnen zien. Maar ze achtte de kans zeer klein dat deze zwangerschap goed zou aflopen.....

Liefs Astrid

silvester

silvester

31-03-2010 om 22:05

Zaatje

Ik had dit draadje de laatste week in de gaten gehouden en gehoopt op positief nieuws. Helaas nog niet zo positief na de echo, wel naar dat je nog niks zeker weet lijkt me.

Ik hoop toch nog een beetje hoop voor volgende week, ook al is de kans misschien klein!

zaatje

zaatje

09-04-2010 om 19:00

Miskraam...

Tja, het is toch een miskraam geweest. Ik heb echter geen pijn of krampen gehad. Gisteren de tweede echo en er is eigenlijk niks meer te bekennen. Maandag moet ik voor de zekerheid nog een keer terug, zodat een collega ook haar visie nog even kan geven.
Ze vond het in ieder geval wel vreemd, dat hetgene wat ze vorige week nog wel zag op de echo, nu verdwenen is en dat zonder bloedverlies. Dus dan maar hopen dat ik weer snel zwanger wordt en dat het dan wel goed gaat. Gelukkig heb ik al een hele mooie dochter, dus ik weet dat het ook goed kan gaan.
In ieder geval heel erg bedankt voor jullie medeleven en verhalen.

Liefs Astrid

silvester

silvester

10-04-2010 om 13:26

Toch...

Toch niet goed...ondanks dat je misschien we al wel vanuit ging dat het niet goed zat, toch heel naar voor je!
Sterkte en inderdaad hoop ik voor je dat je snel weer zwanger mag worden en dat het dan goed zal gaan!

Biene M.

Biene M.

10-04-2010 om 21:58

Balen

Jammer Astrid. Ik herken wel wat van de verwarring, heb bij twee spontane miskramen ook vrijwel geen pijn gehad en dat leidde ook wel tot wat twijfel.

Hopelijk ben je snel weer zwanger en gaat dan alles goed!

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.